لوح فشرده  مجموعه  مقالات  سایت فکرنو  هدیه ای مناسب از طرف شما  برای مدیران اساتید دانشگاه ، کارشناسان ، دانشجویان ،  معلمان،  دانش آموزان  ، کارمندان ، خانم های خانه دار  و بسیاری دیگر از علاقمندان                                                           برای خرید لوح فشرده سایت فکرنو  به بخش فروش نرم افزار مراجعه فرمایید.                                          با تشکر   گروه علمی سایت فکرنو   

   

 

خلاق باشيد تا آلزايمر به سراغتان نيايد

سایت فکرنو ،سایت خلاقیت ،نوآوری و کارآفرینی

   
   

www.Fekreno.org

 

 

 

 

 

جوانان و مشکلات آنها يکی از برجسته ترين مسائل مطرح در جامعه ماست. به دليل رشد جمعيت جوان در سالهای گذشته ،سالمندان تحت الشعاع قرار گرفته و کمتر به مشکلات و حتی بيماريهای آنها توجه شده است.اما بيماری آلزايمر چيست و چرا افراد سالمند به اين بيماری مبتلا می شوند.

اولين کنگره بين المللی بيماری آلزايمر ،در 24 و 25 آذر ماه در سال جاری در بيمارستان امام خمينی تهران برگذار شد. در اين کنگره با حضور متخصصان بيماری مغز و اعصاب، روانپزشکان،پزشکان داخلی و عمومی و داروسازان به بررسی بيماری آلزايمر و تازه های تشخيصی و درمانی آن پرداخته شد.دکتر مريم نوروزيان، دبير اولين کنگره بين المللی بيماری آلزايمر و عضو هيات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ طی گفتگويی به لزوم توجه دولت و سيستمهای حمايتی به شيوه مواجهه و راه های کنترل بيماری آلزايمر اشاره می کند.

خانم دکتر نوروزيان؛ چرا امروز بايد کنگره ای با عنوان بيماری آلزايمر در کشور ما برگزار شود؟آيا شيوع اين بيماری در کشور ما رو به افزايش است؟

به علت رشد سطح بهداشت عمومی و کنترل بيماری های کشنده ای نظير مشکلات قلبی و فشار خون ،طول عمر انسان افزايش يافته است.اين مساله به خصوص در کشورهای پيشرفته به وضوح ديده می شود.در کشور ما نيز با وجود جوان بودن جمعيت کنونی،شاهد رشد جمعيت سالمندان هم بوده ايم.ما مطمئن هستيم که در 20 الی 30 سال آينده پير شدن جمعيت جوان فعلی،شيوع بيماری آلزايمر افزايش خواهد يافت.اين در حالی است که سيستم خدمات بهداشت و درمان در کشور ما آماده مواجهه و کنترل اين بيماری نيست.برگزاری اين کنگره ، گام مهمی در اين راه خواهد بود تا هم بتوانيم بيماری آلزايمر را به مردم معرفی کنيم و هم اطلاع پزشکان را درباره آن بيشتر کنيم.

چند درصد از جمعِت کشور ما به بيماری آلزايمر مبتلا هستند؟

ما حدس می زنيم با توجه به اين که در سال 1375 جمعيت جوان کشور ما 5/5 درصد بوده است، جيزی در حدود 200 هزار بيمار مبتلا داشته باشيم؛ که مطمئنا اين آمار تا سال 84 خيلی بيشتر شده است.برای اعلام آمار قطعی،مسلما بايد اطلاعات اپيدميولوژيک بيشتری انجام شود.

شيوع اين بيماری در چه افرادی بيشتر است؟

بيماری آلزايمر در زنان بيشتر است حتی با وجود اين که ميانگين طول عمر زنان از مردان بيشتر است،شيوع بيشتر آلزايمر در زنان با چنين استدلالی قابل توجيه نيست.علت آن ممکن است افت هورمون استروژن پس از شروع يائسگی، تحصيلات کمتر زنان و  حضور کمتر آنان در عرصه های اجتمايی باشد.البته اينها فرضياتی هستند که در حال حاضر به دقت تحت بررسی است.

