تاریخ به روز رسانی28 شهریور  1393 تعداد مطالب ارسالی :44

   
   

www.fekreno.org

   

 

 

 

   

 

 

   

 

 

   
 

 

هدف  از راه اندازی  صفحه  سلامتی کودک و فناوری های جدید 

هدف از راه اندازی  این صفحه  ارائه مطالب و تجربیات ارزشمند در خصوص  شیوه بهره گیری ما از فناوری های  اطلاعات  و آن دسته از تجهیزاتی  است که با فناوری های جدید گره خورده است  بنحوی که بر سلامتی  کودکان ما تاثیرات نامطلوب نداشته باشد . این صفحه تلاش می کند  تا با ارتقاء  آگاهی  مادران  به آنان کمک نماید تا آنان  بتوانند  در  بهره گیری از تلفن همراه ، اینترنت  و رایانه  به گونه ای  برنامه ریزی  نمایند که کمترین صدمه به کودک وارد شود . شکی نسیت  که بدون سلامتی ،  دستیابی  به خلاقیت کاری مشکل است  ، بررسی ها نشان می دهد  که متاسفانه  به علت جذابیت هایی که  فناوری های   جدید پدید آورده است ،روز به روز گرایش  مردم و به خصوص کودکان به آنها در حال افزایش  است .  در نظر سنجی  سایت فکرنو که با عنوان  بهره گیری  خلاقانه از تلفن همراه  در آموزش  کودکان زیر شش سال به مدت  یک ماه بر روی  سایت فکر نو  قرار گرفت ، 65 نفر  شرکت کردند     ، به غیر از  تعداد  انگشت شمار  افراد که به مضرات  تلفن همراه برای  کودکان زیر شش سال تاکید کردند  ، بقیه  والدین به شیوه  های  مختلف و خلاقانه از این وسیله در آموزش  کودکان خود بهره می برند.

و در پاسخ  به این سوال :

آیا تاکنون در زمینه بهره گیری از تلفن همراه در زمینه آموزش کودکان زیر شش سال مقاله یا کتابی مطالعه کرده اید و یا از آموزشی برخوردار شده اید ؟
 

از 65 نفر شرکت کننده  45  پاسخ منفی  داده اند  و این خود نشان می دهد ارتقاء آگاهی  والدین در بهره گیری  از تلفن همراه  برای  کودکان زیر  شش سال  بسیار ضرورت دارد  .

با توجه به ابتکارات  و پیشرفت های  صورت گرفته و  ویژگی  های  جذاب  تلفن های  همراه و دیگر فناوری های  جدید  ، روز به روز  کودکان  جهت بهره گیری از  بعضی  قابلیت های جذاب آنها  به سوی  این وسیله  ضروری  گرایش  می یابند  و با توجه به اینکه دانشمندان مطرح می کنند که  بهره گیری از تلفن همراه برای کودکان ( به خصوص کودکان زیر شش سال ) و در معرض  قرار گرفتن  آنان در میدان  امواج  این فناوری می تواند   تاثیرات نامطلوبی  داشته باشد  ، لازم است آگاهی  همگان در این خصوص افزایش  یابد .  

از طرفی به علت ایجاد فناوری های پیشرفته ای  نظیر اینترنت ، امروزه اطلاعات فراوان و متفاوتی در خصوص موضوعات مختلف منتشر می شود که در مواردی ممکن است سبب سردرگمی افراد شود ،گاهی اطلاعات مطرح شده ممکن است از منابع تحقیقاتی مختلف مطرح شود و نظرات   متفاوتی  ذکر شود . برای مثال  یک منبع تحقیقاتی در جایی بیان می کند  استفاده نادرست و زیاد از تلفن همراه می تواند  زمینه ساز سرطان باشد  اما یک منبع تحقیقاتی  دیگر بیان می کند  هنوز این موضوع ثابت نشده است .به همین خاطر در شرایط کنونی لازم است یک خواننده تمامی مطالب مطرح شده را مطالعه نماید  و بر اساس این مطالعات  به یک جمع بندی رسیده و بدون نگرانی  در جهت بهبود زندگی خود استفاده نماید و یک نکته مهم را باید  همیشه به خاطر داشته باشیم آرامش خاطر  یکی از مهم ترین  عوامل برای محافظت جسم و جان آدمی در برابر مشکلات و بیماریهاست ، لذا هیچ گاه انسان نباید آرامش  خود را از دست دهد  و باید با ذهن خلاق خود بهترین تصمیم را انتخاب نماید.این صفحه گروهی تلاش می کند  مطالب  منتشر شده در وب را که توسط علاقمندان به این صفحه ارسال می  شود را گردآوری  نموده تا از این طریق افراد بتوانندبه  اطلاعات وسیع تر دسترسی یافته  و بهترین تصمیمات را اتخاذ نمایند  و این نکته را نیز بهتر است به خاطر داشته باشیم که اگر مراکز  تحقیقاتی درباره مضرات یک فناوری صحبت می کنند   به خاطر استفاده غلط و بی رویه آنهاست  و اگر این استفاده با تعقل و به درستی  انجام شود  می تواند زمینه ساز خیر و برکت در زندگی  انسان شود.

 

با تشکر

فکرنو

 

 
   
         
    

 

نام و نام خانودگی: گروه علمی  سلامتی کودک و فناوری های جدید شهر: تهران
عنوان مطلب:  برای کودک دبستانی خود تبلت نخرید
شرح مطلب ارسالی  :


یک روانشناس با اشاره به اینکه فیلم‌ها و بازی‌های خشن کودکان را مستعد بزهکاری در بزرگسالی می‌کند گفت: والدین باید تا جایی که ممکن ‌است از خریدن تبلت به ‌عنوان اسبا‌ب‌بازی در سنین دبستان خودداری کنند زیرا تبلت و سایر وسایل دیجیتالی محاسن و معایبی دارد که معایب آن در‌ این سنین بیشتر است.


دکتر الهام فروزنده با بیان اینکه کودکانی که فیلم‌ها و بازی‌های خشن تماشا می‌کنند پرخاشگری را می‌آموزند گفت: این کودکان 10 ‌سال بعد مستعد بزهکاری می‌شوند. وی در خصوص انواع بازیهایی که کودکان به آن تمایل دارند گفت: باید دید که تبلت به‌ عنوان اسباب ‌بازی برای کودک خریداری شده است یا نوعی ابزار برای مدرسه است. اگر این وسیله به ‌عنوان اسباب‌بازی تهیه شده باشد، این بازیها باید متناسب با سن کودک باشد. فروزنده افزود: بر ‌این اساس والدین باید تا جایی که ممکن ‌است از خریدن تبلت به ‌عنوان اسبا‌ب‌بازی در سنین دبستان خودداری کنند. تبلت و سایر وسایل دیجیتالی محاسن و معایبی دارد که معایب آن در‌ این سنین بیشتر است.

این دکترای روانشناسی با تاکید بر اینکه والدین باید فرزند خود را قانع ‌کنند که تبلت مناسب سن او نیست گفت: مرحله‌ اول صحبت‌کردن پیرامون وسایل مورد نیاز و مناسب هر سن و گام بعدی جانشین‌ کردن وسایل و ابزار دیگر است.

فروزنده گفت: درک زمان مفهومی است که بر اساس آن وقتی فردی به کاری مشغول است باید بتواند بگوید چه‌مدتی آن کار را انجام داده است. کودکان دبستانی توانایی درک‌زمان را ندارند، برخی والدین از‌این مسأله شکایت دارند که وقتی فرزندشان با تبلت بازی می‌کند و آنها از ‌آن می‌پرسند که چند ساعت است که با تبلت بازی می‌کنی کودک قادر به پاسخگویی نیست.

وي یادآور شد: تفکر انتزاعی در حدود سن 14سالگی به‌ وجود می‌آید و در ‌این زمان است که فرد می‌تواند تصویری از درک‌زمان داشته باشد. کودکان دبستانی به دلیل اینکه در این محدوده‌ سنی قرار ندارند قادر به درک زمان نیستند. وی گفت: هر سنی اقتضای خاص خودش را دارد. کودک در سنین دبستان دوره‌ حساس رشد جسمی خود را سپری می‌کند که بهتر است به جای عدم تحرک و استفاده از ابزار دیجیتال، به جنب ‌و جوش بپردازد.

جنب ‌و جوش در سنین دبستان اساس عدم ابتلا به اختلالات یادگیری است


فروزنده با بیان اینکه جنب ‌و جوش در این سنین، اساس عدم ابتلا به اختلالات یادگیری است گفت: علاوه بر این مشکلات چشمی و ستون فقرات در کمین کودکان و نوجوانانی است که با وسایل دیجیتال به ویژه تبلت و کامپیوتر بازی می‌کنند.

 وی تصریح کرد: برخی بازی‌ها اعتیادآور است و افراد بزرگسال را نیز گرفتار می‌کند. اعتیاد به کامپیوتر نیاز به ترک دارد منتهی به دلیل اینکه اعتیاد مجاز محسوب می‌شود کسی خطر آن را احساس نمی‌کند. این خطر زمانی محسوس است که کودک با مشکلاتی مانند پرخاشگری در رفتار نسبت به اطرافیانش مواجه می‌شود.

فروزنده گفت: والدین برای تشویق کودکان دبستانی به او قول خریدن تبلت، کامپیوتر یا گوشی تلفن همراه را ندهند زیرا این وسایل متناسب با سن کودک نیست حتی اگر کودک شاگرد ممتاز شود نمی‌توان دلیل قانع ‌کننده‌ای برای اختصاص تبلت به او باشد. بهترین نوع تشویق را خود کودک می‌تواند تعیین کند. می‌توان در این رابطه از او پرسید که دوست دارید برای شما چه جایزه‌ای بخرم در صورتی ‌که کودک وسایلی مانند تبلت را نام برد باید با توضیحات قانع‌کننده او را از نظرش برگردانیم.

وی گفت: در‌ حال ‌حاضر برخی نوجوانان در دوره‌ دبیرستان هستند که از تلفن همراه استفاده نمی‌کنند و این نشأت گرفته از تربیت والدین آنهاست زیرا ضرورتی برای استفاده از این وسیله در‌ این سنین وجود ندارد. فروزنده یادآور شد: شیوه‌ کنترل منطقی که بر اساس آن می‌توان فرزند را متقاعد کرد که چه وسیله‌ای برای او لازم است ممکن ‌است به والدین کمک کند تا در تربیت فرزندان موفق باشند.

وی افزود: بهترین جانشین برای تبلت و رایانه، پازل و مهارت‌های حرکتی است. والدین بدانند که هیچ چیزی جای تحرک و جنب ‌و جوش را نمی‌گیرد. فروزنده در پایان گفت: کودکان در سنین دبستان باید مهارتی مانند موسیقی یا ژیمناستیک را یاد بگیرند تا در دوره‌ بعدی با ارائه‌ آن مهارت تشویق شوند. این موجب می‌شود تا اعتماد به نفس آنها افزایش یابد.

 منبع : برگرفته از http://baharnews.ir


 

 

 

 

نام و نام خانودگی: گروه علمی  سلامتی کودک و فناوری های جدید شهر: تهران
عنوان مطلب:  تلفن همراه، سوخت اصلي مغز را مصرف مي‌کند
شرح مطلب ارسالی  :


کارشناسان علوم بهداشتي در آمريکا هشدار دادند که استفاده طولاني مدت از تلفن‌هاي همراه موجب مصرف قند كه سوخت اصلي مغز است، مي‌شود.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، متخصصان موسسه ملي بهداشت آمريکا در بررسي‌هاي خود نشان دادند که 50 دقيقه مداوم صحبت با تلفن همراه مي‌تواند فعاليت سلول‌هاي مغزي را در منطقه‌اي از مغز که به آنتن نزديکتر است تغيير دهند.

خبرگزاري رويترز در اين ‌باره گزارش داد، محققان مي‌گويند: ما مشاهده کرديم که در مغز افرادي که به مدت 50 دقيقه مداوم با تلفن همراه صحبت مي‌کنند در منطقه نزديک به آنتن، متابوليسم قند مغز افزايش مي‌يابد که نشانه فعاليت مغزي است. با وجود اين، دانشمندان آمريکايي تاکيد کردند که هنوز مشخص نيست اين تغيير فعاليت سلول‌هاي مغزي چه اثراتي بر روي سلامت انسان مي‌گذارد و اين بدان معني نيست که ميان ابتلا به سرطان و استفاده تلفن‌هاي همراه ارتباط وجود دارد.

به گفته پزشکان، اين نتايج نشان داد که تششعات ضعيف الکترومغناطيس تلفن‌هاي همراه مي‌تواند فعاليت مغزي را تغيير دهد، اما اين تحقيقات هيچ آگاهي جديدي در خصوص احتمال وجود ارتباط ميان سرطان و تلفن‌هاي همراه ارائه نکرد.

بنا بر گزارش رويترز، تلفن‌هاي همراه از اواخر دهه 1980 ميلادي وارد بازار شدند و امروز در تمام دنيا بيش از پنج ميليارد دستگاه تلفن استفاده مي‌شود.

 

 منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران - ايسنا


 

 

نام و نام خانودگی:گروه علمی  سلامتی کودک و فناوری های جدید شهر:تهران
عنوان مطلب:  کودکانی که زیاد می فهمند!
شرح مطلب ارسالی  :




تحقیقات و مطالعات انجام شده در دانشگاه کالیفرنیا نشان می دهد کودکان بیشتر از اینکه در زندگی عادی خود مهارت داشته باشند در کار با تکنولوژی آزموده شده اند.

طبق آمار از هر 5 کودک 1 نفر کار با IPad را بلد است اما 48 درصد از کودکان آدرس محل زندگی خود را نمی دانند . 66 درصد می توانند با کامپیوتر کار کنند در حالی که تنها 33 درصد می توانند اسم کوچک و نام خانوادگی خود را بنویسند . از 10 بچه بین 2 تا 5 سال ، 7 تاشون می توانند بازی آنلاین انجام دهند در صورتی که تنها 2 نفر از 10 نفر می تونن بدون کمک شنا کنند . 73 درصد می توانند با موس کار کنند و تنها 11 درصد می توانند بند کفش خود را ببندند .

این تحقیق از بین 2200 مادر در 11 کشور دنیا جمع آوری شده است . هرچند این تحقیق در کشور ما تا حدودی صدق نمی کند اما با نگاه به اطرافمان به راحتی متوجه تغییر در نوع بازی بچه ها و سرگرمی هایشان می شویم.

بچه تر از این که بودم، مثلا 7 ساله. پدر و مادرم پیش هر فامیل یا آشنایی بودند، می گفتند بچه های امروزی خیلی می فهمند. الان که به بچه های 7 ساله نگاه می کنم می بینم که بچه های این زمانه نسبت به بچگی ما خیلی بیشتر می فهمند. هم از سیاست سر در می آورند، هم تکنولوژی، ایمیل، فیس بوک، گوگل، دوربین دیجیتال و ...

این سوال برای من پیش میاد که یعنی این سیر تکامل از اول تاریخ، همیشه ادامه داشته و کودکان هر روز فهمیده تر شده اند یا اینکه این روند صعودی از تاریخ خاصی به بعد شروع شده.

اولین جوابی که به ذهنم می رسه اینه که اگه قرار بود کودکان با این سرعتی که الان در حال رشد از نسلی به نسل دیگه هستن، از اول تاریخ رشد می کردند الان کودکان 7 ساله ازدواج کرده بودند و در حال تدریس در دانشگاه بودند.

دوم اینکه من از پدرم و پدر بزرگم شنیده بودم که نسل ها بوده که کودکان خاک بازی و تیله بازی و خاله بازی می کردند و مکتب می رفتند و رفوزه می شدند و فلک می شدند و پدر معلم ها رو در می آوردند.

اطلاعات عمومی کودکان قدیم، نسل به نسل تغییر نمی کرد. با این حال همان بچه ها ابوریحان و حسابی می شدند و ملاصدرا و زکریای رازی.

پس سوال اصلی اینه که تو این 50 ساله چی شده که دانش بچه ها اینقدر بیشتر شده و نسل به نسل فهمیده تر می شوند؟

باز می خوام گریزی به گذشته بزنم. یه زمانی مادربزرگ ها زیر کرسی می نشستند و برای نوه ها قصه می گفتند.

نوه ها زیاد بودند و با هم حسابی شیطونی می کردند. پدر و مادرها کار داشتند، خانواده و دیگر هیچ.

با زمانه الان که مقایسه می کنم، می بینم که تعداد نوه ها کم شده و فاصلشون بیشتر شده. پس از شیطونی های گروهی خبری نیست.

فاصله خانه ها باعث شده مادربزرگ ها هم پیش نوه ها نباشند و پدر و مادر ها هم بعد از کار و ترافیک روزانه به خونه که می رسند، پای تلویزیون و ماهواره هستند و ایمیل و فیس بوک چک می کنند و توی تکنولوژی شنا می کنند

دیگه کسی نیست که مثل سابق بشینه کنار بچه ها و خودش و حرف زدنشو شبیه بچه ها بکنه. باهاشون خاله بازی بکنه و بهشون محبت های بچگونه بکنه.

پس بچه ها تنها شده اند. حالا وقت اونه که واسه در اومدن از تنهایی زبان و اطلاعاتشون رو به پدر و مادرها نزدیک کنند تا حالا که پدر و مادرها زبون اون ها رو نمی فهمند، کودکان زبون پدر و مادر ها رو بفهمند تا بتونن از تنهایی در بیان و هم زبون داشته باشند.

پس اطلاعات عمومیشون رو بالا می برند و زبان حرف زدنشون رو شبیه بزرگ ترهاشون می کنند.

پس کودکانی که برای فرار از تنهایی ادای بزرگ تر ها رو در میارن، کودکی کردنشون می مونه واسه کی؟ واسه وقتی که بزرگ شدند، دانشگاه تموم شد و حالا یادشون می افته که کودکی نکردند و واسه همین دلیل، جوونایی پیدا می شن که تا 40 سالگی نون خور پدر و مادرشون هستند و کل زندگی شون رو کلوب ورزش و بیلیارد و ماشین سواری و کافی شاپ و الافی پر کرده.

به نظرم از این نسل حتما زکریای رازی در میاد ولی به جای الکل، احتمالا شربت آبلیمو اختراع می کنه.

این توصیه رو می کنم به پدر و مادرها که هر زمان داشتید از اطلاعات عمومی بسیار فرزندتون لذت می بردین، بدونید لذت بردن هم داره. فقط یاتون باشه که این یعنی کودکتون تنها شده و داره سعی می کنه هم زبون پیدا کنه.

نتیجه افراط در استفاده از تکنولوژی، شده پدر و مادرهایی که زندگی کردن رو فراموش کردند و کودکانی که هر روز تنها تر می شوند.

 

 منبع : برگرفته از Beytoote.com


 

 

 

نام و نام خانودگی: فاطمه کلیوری شهر: سمنان
عنوان مطلب:  ورود کودکان به دنیای مجازی
شرح مطلب ارسالی  :


 

كودكان و رایانه در  این روزگار جدایی‌ناپذیر هستند. كودكان با اشتیاق هرچه بیشتر برای دانستن از دنیای اطراف و اتصال به دنیاهای دورتر، پی بردن به دانسته‌های روز و صد البته غرق شدن در بازی‌های رایانه‌ای، از هر فرصتی استفاده می‌كنند تا خود را به محبوب‌ترین دوست خود كه همان رایانه، لپ‌تاپ، تبلت‌ها ... و هر وسیله‌ای كه راه اتصال آنان با دنیای مجازی را میسر می‌كند، برسانند. این اشتیاق و علاقه روز افزون كودكان، دغدغه هر روزه والدین آنها را نیز رقم می‌زند، اینكه چگونه همگام كودكان خود در دنیایی گام بردارند كه با سرعت زیاد در حال حركت و تغییر است و اصولاً بهترین برخورد با این دنیا چگونه است.

كارشناسان با انجام تحقیقات تخصصی به كمك والدین شتافته‌اند و با روش‌هایی پیشنهادی آنها را برای نزدیك شدن به دنیای دوست داشتنی مجازی كودكانشان و مراقبت فرزندانشان در برابر خطرات این دنیا همراهی كردند.
محققان می‌گویند نمی‌توان كودكان را از دنیای بازی‌های رایانه‌ای و گشت و گذار در دنیای مجازی دور نگه‌داشت اما می‌توان با استفاده از راهكارهایی مفید مانع از واردشدن آسیب از سوی خطراتی كه این دنیا فرزندان ما را تهدید می‌كند، شد.


انتخاب بازی‌های دارای كنترل

در خصوص بازی‌های رایانه‌ای والدین باید بازی‌هایی را انتخاب و در اختیار فرزندان قرار دهند كه خود اطلاع دقیق از آن داشته و از سلامت نوع بازی و محتوای آن باخبر باشند تا استفاده فرزندان وسرگرم شدن آنها با دنیای این بازی‌ها به سلامت روح و جسم آنها خدشه‌ای وارد نكند.


نظارت كلیدی


ساده‌ترین كاری كه یك پدر یا مادر برای محافظت غیرمحسوس از كودك خود زمان استفاده از وسایل متصل به دنیای مجازی می‌توانند انجام دهند این است كه سیستم رایانه خانه خارج از اتاق خواب قرار گیرد تا والدین در حال انجام كارهای خود قادر به نظارت بر بازی و فعالیت كودك در دنیای مجازی باشند.


كنترل زمان


مدت زمان بازی رایانه‌ای و استفاده كودكان از اینترنت باید محدود به زمانی باشد كه والدین تعیین می‌كنند و این زمان باید نه كم ونه زیاد باشد و از همه مهمتر اینكه به زمان استراحت و مطالعات درسی آنان صدمه نزند.


جذابیت دنیای مجازی و بازی‌های رایانه‌ای برای كودكان پایان‌ناپذیر است و اگر نظارت مناسب والدین وجود نداشته باشد شاید كودك با ناآگاهی خود مدت زمان نامناسبی را وقف این فضا كرده كه هم به خواب و خوراك وی صدمه زده و هم درس خواندن وی را تحت شعاع قرار می‌دهد، این در حالی است صدمات جسمی استفاده بیش ازحد از رایانه یا طولانی شدن بازی‌های رایانه‌ای به كودك، بسیار خطرناك تشخیص داده شده است.


تعیین قوانین خانگی


یكی از روش‌هایی كه ضمن جنبه محافظتی جنبه تربیتی نیز دارد تعیین قوانین خانگی ازسوی والدین برای كودكان است. در اغلب موارد شاهد بوده‌ایم كودك به راهنمایی از سوی والدین نیازمند است، او ناآگاهانه تنها برای پركردن وقت خود و مشغول كردن خود به سوی بازی‌های رایانه‌ای و استفاده ازاینترنت كشیده می‌شود و این دنیا او را از تكالیف درسی دور نگه‌داشته و كاهش نمرات تحصیلی شروع بیشتر در خود فرو رفتن وی در دنیای مجازی است.

اینجا است كه والدین باید آگاهانه وارد عمل شده و با درایت به آنها آگاهی دهند كه با تنظیم برنامه‌ای مناسب و رعایت قوانین در طول هفته از دنیای مجازی و بازی‌های رایانه‌ای در دوران تحصیل دور بوده و آخر هفته خود را با برنامه‌ریزی مناسب برای درس‌هایشان به بازی و گشت و گذار در دنیای مجازی بپردازند.


ایجاد كاهش توجه


محققان می‌گویند باید توجه دقیقی به زمان استفاده فرزندان‌مان از رایانه، لپ‌تاپ، تبلت،... و هر آنچه آنها را غرق دنیای اینترنتی می‌كند داشته باشیم زیرا بررسی‌ها گواه آن است كه حضور بیش از حد در این دنیا، جدای از بروز اعتیاد به دنیای مجازی، كاهش توجه و تمركز را به همراه خواهد داشت و بروز این بیماری در فرزندان یعنی سرآغاز شكست در مراحل تحصیلی و به مراتب ناموفق بودن آنها در مقاطع دیگر زندگی كه باید مورد توجه و دقت والدین قرار گیرد.


بازی‌های چاق‌كننده


برای سرگرم شدن با بازی‌های رایانه‌ای یا استفاده ازدنیای اینترنتی باید یك گوشه نشست و از حركت و تحرك فاصله گرفت، حضور طولانی مدت در دنیای بازی‌های رایانه‌ای و فضای اینترنتی كم كم موجب معضل چاقی می‌شود. معضلی كه زیاد هم برای كودكان و بخصوص نوجوانان ما كه این روزها به تناسب اندام خود توجه خاصی دارند دوست داشتنی نخواهد بود، این پیامد می‌تواند راهكار مناسبی برای دور نگه داشتن فرزندان از دنیای مجازی و میخكوب شدن در بازی‌های رایانه‌ای برای والدین باشد، آنها می‌توانند با آگاهی دادن به فرزندان از چاقی كه سلامت آنها را تهدید می‌كند دور كرده و فرزندان خود را از این راه ترغیب به دوری از بازی‌های رایانه‌ای و دنیای اینترنتی كنند.


در حلقه تنهایی


بعد ازیك مدت طولانی سرگرم دنیای اینترنتی بودن و غرق شدن در بازی‌های رایانه‌ای متوجه خواهید شد فرزندتان اعتمادبه‌نفس لازم برای حضور در جمع را از دست داده و ترجیح می‌دهد بیشتر در دنیای مجازی حضور داشته باشد تا دنیای حقیقی و این یعنی سرآغاز ورود به دنیای تنهایی، اینجا است كه والدین باید نقش تربیتی خود را ایفا كرده وبا تشویق كودك به بازی با هم سن و سال‌های خود و بیرون كشیدن وی از دنیای تنهایی او را از خطر عدم اعتماد به نفس نجات دهند. البته باید توجه داشت بازی‌های رایانه‌ای دركنار بدی‌هایی كه تاكنون برشمردیم خوبی‌هایی نیز دارند.

كمك به افزایش یادگیری، مهارت‌ حل مسئله، هماهنگی و مهارت‌های تشخیص مسیر حركت درست از نمونه‌های مثبت استفاده از بازی‌های رایانه است. این بازی‌ها علاقه فرزندان به تفكر را بالا برده و به آنها كمك می‌كند دركمترین زمان ممكن بهترین انتخاب را انجام دهند كه این عمل خود تمرین برای خوب فكر كردن است.


بازی‌های ماجراجویانه رایانه‌ای حتی در تقویت قوه تخیل كودك تأثیر مثبت خواهد داشت. متأسفانه سیستم اطلاعات در مورد مزایای مثبت بازی‌های رایانه‌ای فراهم نیست و این نبود اطلاعات باعث شده روش درست استفاده از آنها شناخته نشود.

 

منبع : تهیه کننده :آذرنگ كوچصفهانی -مجــــله میهــــــن- http://mihan-mag.mihanblog.com/post/903

 


 

 

 

 

 

 

 

نام و نام خانودگی: ویدا شهرستانی شهر: اصفهان
عنوان مطلب:  اثر بازی های کامپیوتری بر کودک
شرح مطلب ارسالی  :




اگر كودك شما 45 دقيقه در روز ، بازي كامپيوتري دارد و بعد يك برنامه تلويزيوني مي بيند و مدتي را هم مشغول فعاليت فيزيكي و جست و خيز است ، عملا جاي نگراني نيست . ولي اگر ساعت ها جلوي كامصيوتر باشد و به دسته بازي بچسبد ، يعني بيش از حد مشغول بازي كامپيوتري است .

اين چند پيشنهاد را براي به كنترل درآوردن مدت بازي كامپيوتري او طرح مي كنيم

قبل از ارائه بازي كامپيوتري يك محدوديت زماني مشخص را به كودك اطلاع دهيد . براي كودكان در اين محدوده سني مي توانيد از ساعت هاي زمان دار كه معمولا در آشپزخانه ها بكار مي رود ، استفاده كنيد . مثلا به او بگوييد تا اين ساعت زنگ بزند مي تواني بازي كني و عدد آن را براي مثال روي 30 دقيقه قرار دهيد . وقت بازي كه به سر آمد اگر كودك به قانون اهميت داد او را تشويق كنيد و براي تمام كردن بموقع بازي پاداش دهيد .

ولي اگر زمان را نديده گرفت يا براي زمان بيشتري وارد چانه زني شد ، به آرامي قوانين بازي را به او توضيح دهيد . اگر مخالفت ادامه داشت مي توانيد بازي با كامپيوتر را به عنوام نتيجه قانون شكني ، براي مدت محددي متوقف كنيد ، مثلا زمان بازي فرداي كودك را بگيريد

براي اين اعتراص كودك كه " الان من وسط بازي ام . اينجا جاي خيلي حساس بازي است و .. " راه حلي بينديشيد . اعلب بازيهاي كامپيوتري ، قابليت ذخيره سازي بازي را دارند . بنابراين ، بدون خراب شدن بازي، كودك قادر است وسط بازي هم، همه چيز را دست نخورده براي نوبت بعدي ذخيره كند . شايد لازم باشد كه اين ذخيره سازي را به او ياد بدهيد


چند سرگرمي ديگر براي وقتي كه "زمان بازي تمام شده است " براي كودك در نظر بگيريد . مثل كمك در آشپزي به مامام يا كتاب خواندن با بابا يا مامان ، نقاشي كشيدن و ...اين كار به انحراف توجه او از ابزي كمك مي كند و راحت تر دست از كامپيوتر مي كشد

به او بگوييد قبل از بازي كامپيوتري بايد همه كارهايش مثل جمع كردن اتاق و اسباب بازيهايش را انجام داده باشد . يا مثلا قبل از برنامه تلويزيون مورد علاقه بايد اين كارها انجام شده باشد

از قرار دادن كامپيوتر در اتاق كودك و هرجائي كه او بتواند دور از چشم شما به بازي مشغول شود ، خودداري كنيد . بطور كلي بهتر است كه كامپيوتر در محلي كه جنبه عمومي تر دارد مثل اتاق نشمين قرار داده شود و جلوي آن نيز امكان نشستن براي دو تا سه نفر فراهم آيد تا هم كاربرد اين وسيله زير نظر باشد و هم بعنوان يك وسيله، به اجتماعي شدن كودك كمك كند

عده اي معتقدند كه كامپيوتر باعث ايزوله شدن كاربر و ايجاد بيماريهايي مثل چاقي و تغيير يافت اسكلت بدن ( قوز، انحراف مهره هاي ستون فقرات و ... ) مي شود و البته چنبه هاي مثبت به كارگيري كامپيوتر در آموزش كودكان نيز غيرقابل انكار است : مواردي مثل ديكته، رياضي و درك متون و خيلي از مهارتهاي ديگر . همچنين تقويت مهارت حركتي ظريف كودكان و سرعت عمل آنها با اين بازيها عملي است . اما چراغ خطر مهم اين است كه كامپيوتر جاي روابط اجتماعي كودك را بگيريد و كودك به جاي پيدا كردن دوست با اين وسيله ارتباط برقرار كنند كه اين حالت حتي در كودكان فربيك هم به مراتب تقويت مي شود و عملا كودك در يك حلقه معيوب قرار مي گيرد

نكاتي در مورد خريد بازيهاي كامپيوتري

البته بازي بايد براي كودك جذاب و لذت بخش باشد تا كودك بتواند از محتواي آن نيز مسائلي را بياموزد . اين چند نكته به شما كمك مي كند انتخاب صحيح تري در خريد اين بازي ها داشته باشيد

بهتر است اول از همه به فكر سرگرم كننده بودن بازي باشيد، زيرا كه در سن زير 5 سال خط مشخصي بين آموختن صرف و تفريح نمي توانيد براي كودك بكشيد . پس براي اينكه كودك چيزهائي ياد بگيرد لازم است قبل از آن لذت ببرد . مطمئن باشيد كه كودك بيشتر دوست دارد كه زمان خوشي را سپري كند بجاي آنكه اهداف آموزشي بزرگترها را برآورده كند .

بازيهايي را انتخاب كنيد كه بازي بيش از يك بازيكن در آنها تشويق شده و باعث مي شود كه دو يا سه نفر با هم بازي كنند . به توصيه مركز ملي رسانه ها و خانواده ها، بهتر است خانواده ها كامپيوتر را به يك وسيله اجتماعي تبديل كنند . بهترين نرم افزار موجود در اين خصوص Lapware ذكر شده است كه به شما و كودكتان اجازه مي دهد تجربه اي مشترك از كامپيوتر داشته باشيد

بازيهايي را انتخاب كنيد كه به كودك فرصت هاي پيروزي را با روش هاي مختلف مي دهد . بعبارت ديگر لازم نباشد كه براي ادامه يافتن بازي، كاربر حتما از يگ مهارت به خصوص كه تكرار آن براي كودك دشوار است، استفاده كند . تصويرهاي كم تحرك و طولاني كه حتما با رمز و راز تغيير خواهد كرد، كودك را خسته مي كند . مزرعه هاي اعداد يا جنگل هاي پر از موسيقي كه كودك را بدنبال خود بكشد و هر چه كه ماهرتر شد بازي نيز ماهرانه تر قابل پياده شدن باشد، بهتر است .


به ياد داشته باشيد نسخه نوشتاري يا ديداري _ شنيداري در يادگيري كودك از نسخه نرم افزاري مي تواند بهتر باشد، مثلا كتاب يك قهرمان خاص آموزنده تر از بازي آن قهرمان خاص براي كودك است .

هنگام خريد هميشه احتمال برگرداندن و پس دادن بازي خريداري شده را با فروشنده مطرح كنيد ، چرا كه اين احتمال وجود دارد سيستم سخت افزاري شما متناسب نباشد يا بازي خريداري شده مانند لياس ، يك شماره كوچكتر به تن فرزند شما در آيد ! يا شما آن بازي را براي كودكتان مناسب ندانيد .

بنابر تحقيقات انجام شده، بازي هايي كه محتواي خشن دارند، كودك را در معرض افزايش رفتارهاي پرخاشگرانه قرار مي دهند ، بخصوص اگر به صورت هميشگي بازي شوند و عملا كودك، زمان خيلي زيادي را به اين بازيها اختصاص دهد . اين نكته ارزش يادآوري دارد كه همه بازيهاي ويديويي و كامپيوتري بد نيستند . بازيهاي پر كيفيت به كودك فرصت حل مسائل مختلف زندگي و مهارت تفكر منطقي را آموزش مي دهد . همچنين بازي كامپيوتري به تقويت مهارتهاي حركتي ظريف، مهارت، سرعت عمل و سرعت انتقال مي انجامد . البته كودك را به تكنولوژي اطلاعات علاقه مندتر مي سازد .

بهترين كار براي شما اين است كه تا فرصت باقي است و كودك هنوز اولين تجربه ها را در به كارگيري اين وسيله درك مي كند، به او كمك كنيد تا قوانين استفاده سالم و بي ضرر از آن را بياموزد .

به ياد داشته باشيد كودكان به آساني به مسائل مختلف عادت مي كنند ولي به سختي عادت نادرست را ترك مي كنند . نكته آخر اينكه يك مصرف كننده هوشيار باشيد، آنچه را به صلاح كودكتان هست انتخاب كنيد چيزي كه مناسب سن او باشد و پيغام هاي نادرست به او ندهد

 

برگرفته از : Mobin2248.blogfa.com


 

 

نام و نام خانودگی: ویدا شهرستانی شهر: اصفهان
عنوان مطلب:  محدود کردن کامبیوتر واینترنت برای بچه ها
شرح مطلب ارسالی  :



یکی از مشکلات بزرگ پدر و مادر ها در خانه کنترل کودکان خود در هنگام کار با کامپیوتر می باشد که امکان کنترل در تمام زمان ها برای اولیا امکان پذیر نیست و کار بسیار مشکلی می باشد . با گسترش اینترنت و به وجود آمدن سایت های گوناگون که ممکن محتویات سایت ها مناسب کودکان نباشد باعث سخت تر شدن کنترل کودکان می شود . همچنین گاهی اوقات کودکان زمان زیادی را با کامپیوتر مشغول هستند که ضرر زیادی برای کودکان دارد و شاید نیاز به محدود کردن زمانی داشته باشید . به همین خاطر امروز نرم افزار امنیتی برای محدود کردن دسترسی کاربر به کامپیوتر آماده کرده ایم . با این نرم افزار می توانید زمان خاموش شدن کامپیوتر در یک روز از هفته و یا تمام روز های هفته را مشخص که فقط کودک شما بتواند در زمان معین شده از کامپیوتر استفاده کند و همچنین می توانید کلید واژه هایی مشخص کنید که در صورتی که سایتی دارای آن واژه بود مسدود شود و امکان دسترسی کاربر به آن سایت وجود نداشته باشد. شما می توانید  از  نرم افزار  زیر استفاده کنید
 

ویژگی های نرم افزار Salfeld Child Control 10 :


• هماهنگ بودن با بیشتر ویندوز ها
• مشخص کردن کاربرهایی که اجازه دسترسی به کامپیوتر دارند
• مشخص کردن زمان استفاده از کامپیوتر در یک روز خاص و یا در تمام روز های هفته
• مشخص کردن زمان استفاده از اینترنت در تمام روز های هفته
• مشخص کردن و عدم دسترسی برخی سایت ها و محتویات در اینترنت
• مشخص کردن زمان دسترسی برای فایل های اجرایی به صورت جداگانه
• امکان تهیه لیست از آدرس های اینترنتی برای دسترسی فقط به همین سایت ها
 

می توانید این نرم افزار را از طریق اینترنت دانلود نمایید

منبع :برگرفته از  choso9.blogfa.com


 

 

 

نام و نام خانودگی: ویدا شهرستانی شهر: اصفهان
عنوان مطلب:  بازیهای کامپیوتری کودکان را می توان کنترل کرد + با راهکار كنترل كودكان
شرح مطلب ارسالی  :




بسياري از متخصصين معتقدند كه بهتر است كودكان زير 3 سال اصلا با كامپيوتر و بازيهاي ويديويي آشنا نشوند و تا آنجا كه ممكن است با اسباب بازي هاي قابل لمس و واقعي مثل لگو و خانه سازي و ... سرگرم شوند .

به عبارت ديگر اسباب بازيهاي انتزاعي براي اين سن مناسب نيست . اما اگر كودك زير 5 سال شما قبلا دسترسي به اين بازيها پيدا كرده است و اين امر بعنوان عادتي براي او در امده است ، بايد هم اكنون به فكر شروع قانون و تعيين حدود براي بكارگيري اين بازي ها باشيد .


ابتداد بايد فهميد كه چقدر او بازي كامپيوتري انجام مي دهد و در بقيه زمان آزادش چه كارهايي مي كند .
اغلب متخصصان رشد كودك پيشنهاد مي كنند كه مجموع زمان استفاده از صفحه نمايشگر _ كه شامل صفحه تلويزيون ، تماشاي فيلم ويديو و كارتون ، جست وجو در اينترنت ( براي كودكان بزرگتر ) و بازيهاي ويديوئي مي شود _ بايد بين يك ساعت تا حداكثر دو ساعت در روز تعيين شود .


اگر كودك شما 45 دقيقه در روز ، بازي كامپيوتري دارد و بعد يك برنامه تلويزيوني مي بيند و مدتي را هم مشغول فعاليت فيزيكي و جست و خيز است ، عملا جاي نگراني نيست . ولي اگر ساعت ها جلوي كامپيوتر باشد و به دسته بازي بچسبد ، يعني بيش از حد مشغول بازي كامپيوتري است .


اين چند پيشنهاد را براي به كنترل درآوردن مدت بازي كامپيوتري او طرح مي كنيم

قبل از ارائه بازي كامپيوتري يك محدوديت زماني مشخص را به كودك اطلاع دهيد . براي كودكان در اين محدوده سني مي توانيد از ساعتهاي زمان دار كه معمولا در آشپزخانه ها بكار مي رود ، استفاده كنيد . مثلا به او بگوييد تا اين ساعت زنگ بزند مي تواني بازي كني و عدد آن را براي مثال روي 30 دقيقه قرار دهيد . وقت بازي كه به سر آمد اگر كودك به قانون اهميت داد او را تشويق كنيد و براي تمام كردن بموقع بازي پاداش دهيد .ولي اگر زمان را نديده گرفت يا براي زمان بيشتري وارد چانه زني شد ، به آرامي قوانين بازي را به او توضيح دهيد . اگر مخالفت ادامه داشت مي توانيد بازي با كامپيوتر را به عنوان نتيجه قانون شكني ، براي مدت محدودي متوقف كنيد ، مثلا زمان بازي فرداي كودك را بگيريد .


براي اين اعتراص كودك كه " الان من وسط بازي ام . اينجا جاي خيلي حساس بازي است و ... " راه حلي بينديشيد . اغلب بازي هاي كامپيوتري ، قابليت ذخيره سازي بازي را دارند . بنابراين ، بدون خراب شدن بازي، كودك قادر است وسط بازي هم، همه چيز را دست نخورده براي نوبت بعدي ذخيره كند . شايد لازم باشد كه اين ذخيره سازي را به او ياد بدهيد .


چند سرگرمي ديگر براي وقتي كه "زمان بازي تمام شده است " براي كودك در نظر بگيريد . مثل كمك در آشپزي به مامان يا كتاب خواندن با بابا يا مامان ، نقاشي كشيدن و ...اين كار به انحراف توجه او از بازي كمك مي كند و راحت تر دست از كامپيوتر مي كشد.

 
به او بگوييد قبل از بازي كامپيوتري بايد همه كارهايش مثل جمع كردن اتاق و اسباب بازيهايش را انجام داده باشد . يا مثلا قبل از برنامه تلويزيون مورد علاقه بايد اين كارها انجام شده باشد .


از قرار دادن كامپيوتر در اتاق كودك و هرجائي كه او بتواند دور از چشم شما به بازي مشغول شود ، خودداري كنيد . بطور كلي بهتر است كه كامپيوتر در محلي كه جنبه عمومي تر دارد مثل اتاق نشمين قرار داده شود و جلوي آن نيز امكان نشستن براي دو تا سه نفر فراهم آيد تا هم كاربرد اين وسيله زير نظر باشد و هم بعنوان يك وسيله، به اجتماعي شدن كودك كمك كند .


عده اي معتقدند كه كامپيوتر باعث ايزوله شدن كاربر و ايجاد بيماريهايي مثل چاقي و تغيير يافت اسكلت بدن ( قوز، انحراف مهره هاي ستون فقرات و ... ) مي شود و البته جنبه هاي مثبت به كارگيري كامپيوتر در آموزش كودكان نيز غيرقابل انكار است : مواردي مثل ديكته، رياضي و درك متون و خيلي از مهارتهاي ديگر . همچنين تقويت مهارت حركتي ظریف كودكان و سرعت عمل آنها با اين بازيها عملي است . اما چراغ خطر مهم اين است كه كامپيوتر جاي روابط اجتماعي كودك را بگيرد و كودك به جاي پيدا كردن دوست با اين وسيله ارتباط برقرار كند كه اين حالت حتي در كودكان فربيك هم به مراتب تقويت مي شود و عملا كودك در يك حلقه معيوب قرار مي گيرد



 

 منبع : انجمن علمی دانشجویی راهنمایی ومشاوره دانشگاه اهواز

 

 

نام و نام خانودگی: ویدا شهرستانی شهر:
عنوان مطلب:  گذاشتن موبایل بر روی ویبره مضر است !!!
شرح مطلب ارسالی  :




دانشمندان معتقدند حالت ویبره تلفن همراه باعث بروز سندروم عضلانی موسوم به «fauxcellarm» می شود. به گفته آنان در این گونه سندروم حتی زمانی که تلفن همراه از حالت ویبره خارج است عضله مربوطه شروع به ارسال سیگنال‌های کاذب به مغز می‌کند و در نتیجه فرد دچار نوعی حساسیت و هوشیاری نابه‌جا نسبت به تلفن همراه خود می‌شود.
در حالت پیشرفته این سندروم، فرد در مواردی به تکان‌های لباسی که بر تن دارد نیز حساس می‌شود و آن را به حساب زنگ خوردن تلفن همراه خود می‌گذارد. بنابر اظهارات محققان استفاده طولانی مدت از حالت «ویبره» تلفن همراه به بروز عارضه‌ای موسوم به «fauxcellarm» در فرد منجر می‌شود و بیشتر در کسانی ظاهر می‌شود که تلفن همراه خود را در حالت ویبره قرار داده و آن را در جیب لباس‌های خود می‌گذارند.


 

منبع :برگرفته از eghtesadeiranonline.ir

 

 

نام و نام خانودگی: ویدا شهرستانی شهر:
عنوان مطلب:  چند توصیه برای استفاده کودک از اینترنت
شرح مطلب ارسالی  :



اکثر کودکان اینترنت را ابزاری برای سرگرمی میدانند نه برای کسب آگاهی، از همین رو خطری که کودکان را تهدید می کند بسیار بیشتر است چون نمیدانند چه میخواهند و به کجا می خواهند بروند .


اینترنت از نظر کودکان چیست؟
اکثر کودکان اینترنت را ابزاری برای سرگرمی میدانند نه برای کسب آگاهی، از همین رو خطری که کودکان را تهدید می کند بسیار بیشتر است چون نمیدانند چه میخواهند و به کجا می خواهند بروند و این ناآگاهی باعث نگرانی بیشتر والدین خواهد شد در نتیجه به نظر میرسد که اگرکودکان بدانند که به کجا می خواهند بروند پس احتمال خطر کمتر میشود که در ادامه به آن میپردازیم .


والدین و اینترنت

شاید بیشترین استفاده والدین از اینترنت بخاطر سرگرمی باشد به همین دلیل اهمیت استفاده اینترنت توسط کودک را درک نکرده واینترنت را برای کودک مناسب ندانند. با شناساندن مزایای اینترنت به والدین این مشکل نیز حل خواهد شد و خود والدین جهت حل مشکلاتی که برای کودکان وجود دارد اقدام خواهند کرد .

علی رضا ولی زاده در این رابطه میگوید امروزه فناوری اطلاعات و وسایل نوین ارتباط (رایانه،اینترنت،ویدئو،سی دی های صوتی و تصویری و در اقصی نقاط دنیابه عمق خانواده راه یافته و ورود آنها بسته به میزان آگاهی والدین ،مربیان و دیگر اعضای خانواده از این پدیده ها ، موجب تحکیم یا انحطاط کانون خانواده خواهد شد.


مزایای اینترنت

اینترنت دارای مزایایی زیادی است از جمله آن میتوان به این موارد اشاره کرد:» کودکان ساکن روستاها می توانند با استفاده از اینترنت موزه ها یا مکان های دیدنی شهرها و سایر کشورها را ببینند کودکان بیمار و ناتوان می توانند با سایر همسالان خود گفتگو کنند و از احساس تنهایی خود بکاهند .
نوجوانان هنگام Chat کردن با دوستان اینترنتی خود در مورد افکار و احساسات مهم و ناراحت کننده ای که در خویش سراغ دارند راحت تر سازگاری پیدا می کنند در بعضی کشورها حدود ۸۰ درصد مدارس ابتدایی و راهنمایی به اینترنت دسترسی دارند و بسیاری از مشاغل به مهارت های اینترنتی نیازمند می باشند.


معایب اینترنت
یکی دیگر از معایب بزرگ اینترنت ارائه مطالب و موضوعات خوب و بد در کنار یکدیگر است . وقتی به دنبال موضوع خاصی در اینترنت میگردید ناگزیر باید به سراغ یکی از موتورهای جستجو بروید. این موتورهای جستجو نیز غالبا توان تفکیک موضوع مورد درخواستی را به شکل مفهومی ندارند.


سن ۲تا۴سالگی

طی این دوره استفاده از اینترنت مستلزم حضور والدین است. این کودکان توجه محدودی به فعالیتهای آنلاین دارند اما تصاویر و اصوات اینترنتی میتواند به بازسازی قوای تجسمی آنها کمک کرده و تجربیاتشان را دو چندان نماید.


کودک ۵تا۶سالگی

وقتی کودکان به ۵ سالگی می رسند احتمالا خودشان می خواهند به مکاشفه در اینترنت بپردازند . بعضی از سایت ها نیز برای این کودکان زیر ۸ سال طراحی شده اند و ابزار مناسبی را برای جستجو در اختیار کودکان قرار می دهند. این کودکان بیشتر از موس استفاده می کنند و بازیهای کامپیوتری را دوست دارند . البته وابستگی بسیار زیادی نیز دارند در این سن باید به نکات مهمی توجه کنیم که کاربرد بسیاری برای ما دارد مثلا باید کامپیوتر را طوری قرار دهیم که صفحه آن را ببینیم وبدانیم کودک دارد چه کارهایی انجام می دهد کودک باید یاد بگیرد که مسائل خصوصی خود را به دیگران نگوید چه وقتی آنلاین است و چه زمانی که در زندگی واقعی هستند.در این سن بهتراست کاربرد ایمیل و چت را یاد نگیرند و اینکه اگر مسئله در اینترنت او را ناراحت کرد به شما بگوید.


کودک ۷تا ۸ سال

بچه های این سن بدنبال انجام کارهایی که از آن منع شده اند می روند. وقتی آنلاین هستند به سایتهایی می روند که اجازه ندارند ویا با کسی صحبت کنند که نباید. در این سن دوست دارد در مورد جنسیت و توانمندی عقلی خود بداند، اعتماد می کند و سوالی درباره شناسایی طرف خود نمی کند . در این سن بهتر است یک قانون برای استفاده از اینترنت طراحی کنید و سایتهای مرتبط به کودک را به آنها معرفی کنید. یک آدرس ایمیل خانوادگی بسازید. از فیلتر های ایمیل برای جلو گیری از ایمیل هایی که نمی خواهید به کودک شما برسد استفاده کنید .


درباره مسائل جنسی با کودک صحبت کنید چون او می تواند به راحتی به این سایت ها دسترسی پیدا کند این قانون می تواند به این شکل باشد. البته این را مد نظر داشته باشید که در این قانون باید از کودک نیز کمک بگیرید کودک باید به این مفهوم برسد که بگوید با پدر و مادر صحبت کردم و مقررات استفاده از اینترنت را یاد گرفته ام و می دانم که به کجاها بروم. من فهمیدم که چه مدتی می توانم آنلاین باشم. من هیچگاه اطلاعات شخصی ، مانند آدرس منزل، شماره تلفن ، آدرس محل کار پدر و مادر را نخواهم گفت اگر چیزی مرا ناراحت کرد به پدر و مادرم می گویم.

در اینترنت ، وقتی آنلاین هستم درست عمل می کنم که به کسی آسیب نرسانم یا مخالف قانون نباشد.


سن ۹ تا ۱۲ سالگی

در این سال شاید بتوان کودکان را بر حسب جنسیت نیز از هم جدا کرد دختر ها بیشتر از پسرها تجربیات ناخوشایند اینترنتی را گزارش می کنند. بیشتر آنها از اینکه تصاویر مستهجن را ببینند به عنوان یک مسئله آزار دهنده نام می برند ولی پسران این موارد بیشتر هیجان آور می دانند البته برای این کودکان دیگر مرزی نباید قائل بود چون این نوجوانان می خواهند همه چیز را بدانند برای آنها عادی است که بدانند آنجا چیست.


معرفی چند سایت مناسب برای کودکان

سایت های دوستانه و کودکان از جمله سایت های مناسب برای کودکان زیر ۱۳ سال است که دارای شباهت های زیادی می باشند اما تفاوت هایی هم دارند سایت دوستانه بیشتر جنبه ادبیاتی دارد وسایت کودکان بیشتر جنبه سرگرمی که تفاوت عمده این دو سایت با یکدیگر است.

رحماندوست در مقاله آیا کودکان را در خیابان اینترنت رها کنیم میگوید: سایت دوستانه یک کتابخانه صد و یک عنوانی اینترنتی است که برنامه ریزی بنده برای مرحلۀ اول آن نشر۳۶۵ کتاب بود که بچه ها بتوانند هر روز از سال یک کتاب بخوانند .


نتیجه گیری

اینترنت به دلیل مزایای بیشمار خود فناوری است که بی شک هرفرد نیازمند استفاده از آن میباشد و اگر کودکان از این فناوری منع شوند در نتیجه از پیشرفت منع می شوند پس مخالف با اینترنت به عنوان فناوری نوین کاری غیر معقول است اما شناخت اینترنت و اینکه هر فرد به چه میزان نیازمند استفاده از آن است برحسب تفاوت فردی متفاوت می باشد. پس در فضای اینترنت مانند خیابان باید مراقب کودکانمان باشیم.


پیشنهادها

۱) کودک خود را بشناسید و بدانید که علایق او چیست آنگاه سایت های مرتبط با علایق کودکان خود را که مناسب سن آنها میباشد پیدا کنید و خودتان به کودکانتان معرفی کنید.
۲) ازسایت های معرفی شده برای کودکان استفاده کنید وآنها رابه کودک خود معرفی کنید.
۳) کامپیوتر را در فضای عمومی قرار دهید.
۴) مراقب ایجاد اعتیاد کودکان خود باشید در این موارد اضطراب و افسردگی وهیجان و بیقراری وتفکرات وسواسی به سراغ کودک می آید.
۵) به کودکان معایب و مضرات چت کردن را بگویید وبه آنها اجازه چت کردن با افراد ناشناس را ندهید
۶) قانونی مانند قانونی که در مقاله به آن اشاره شد ایجاد کنید.
۷) استفاده از فایل history به این ترتیب میتوان دید که بچه ها به کجا رفته اند.
اینترنت به دلیل مزایای بیشمار خود فناوری است که بی شک هرفرد نیازمند استفاده از آن میباشد و اگر کودکان ازاین فناوری منع شوند در نتیجه از پیشرفت منع می شوند پس در فضای اینترنت مانند خیابان باید مراقب کودکانمان باشیم.


 

منبع :برگرفته از پورتال سیمرغ  http://www.seemorgh.com

 

 

 

نام و نام خانودگی: ویدا شهرستانی شهر:
عنوان مطلب:  آیا بازی‌های کامپیوتری بر کودکان تاثیرات مثبت هم دارد ؟
شرح مطلب ارسالی  :



تاثیرات مثبت و منفی زبازی‌های رایانه‌ای بر کودکان

اگر دیرزمانی نه چندان دور، شاید دونسل پیشتر،کودکان با الک دولک و یه‌قل‌دوقل ساعات فراغت خود را پر می‌کردند و البته از این بازی‌ها لذت زیادی هم می‌بردند، حالا یکی از کارهای همیشگی پدر و مادرها رفتن به ویدئوکلوپ‌هاست که انواع بازی‌های رایانه‌ای را برای فرزندان خود بخرند و آنها ساعت‌ها از وقت خود را با این بازی‌ها سپری کنند.


امروزه بازی‌های رایانه‌ای در تمام سنین، هم به امری عادی و طبیعی تبدیل شده و هم دغدغه‌ای جدی برای پدرها و مادرهاست.
دلشوره‌ای دائمی در مورد اثرات مخرب این نوع بازی‌ها در روحیه و جسم کودکان یا عدم موفقیت در برنامه‌های اصلی زندگی مثل درس خواندن به دلیل صرف وقت زیاد برای این بازی‌ها و… را می‌توان در حرف‌های روزمره والدین دید و شنید.


در این نوشتار، سعی شده به‌صورتی خلاصه و قابل استفاده برای همه، وجوه مختلف این موضوع بررسی و تاثیرات مختلف این دسته از بازی‌ها مورد کاوش قرار گیرد.
هیچ‌یک از پزشکان، روانشناسان و… منکر اثرات مثبت بازی‌های رایانه‌ای نیستند. آن‌چه که همه برآن توافق دارند، دقت در نوع بازی خریداری شده و مدت زمانی است که بچه‌ها برای این بازی‌ها صرف می‌کنند.


حالا بد نیست با چند نکته از تأثیرات مثبت این بازی‌ها هم آشنا شویم.


تاثیرات مثبت

الف: بازی‌های رایانه‌ای بچه‌ها را با کامپیوتر و فناوری اطلاعات آشنا می‌کنند.
امروزه عدم آشنایی با کامپیوتر و کاربردهای آن، حتی به نوعی کم‌سوادی تشبیه می‌شود. پس، از این منظر، بازی‌های کامپیوتری برای برداشتن گام‌های نخست کودکان به‌منظور آشنایی با این فناوری، قابل توجه و تأمل هستند.

‌این نوع یادگیری، به دلیل علاقه بچه‌ها به بازی، از بهترین شیوه‌های آموزشی محسوب می‌شود.

ب: بازی‌های کامپیوتری، می‌تواند برای کودکان، تمرینی درچند زمینه‌ باشد:
- تمرین منطق و حل مسائل: چند سالی است که در کشور ما هم، گذراندن دوره‌های پیش دبستانی الزامی شده است. در این دوره‌ها کودکان بیشتر با مفاهیم کلی مورد نیاز در برنامه‌های آموزشی، آن‌هم از طریق بازی و سرگرمی آشنا می‌شوند.
برخی از بازی‌های رایانه‌ای می‌توانند این نقش را در سنین پایین‌تر و در خانه ایفا کنند.

۲- تقویت مهارت‌های فضایی: این‌هم یکی دیگر از خصوصیات شاید منحصر به فرد این بازی‌هاست. خصوصیتی که در کم‌تر بازی و سرگرمی‌ای می‌توان آن را یافت که هم کودکان با علاقه به آن بپردازند و هم چشم و مغزشان با فضاهای سه بعدی، نحوه گردش و تغییر شکل در فضا و… آشنا شوند.

دقت در این نکات، نقش والدین در انتخاب بازی‌های مناسب را بیش‌تر روشن می‌کند.


ج: بازی‌های رایانه‌ای می‌توانند موقعیتی را برای بازی همزمان بچه‌ها و والدین با هم فراهم سازند.
در دوره‌ای که والدین حتی برای کارهای شخصی خود، فرصت چندانی ندارند، دقایقی بازی با بچه‌ها، موهبتی است که از این جعبه‌های جادویی ساخته است.
اگر قدری در این موضوع دقت کنیم به یقین اهمیت آن ‌را درمی‌یابیم. ارزش زمانی که برای کودک خود می‌گذاریم آن‌گاه روشن‌تر خواهد شد که توجه کنیم، از این طریق فرصتی را برای ذکر چند نکته کوتاه یافته‌ایمآن هم درست در همان زمان که کودک‌مان غرق در شادی و لذت است و به قول اساتید تربیت، این فرصت‌‌ها بهترین زمان برای تذکراتی مختصر هستند. فراموش نکنیم که همین در کنار هم بودن نیز به‌تنهایی بسیار مفید خواهد بود و آثار تربیتی فراوانی درپی خواهد داشت.


د : بعضی از باز‌ی‌ها تمرینی برای یادگیری مهارت‌های زندگی هستند.
با انتخاب بازی‌های مناسب، می‌توان در کنار سرگرمی، بچه‌ها را با مهارت‌های مختلفی که در سنین بالاتر به آنها نیازمندند، آشنا کرد.
این نوع آموزش چون از طریق بازی و بدون باید و نبایدهای گاه‌وبیگاه والدین صورت می‌گیرد، اثراتی عمیق‌تر و ماندگارتر دارد.


ه : بازی‌ها، سرگرم کننده و مفرح هستند.
در نهایت، این بازی‌ها به دلیل سرگرم‌کننده بودن و ایجاد حس نشاط، می‌توانند در روحیه بچه‌ها مؤثر بوده و دقایق خوشی را برایشان فراهم کنند. همزمان با بازی، کودک علاوه بر تخلیه انرژی با فضایی شاد مواجه است که برای ادامه برنامه‌های روزانه، کمک مناسبی برای اوست. البته باز هم تأکید بر انتخاب مناسب بازی، ضروری است.


تاثیرات منفی

همه ما خوب می‌دانیم که بخش عمده‌ای از بازی‌های رایانه‌ای به دلایل مختلف برای کودکانمان سرگرمی مناسبی نیستند و گذراندن زمانی هر چند در اوقات فراغت، نه‌تنها اثری مثبت در روحیه آنها نمی‌گذارد که باعث خستگی، عصبانیت، استرس و مسائلی از این دست می‌شوند.
به همین دلیل بد ندیدیم شما را با مهم‌ترین اثرات منفی این نوع بازی‌ها نیز آشنا کنیم.


۱- انزوا و تنهایی کودکان :کودکان اغلب تنها بازی می‌کنند و هنگام بازی، به دلیل هیجان و استرس ناشی از صحنه‌ها، برای زمانی طولانی کم‌تر متوجه اطراف خود هستند؛ به همین دلیل متخصصان امر معتقدند، عادت بیش از حد به این نوع بازی‌ها و گذراندن زمانی طولانی در برابر صفحه‌های نمایش بازی، که برخی آن‌ را اعتیاد می‌دانند و می‌نامند باعث دوری از جمع و در نهایت انزوا و تنهایی بچه‌ها می‌شود. این موضوع ممکن است تا سالیان سال با این افراد همراه باشد.


۲-ترویج رفتارهای خشن:کودکان بشدت آماده الگوبرداری و تکرار کارهایی هستند که می‌بینند. همان‌طور که می‌دانیم و دیده‌ایم و خوانده‌ایم در اکثر بازی‌های کامپیوتری، کودکان با صحنه‌های خشونت‌بار، زد و خوردها و حتی کشتن برای پیروزی مواجه‌اند و حتی کودکان باید هرچه خشن‌تر بازی کنند تا بازی را ببرند. نیاز به توضیح و استدلال نیست که این مسائل، کودکان را به رفتارهای خشن ترغیب کرده و اثرات مخربی در ذهن و روحیه آنها بجا می‌گذارد.


۳- ارائه شخصیتی ضعیف ‌از زنان:در اکثر بازی‌ها و بسته به انگیزه طراحان، زن‌ها شخصیت‌هایی ضعیف قلمداد می‌شوند. این موضوع نیز از آن دست مسائلی است که در ذهن کودک نقش می‌بندد و در مراحل مختلف زندگی، حتی به مادر خود، کمتر اطمینان می‌کند و در ضمیر ناخودآگاهش، مادر، خواهر و… را فاقد قدرت لازم برای تحلیل و حل مشکلات می‌بیند. پس آنها را مشاوران خوبی نمی‌داند و گرایشش به سوی دوستانی است که در ظاهر قوی‌ترند.


۴-آمیختگی خیال و واقعیت:پرورش تخیل، به عنوان گامی برای دستیابی به موفقیت‌های آتی کودکان، حائز اهمیت است، اما تداخل خیال با واقعیت همان‌قدر خطرناک است. کودکی که با مسائل واقعی همان‌گونه برخورد می‌کند که با آن‌چه در روِیا و خیال خود می‌سازد، در زندگی حال و آینده با مشکلات عدیده‌ای روبرو می‌شود. این تداخل می‌تواند تا آنجا خطر آفرین باشد که فرزند ما را در مواجهه با واقعیت از پا درآورد. عدم آموزش صحیح و نگاه منطقی به بازی‌های کامپیوتری این خطر را در مسیر زندگی کودکان قرار می‌دهد.


۵-آسیب های درسی : این تاثیر منفی دیگر مانند روز روشن است و کمتر کسی است که اهمیتش را نداند.


اما نکته آخر این که متاسفانه بسیاری از بازی‌ها، فعالیتی که به نوآوری، خلاقیت و تفکر مستقل مربوط باشند را ارائه و آموزش نمی‌دهند. بنابراین کودک ما هنگام انجام این بازی‌ها، تنها وقت خود را گذرانده است.

دلایل بچه‌ها برای بازی

بچه‌ها به علت‌های مختلفی به بازی‌های کامپیوتری روی می‌آورند اما در بررسی‌های به‌عمل آمده، بیشترین دلایل علاقه کودکان به این بازی‌ها عبارتند از:
- مفرح بودن و سرگرم‌کننده بودن بازی‌ها
- رها کردن تنش‌های خود
- از بین بردن کسالت و بی‌حوصلگی
- بهبود مهارت‌های بازی
- احساس برتری و تحت کنترل داشتن چیزها یا افراد.


قطعا طراحان بازی‌ها با توجه به این نکات، تولید بازی‌ها را ادامه می‌دهند؛ ما نیز باید با درک نیازهای بچه‌ها و آنچه ایشان دوست دارند در انتخاب نوع بازی دقت لازم را به‌کار گیریم تا هم کودکان از بازی لذت ببرند، هم تا حد ممکن از اثرات منفی این‌گونه بازی‌ها در امان باشند.


آماری درباره بازی‌ها


متاسفانه ما آمار دقیقی از بازی‌های کامپیوتری کودکان، انواع آن، سنین آغاز این بازی‌ها و… در کشورمان نداریم، اما برای آن‌که بدانیم در کشورهای دیگر نیز کودکان و نوجوانان به صورت افراطی از این قبیل بازی‌ها استفاده می‌کنند، آماری را در مورد سایر کشورها ذکر می‌کنیم.


۸۳ درصد از افراد ۸ تا ۱۸ سال حداقل یک دستگاه بازی رایانه‌ای در خانه دارند، ۳۱درصد ۳ بازی یا بیشتر و ۴۹درصد سیستم بازی‌های رایانه‌ای را در اتاق خواب خود دارند.
۹۷درصد از نوجوانان به طور مداوم از بازی‌های رایانه‌ای استفاده می‌کنند.
۶۳ درصد از مردم آمریکا در ۶ ماه گذشته از یک بازی رایانه‌ای استفاده کرده‌اند و در مقایسه ۵۳ درصد مردم به دیدن یک فیلم رفته‌اند.
۴۵درصد از افراد مورد پرسش، معتاد به بازی رایانه‌ای هستند و تقریبا یک سوم بازی‌کنندگان مشتاق، در سنین بین ۶ تا ۱۷ سال قرار دارند.
۹۷درصد نوجوانان از بازی‌های کامپیوتری استفاده می‌کنند.
یک سوم والدین گاهی اوقات یا همیشه با بچه‌های خود بازی می‌کنند.
که این مورد آخر بسیار قابل توجه است.


خلاصه کلام
- بسیاری از بازی‌ها سرگرم‌کننده و مناسب هستند.
- بازی‌های خشن منجر به ایجاد رفتارهای خشن و عصبی در کودکان می‌شوند.
- بازی بیش از حد و نامتعادل باعث بروز نشانه‌های اعتیاد به بازی می‌شود.
- والدین باید بازی‌ها را همانند تلویزیون دیدن کودکان کنترل کرده و محدود کنند.
سعی کنید بازی‌هایی را تهیه کنید که:
-خشونت نداشته و متناسب با سن بچه‌ها باشند.
- حتی الامکان بازی‌هایی را انتخاب کنید که چند نفر بازیکن بخواهد تا بچه‌ها را به بازی گروهی تشویق کند.
- بازی‌هایی را انتخاب کنید که بازیکن را مجبور کند تا در محیط بازی تصمیم بگیرد که این کار سخت‌تر از کشتن و مشت زدن در بازی است.


نکاتی برای والدین
- مدت زمان بازی را محدود کنید.
- به شرح و توضیح بازی و گروه سنی متناسب برای بازی دقت کنید.
- از بچه‌ها بخواهید تا تکالیف خود را قبل از بازی انجام دهند.
- دستگاه بازی یا کامپیوتر را در اتاق خواب کودکان قرار ندهید.
- با کودک خود بازی کنید و از این بازی لذت ببرید.
- در مورد محتوای بازی (این‌که در بازی چه اتفاقی خواهد افتاد؟) از کودک خود سؤال کنید.
- کودک خود را تشویق کنید تا با دوستانش نیز بازی کند یا سایر فعالیت‌ها، غیر از بازی‌های رایانه‌ای (بویژه فعالیت‌های اجتماعی) را انجام دهد.


 

منبع :برگرفته ازPezeshkan

 

 

 

نام و نام خانودگی: هومان مهدوی شهر:
عنوان مطلب:  تبلت‌ها، تهديدي براي اسباب‌بازي‌ها
شرح مطلب ارسالی  :


 

اسباب‌بازي‌هاي مدرن ديجيتالي به تدريج جايگزين اسباب‌بازي‌هاي سنتي مي‌شود


 تبلت‌ها با فناوري شگفت‌انگيز صفحات لمسي خود آنقدر با طبيعت مورد انتظار خردسالان مطابقت دارد كه مي‌توان مشاهده كرد كودكان خيلي سريع با آن ارتباط برقرار كرده و دنياي مجازي خود را در آن مي‌سازند.

يكي از تحليلگران صنعت اسباب‌بازي‌هاي كودكان بر اين باور است سازندگان بزرگ اسباب‌بازي از تغيير گرايش كودكان به سمت استفاده از تبلت‌ها به‌جای اسباب‌بازي‌هاي سنتي در هراسند.


شان مك گوان (Sean McGowan)، تحليلگر بازار و مشاور سرمايه‌گذاري صنعت اسباب‌سازي گفته است كودكاني كه عموما سنشان از سه سال تجاوز نمي‌كند امسال هدايايي از قبيل آي‌پد و كيندل فاير (تبلت كتابخوان شركت آمازون) به جاي عروسك‌، ماشين‌هاي اسباب‌بازي، بازي‌هاي فكري مقوايي يا ديگر اسباب‌بازي‌هاي سنتي دريافت كرده‌اند.


اين اطلاعات توليدكنندگان بزرگ اسباب‌بازي سراسر دنيا را به وحشت انداخته و آنها را نسبت به بازدهي سرمايه‌گذاري‌هاي كلانشان در اين صنعت با شك مواجه كرده است. از سويي مقامات يكي از اين توليد‌كنندگان اذعان كرده شركت متبوعش در تلاش است محصولاتي مختص ذائقه فناوری دوست اين كودكان توليد كند.


به نظر مي‌رسد كودكان اين دوره و زمانه تمايل زيادي براي بازي با اسباب‌بازي‌هاي مدرن و ديجيتال دارند. به همين علت و به همان دليل كه علاقه زيادي به محصولات ديجيتال و البته صفحات لمسي از سوي كودكان وجود دارد بهتر است شركت‌هاي توليد‌كننده اسباب‌بازي هم اقداماتي براي تركيب اين فناوري‌هاي مدرن در محصولات توليدي‌شان انجام دهند. اين رويكرد جديد كه پس از خريد شب كريسمس امسال چراغ‌هاي هشدارش روشن شد چندان هم دور از انتظار نبود و توليدكنندگان اسباب‌بازي مدت‌ها بود خود را براي اين رويداد آماده مي‌كردند، اما انتظار تغيير ناگهاني گرايش بازار را نداشتند. به عنوان نمونه تا به حال پيشرفت‌هايي هم در اين زمينه صورت گرفته است، اما راه زيادي تا ديجيتال‌شدن بيشتر اسباب‌بازي‌ها باقي مانده است.
يكي از مهم‌ترين و شاخص‌ترين ويژگي‌هاي اسباب‌بازي‌هاي ديجيتالي براي كودكان جنبه آموزشي‌شان است كه در اين زمينه تحقيقاتي هم صورت پذيرفته است. براي مثال اسباب‌بازي‌هاي ديجيتال مي‌توانند موارد ساده‌اي از جمله الفبا، نحوه شمارش اعداد، كار‌كردن با رايانه و نكاتي از اين دست را همراه باسرگرمي به كودك آموزش دهند.


در هر صورت كودكان امروزي، مردان و زنان آينده سياره زمين هستند و بد هم نيست كه از كودكي با فناوري‌هاي مدرن آشنا شوند. ديگر عصر اسباب‌بازي‌هاي چوبي چرخداري كه با يك تكه نخ به دنبال يك كودك كشيده مي‌شد، گذشته است.

منبع : انتشار : جام جم آنلاین  مترجم : رامين فتوّت برگرفته ازspacemart

 

 

 

 

نام و نام خانودگی: گروه علمی  سلامتی کودک و فناوری های جدید شهر: تهران
عنوان مطلب:  تأثير امواج موبايل بر بخش هاي مختلف بدن
شرح مطلب ارسالی  :





مهم‌ترين نتايج تحقيقات علمي نشان مي دهد ميزان تشعشعات ميدان هاي فركانس راديويي تاثيري بر آغاز يا رشد تومورهاي سرطاني ندارد و مطالعات تجربي برروي سلول ها و حيوانات نيز نشان مي دهد كه استفاده از موبايل تاثير مخربي بر قلب، خون و سيستم ايمني بدن نداشته است.
محدوده مربوط به امواج ناشي از تلفن همراه و سايت هاي (BTS (Base Transceiver Station در فركانس هاي 3 كيلوهرتز تا 3000 گيگاهرتز در زمره امواج فركانس راديويي قرار مي گيرند كه اين امواج غيريونيزه كننده است و اثر تخريبي روي بافت هاي زنده نداشته و فقط منجر به افزايش دماي ناحيه اي از بدن مي شوند كه در معرض تابش قرار گرفته است.
تحقيقات علمي نشان مي دهد كه انرژي جذب شده در بدن ناشي از تابش سايت هاي موبايل با دور شدن شخص تا فاصله 100 متري افزايش و سپس شروع به كاهش مي كند و از طرف ديگر با افزايش فاصله انسان از سايت به دليل افزايش توان گوشي براي جلوگيري از كاهش كيفيت گيرندگي، توان ناشي از گوشي بايد افزايش يابد.
در حال حاضر استفاده از تلفن همراه در جامعه كنوني اجتناب‌ناپذير است و البته نگراني‌ها درباره اثرات امواج تلفن همراه بر سلامت انسان با رشد بيش از حد تلفن‌هاي همراه نيز بيشتر شده است. به تازگي هم اعلام شده براساس بررسي‌هاي تازه موسسه Pewحدود 65 درصد از بزرگ‌سالان، گوشي‌هاي تلفن همراه خود را نيز همراه با خود بـه بستـر مـي‌بـرند كه اين كار از نظر بهداشتي و حفظ سلامت زيان بار است. اغلب كــارشـنــاســان، بــا تــوجــه بـه مـاهيـت و تـاثيـرات شـنـاخـته‌شده امواج الكترومغناطيسي در طول مــوج‌هــاي مـخـتـلــف بــر سـيـسـتـم‌هـاي زيـسـتـي نـمــي‌تــوان خـطــرات تـلـفـن همـراه و تجهيـزات مربوط به آن را انكار كرد.
در ســـال‌هـــاي اخــيــر بــه مــوازات گـسـتــرش روزافزون استفاده از تلفن همراه و توجه مراكز تحقيقاتي دنيا به اين مقوله، پژوهشگران ايراني نـيـز در دانـشـگـاه‌ها و مراكز پژوهشي مختلف، تحقيقاتي را در اين حوزه آغاز كرده و از ابعاد مــخــتـلــف بــه بــررســي آسـيــب‌هــاي احـتـمــالــي پـرتـوهـاي الـكـتـرومـغـنـاطـيـسـي تـلـفـن هـمـراه بر بـــافـــت‌هــاي زنــده و تـجـهـيــزات الـكـتــريـكــي و الكترونيكي آن انجام داده‌اند كه از جمله آن ها تحقيقاتي است كه در مركز تحقيقات بيوشيمي بـيـوفـيـزيـك دانـشـگـاه تـهـران انـجـام شد و نتايج جــالــب تــوجـهــي در زمـيـنـه اثـرات مـيـدان‌هـاي الكترومغناطيسي خصوصا امواج تلفن همراه بر سيستم‌هاي زيستي در پي داشته است.
پــرتـو‌هـاي الكتـرومغنـاطيسـي داراي استفـاده‌هـاي مثبـت و منفـي هستنـد. امـواج و ميدان‌هاي الكترومغناطيسي كه در گستره وسيعي از انرژي و فركانس‌ها با خواص متفاوت ساطع مي‌شوند، نقش مثبت و منفي در زندگي جانداران و گياهان ايفا مي‌كنند. اين اشعه هم در طبيعت و هم در صنعت موجود است، با اين تفاوت كه وجود اشعه الكترومغناطيسي در طبيعت بهينه بوده ولي بايد در صنعت به صورت بهينه استفاده شود.
تـلـفــن‌هــاي هـمــراه بــه عـنــوان يـكــي از پــرمـصــرف‌تــريـن تـجـهـيـزات داراي امـواج الكترومغناطيس است و نقش منفي ميدان‌هاي الكترومغناطيسي و اثرات سوء آن بر سيستم‌هاي زيستي به دليل نبود دستورالعمل معين، آموزش صحيح بهره‌برداري و استفاده بهينه از سيستم‌هاي ارتباطي و مخابراتي به ويژه عدم آشنايي كاربران از تداخل و تـزاحـم‌هـاي استفـاده همـزمان تلفن همراه با وسايل ديگر مانند رايانه، مايكروويو، تلويزيون، استفاده از داروهاي خاص يا داشتن بيماري و... است.
استفاده محدود زماني از تلفن همراه
اثر سوء‌ميدان‌هاي الكترومغناطيسي به ويژه ميدان تلفن همراه به صورت فزاينده نقـش تخـريبـي در بدن، ارگانيسم‌ها، بافت‌ها، سلول‌ها و ماكرومولكول‌هاي حياتي مانندDNA، پروتئين‌ها و آنزيم‌ها دارد. در حال حاضر سيستم‌هاي تلفن همراه داراي فركانس 940 مگاهرتز است كه به بيشتر بافت‌هاي بدن از جمله مغز و حتي گوشت و ماهيچه‌ها آسيب مي‌زند و نبايد به تلفن همراه به عنوان وسيله‌اي بي‌خطر نگاه كرد و هر كس هر اندازه كه تمايل داشت از آن استفاده كند؛ بلكه كاربرد تلفن همراه بايد همانند مصرف دارو، محدود و كنترل شده و به زباني داراي دز مشخص باشد؛ به طوري كه يك فرد تنها ساعاتي از روز را مي‌تواند از موبايل استفاده كند و پس از آن، استفاده دوباره مضر خواهد بود.
دز استفاده از تلفن همراه براي مبتلايان به بيماري‌هاي گوناگون متفاوت است. مساله مهم ديگري كه بايد مورد توجه محققان قرار بگيرد، دز مشخص استفاده از تلفن همراه براي مبتلايان به بيماري‌هاي گوناگون است؛ مثلا، ميزان استفاده از تلفن همراه در افراد ديابتي كه در برابر امواج آسيب‌پذيرتر از افراد سالم هستند بايد متفاوت باشد. تحقيقات جديد مي‌بايد ميزان استفاده از تلفن همراه را براي هر بيماري معين نمايد.
تحقيقات پژوهشگران مركز بيوشيمي بيوفيزيك دانشگاه تهران در زمينه <اثرات ميدان الكترومغناطيسي تلفن همراه روي هموگلوبين خون> نشان مي‌دهد تاثير ميدان الكترومغناطيسي تلفن همراه با هموگلوبين موجب تغييرات ساختاري در آن و كاهش پيـونـد اكسيـژن بـا همـوگلـوبيـن مـي‌شـود. همچنيـن اختلال در عملكرد هموگلوبين، موجب آزادسازي اكسيژن بيشتر در بافت و در نهايت بروز ناهماهنگي در واكنش‌هاي بدن مي‌شود.
اثرات سوءتغيير ساختاري هموگلوبين خون تحت تاثير امواج تلفن همراه تنها به آزادسـازي بيـش از حـد اكسيـژن در بـافـت محـدود نمـي‌شـود، بلكـه بـر ساير وظايف هموگلوبين هم تاثير منفي مي‌گذارد. همين پديده در بررسي اثرات امواج در بيماران تالاسمي هم مشاهده شده و در اين مورد از نظر ساختار هموگلوبين، ساختمان سوم آن كه عامل اصلي عملكردهاي اين مولكول است، دچار تغيير شده است.
خطر استفاده همزمان از تلفن همراه با مايكروويو يا رايانه
اثرات تداخل استفاده از تلفن همراه و وسايل ديگر مانند مايكروويو، رايانه و همچنين مصرف داروهاي مختلف بسيار حائز اهميت است. تداخل استفاده از تلفن همراه و وسايل ياد شده اثرات سوء امواج تلفن همراه را تشديد مي‌كند. همچنين بدترين شكل تداخل در استفاده همزمان از تلفن همراه و مايكروفر است. از سوي ديگر شرايط استفاده از تلفن همراه در اثرات آن تعيين‌كننده است. به عنوان مثال استفاده از تلفن همراه در مكان‌هاي مسقـف و شهـرهـاي آلـوده دز خـاصي را طلب مي‌كند.
اثرات مستقيم و غيرمستقيم تشعشعات راديويي بر بدن انسان
اثـرات شنـاختـه شـده تشعشعات راديويي بر بدن انسان شامل سه اثر مستقيم و غير مستقيم بر انسان و اثرات بر روي اشياء موجود در محيط است كه مي توان به اثرات حرارتي، غير حرارتي و شــوك و ســوخـتـگــي بــه عـنــوان اثــر مـستقيـم تشعشات راديويي اشاره كرد.
طبق تحقيقات به عمل آمده اثرات حرارتي اصلي ترين اثر ملموس فركانس هاي بالاتر از 100 كيلوهرتز روي بدن انسان است كه ناشي از انتقال انرژي الكترومغناطيسي به بدن است. به عبارتي اثر حرارتي ناشي از گرم شدن بدن انسان در اثر جذب انرژي امواج راديويي خواهد بود.
امــا در اثــرات غـيــرحــرارتــي مـيــدان بـه طـور مستقيم بافت هاي بيولوژيك بدن را تحت تاثير قرار مي دهد بدون آن‌كه گرماي قابل توجهي ايجاد كند. در بحث شوك و سوختگي نيز ممكن است تاثيرات ناشي از تماس با اشياء هادي مانند قــطــعــــات فـلـــزي واقـــع شـــده در مـيـــدان هـــاي الـكـتـرومغناطيسي باشد، به همين دليل توصيه مي‌شود كه در ميدان هاي الكترومغناطيسي و در فركانس هاي تا 100 كيلوهرتز از تماس با اشياء هادي و قطعات فلزي جلوگيري شود.
در مورد اثرات غير مستقيم بر انسان نيز بايد گفت كه اين نوع اثرات معمولا بر قطعات و يا تـجـهـيـزات كـاشـتـنـي مـانـند دستگاه هاي تنظيم كننده ضربان قلب، پمپ هاي انسولين و ديگر سخت افزارهايي كه در بدن انسان به كار گرفته مي شوند تاثير مي گذارند.
از جمله اثرات تشعشعات برروي اشيا موجود در محيط نيز مي توان به سوخت بخارهاي قابل اشتعال و تجهيزات انفجاري الكترونيكي اشاره كرد كه اين خطرات مي‌تواند متوجه افرادي باشد كه در كنار مواد قابل اشتعال يا انفجاري كار مي كنند.
در همين حال تداخل الكترومغناطيسي در سيستم هاي ناوبري هواپيما و تداخل با اين چنين تجهيزاتي نيز از ديگر اثرات ناشي از تشعشعات بر روي اشيا موجود در محيط است.
تاثير بر روي غشاهاي سلولي انسان
بعضي از اثرات امواج فركانس راديويي بر پروتئين هاي غشاء و حركت يون ها در ميان غشاها هنگامي در سلول ظاهر مي شود كه شدت اين امواج باعث توليد حرارت قـابـل تـوجهـي شـود بـه طـوري كـه درجـه حـرارت بـدن بيـش از حد نرمال (37درجه سانتيگراد) شود.
وي اضافه كرد: برخي شواهد نشان مي دهد كه تشعشعات فركانس راديويي در سطوحي كه توسط تلفن همراه توليد مي شود روي كانال هاي يوني و پروتئين هاي غشاء نورون ها در مغز تحت شرايط نرمال نيز اثر مي گذارد. اين تاثيرات ممكن است باعث تغييرات ظريفي در عملكرد سلول شود اما ميزان اهميت اين تاثيرات در سلامت انسان هنوز مبهم است.
تاثير بر روي رفتارهاي شنيداري انسان
فركانس راديويي با شدت بالا ممكن است واكنش هاي رفتاري را در پي داشته باشد چرا كه در اين حالت درجه حرارت به طور موقت افزايش مي يابد و در حين افزايش دما معين مي شود كه لرزش صوتي ناشي از فركانس راديويي شنيده مي شود يا خير.
براي ايجاد لرزش هاي صوتي قابل شنيدن به نرخ بالاي موقت گرمايش در بافت هاي سر نياز است كه خيلي بالاتر از مقدار توليد شده مربوط به تلفن همراه است بنابراين در اين زمينه، تلفن همراه اثر چنداني در سلامت ندارد.
تاثير بر يادگيري و حافظه
استفاده از تلفن همراه ممكن است اثرات زيان آوري روي عملكردهاي ادراكي انسان مانند حافظه و تمركز ايجاد كند اما با اين وجود مطالعاتي كه تشعشعات امواج فركانس راديويي با سطح پايين يعني محدوده فركانس موبايل 800 مگاهرتز تا 2 گيگاهرتز را بر روي حيوانات بررسي كرده اند، تاثيري در عملكردهاي ادراكي گزارش نكرده اند.
تاثير بر روي ملانونين
بـر اسـاس مطـالعـات، هيـچ تـاثيـري را از تشعشـع فـركـانـس راديويي برروي ترشح مـلانـونيـن گزارش نكرده اند. با توجه به محل قـرارگيـري هيپـوتـالامـوس و غـده صنـوبري در قـسـمــت هــاي عـمـيــق تــر سـر انسـان نسبـت بـه حـيـوانـات مـورد آزمايش، در صورت تغيير در ترشح ملانونين اين تغيير در انسان ها نسبت به حيوانات بسيار كمتر خواهد بود.
آسيب DNA، جهش يا انحراف كروموزومي
درجـه حـرارت نـرمال، ميدان هاي فركانس راديويي، روي سلول هاي جسمي و بنيادي اثري نــمـــي گــذارنــد. مـطــالـعــات روي بــاكـتــري هــا، سلول‌هاي حيواني و كشت شده تحت تشعشع در مـحـيط مصنوعي شواهد مشخصي را روي آسـيــب DNAحـتــي در شــدت هـاي بـالا نـشـان نداده‌است.
فقط با تحت تشعشع قرار دادن موش ها در محيـط طبيعـي با فركانس هاي راديويي پالسي اختـلالاتي در DNAسلول هاي مغز ديده شده است.
تاثير بر سيستم ايمني و طول عمر انسان
سيستـم ايمنـي در مقـابـل ميكـروارگانيزم ها، ويروس ها و بعضي از سلول هاي سرطاني از بدن محافظت مي كند، هرگونه تغيير در فركانس راديويي روي سيستم ايمني اثرات مهمي روي سلامتي مي گذارد.
فـركـانـس 10 گيگـاهـرتـز و در سطـوح خيلي پايين سيستم ايمني بدن را تحريك مي كند اما در كل مطالعات، هيچ تاثيري در رابطه با تشعشع فـــركـــانـــس راديـــويـــي روي طـــول عـمـــر نـشــان نمي‌دهد.
تاثيرات در پيشرفت و جابجايي تومور
يافته هاي علمي اثر امواج فركانس راديويي در سـطــوح ارتـبــاطــات هـمــراه (حــداكـثــر 45/2 گيگاهرتز) را در ايجاد و دوره نهفتگي و پيشرفت تومورها تاييد نكرده اند كه اين نشان مي دهد كه تشعشع فركانس راديويي باعث پيدايش تومور نمي شود.
اگرچه ميدان هاي فركانسي راديويي مربوط به تلفن همراه ممكن است باعث افزايش جزئي در فـعــالـيــت آنــزيــم هــاي كـلـيــدي (كـيـنــازهـاي پـروتيني) شود اما بنا به يافته هاي علمي بسيار بـعـيد به نظر مي رسد كه اين تغييرات در رشد تـومـور تـاثـيـر داشـتـه بـاشـنـد. حـتـي جـديـدتـرين يافته‌هاي حفاظت در برابر اشعه فدرال آلمان نيز خطر پيشرفت سرطان در اثر امواج تلفن همراه را تاييد نكرده است.
تاثيرات بر چشم انسان
تشعشعات سطح بالا به مدت حداقل يك ساعت باعث تشكيل آب مرواريد مي شود. فركانس مربوط به اين تشعشعات بين1 تا 10 گيگاهرتز است. در اين محدوده انرژي بالايي به ميزان 100 SARتوسط بدن انسان جذب مي شود كه در اين وضعيت درجه حـرارت داخـل چشـم بسيـار بالا و در حدود 43 درجه سانتيگراد است. البته شدت فركانس راديويي مورد استفاده در اين تحقيق بالاتر از محدوده فركانس مورد استفاده در تلفن همراه است و به همين ترتيب تاثير تخريبي گوشي موبايل بر سلامتي چشم انسان منتفي است.
اثر بر گوش انسان
آزمايشات نشان مي دهد كه گوش انسان به فركانس هاي محدوده 200 مگاهرتز تا 3 گيگاهرتز پاسخ مي دهد. انرژي فركانس راديويي باعث انبساط بافت هاي مغز مي شود كه ناشي از تغييرات حرارت كوچك اما سريع بافت ها است. اين امر باعث ايجاد امواج فشـاري مـي شـود كـه از طريق جمجمه به گوش دروني فرستاده مي شود .جايي كه گيرنده‌هاي حساس صوتي در آنجا قرار دارند. اما افزايش دمايي كه باعث ايجاد امواج فشاري مي شود كمتر از 5-10 درجه سانتيگراد است.
تاثير بر دستگاه قلبي عروقي انسان
با استفاده عادي از تلفن همراه، وقتي تلفن در كنار گوش قرار داده شود، تاثير مستقيم آن روي قلب انسان خيلي بعيد به نظر مي رسد اما تاثير روي گيرنده هاي وابسته به شريان بدن محتمل است و محققان نتيجه گرفته اند كه تاثيرات روي فشار خون به دليل انقباض زياد عروق يا شايد به خاطر افزايش در فعاليت سمپاتيك در ساقه مغز باشد كه اين زمينه نيـاز به مطالعات بيشتري دارد. اثرات ناشي از سطوح بالاي فركانسي نيز مربوط به تاثيرات حرارتي روي قلب و عروق است.
تاثير بر عملكرد مغز انسان
يافته هاي علمي نشان مي دهد كه تلفن همراه در كوتاه مدت بر عملكرد مغز اثري ندارد. نتايج اخير در ارتباط با بي خطر بودن تلفن هاي همراه در طولاني مدت نشان مي‌دهد كه استفاده از موبايل باعث افت حافظه، تغييرات در حواس و نوسان فشار خون مـي شـود. همچنيـن فقـط نواحي از مغز كه به گوش نزديك‌ترند تحت تشعشع قرار مي‌گيرند.
تاثير بر سيستم هاي عصبي
تـحـقـيـقـــات بــا سـيـسـتــم هــاي بــرخــوردار از مــدل‌هــاي گــونــاگــون عـصـبــي نـشـان مـي دهـد تـغـيـيـرات در تـحريك پذيري نوروني عملكرد سيستم عصبي و رفتارهاي اكتسابي فقط در اثر تـشـعـشـعــالــت بـالا كـه مـنـجـر بـه جـذب انـرژي فراواني در بدن شده و حرارت قابل توجهي را سبب مي شود اتفاق مي افتد.
تاثير بر موج نگاري هاي مغزي در حيوانات طبق آزمايش هاي انجام شده بر روي گربه ها و خرگوش ها، در فركانس هاي راديويي 1 تا 10 مگـاهـرتز تغييراتي در موج نگاري هاي مغزي )EEG(و پارامترهاي رفتاري گزارش شده است.
هـمـچـنـيــن بـا افـزايـش زمـان تشعشـع مجـددا تغييراتي در طيف موج نگاري ديده شده است. گـزارشـاتـي نيز تاثير اين امواج را بر روي موج نگاري مغزي موش ها و خرگوش هايي كه در محدوده فركانسي بالاتر از تشعشعات گوشي همراه قرار داشتند، بيان مي كند.
اثرات بيولوژيك ميدان هاي الكترومغناطيس
تاثيرات ميدان هاي الكترومغناطيسي بر روي حيوانات و تقسيم سلولي باعث ايجاد تاثيرات بيولوژيكي شامل تغييراتي در اعمال سلول ها و بـافـت هـا و تـغـييراتي در فعاليت مغز استخوان انسان و ضربان قلب مي‌شود. مطالعات زيادي بر روي حيوانات آزمايشگاهي و حيوانات اهلي و نيز انسان بررسي شده است. طول موج، مدت در معرض امواج بودن، فاصله نسج با موج در تكثير سـلـولـي و جـزئـيـات تـكـثير‌، مورد بررسي قرار گرفته است و باعث اختلال در تكثير سلولي در مـرحـلـه DNAسـازي و نـيز باعث افزايش بروز نقص مادرزادي و اختلال باروري و موتاسيون هـاي مـخـتـلـف مـي‌شـود و اين اختلال با مدت مجاورت با ميدان الكترومغناطيسي و نوع موج متناسب بوده است.
كــارشـنــاســان بـهــداشــت پــرتــوهــاي وزارت بهداشت معتقدند كارت هاي اعتباري يكي از وســايــل مــولــد انـرژي هـسـتـنـد كـه