استعداد ژنتيکی و عوامل محيطی هر کدام تا چه اندازه در ابتلا به بيماری آلزايمر نقش دارند؟

هر عاملی که باعث افزايش خون و بالا رفتن کلسترول شود، تغذيه نا مناسب، فعاليت های فکری پيش پا افتاده و استفاده نکردن از خلاقيت و قوای ذهنی ،همچنين تعامل جتماعی کمتر ،اينها عوامل محيطی موثر در ابتلا به بيماری آلزايمر هستند.اما مهمترين عامل در بيماری آلزايمر سن بالاست و نيز استعداد ژنتيکی که بشر در حال حاضر قادر به کنترل اين دو حالت نيست، در خانواده هايی که اعضايی از آنها به بيماری آلزايمر مبتلا بوده اند، حتما بايد افراد در سنين سالمندی تحت نظر قرار گيرند.

آيا بيماری آلزايمر درمان پذير است؟

درمان ريشه کن کننده ای که بتواند ،پروتئين ايجاد کننده بيماری آلزايمر را از مغز پاک کند ، هنوز يافت نشده است ولی موادی که بتوانند ماده حافظه را تقويت کنند وجود دارند.بخصوص درمان هايی وجود دارند که می توانند اختلالات روانپزشکی بيماران نظير بدبينی ، پرخاشگری، بی خوابی و راه رفتن های زياد را کنترل کنند. 

آيا کار کشيدن از مغز آن را مستعد ابتلا به بيماری آلزايمر خواهد کرد؟

قانونی در علم پزشکی وجود دارد که برای بهبود عملکرد مغز بايد از آن استفاده کرد.همان طور که ورزشکاران برای ورزيده تر شدن عضلاتشان به ورزش و تمرين می پردازند، افراد نيز با خلاقيت و استفاده از مغز ،ابتلا به بيماری آلزايمر را به تعويق می اندازند.افرادی که به مسائل بسيار ساده اشتغال دارند و در فعاليت های روزمره خود از خلاقيت و تفکر استفاده نمی کنند، بيشتر از ساير افراد در معرض خطر ابتلا به بيماری آلزايمر هستند. تحقِقات علمی نشان داده است افرادی که کمتر از هشت سال تحصيلات دارند ،بيش از سايرين در معرض خطر ابتلا به بيماری آلزايمر قرار دارند.

در حال حاضر چه سيستم هايی برای حمايت از بيماران مبتلا به آلزايمر در کشور وجود دارد؟

در ايران در حال حاضر انجمن آلزايمر وجود دارد.مراکز علمی بازوی علمی هستند و اين قبيل انجمن ها مراکز مددکاری هستند.ما در کنار هم برای بيماران کار می کنيم.انجمن آلزايمر ايران هم در حد توان پاسخگوی تمام کسانی است که به نوعی با اين بيماری مشکل دارند و اميدواريم در جای خود بتواند به اين بيماران و خانواده هايشان کمک کند. در اينجا از تمام مسئولان دست اندر کار تقاضا می کنم که به نياز های اين انجمن توجه کنند و با اين کار گام موثری در جهت ياری بيماران مبتلا به آلزايمر کشور بردارند. 

 

****  

منبع :    گفتگو با  مريم نوروزيان ،دبير اولين کنگره بين المللی آلزايمر    -روزنامه جام جم -دوشنبه  12 دی  1384

 

 

 

 

 

 

                       

 

 

 

 





 

 

               
  برای اطلاع از به روز شدن سايت  فکرنو  ، ابتدا نام و سپس  پست الکترونيکی  خود را وارد نماييد.      

 

 

 

         جستجو در سايت فکر نو

 

 

 

خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی-خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی-خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی-خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی-خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی-خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی-خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی

 

بازگشت به صفحه اصلی  

 

 

 

 

 

 

سایت فکرنو-سایت خلاقیت ،نوآوری و کارآفرینی

wwww.fekreno.org

 خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی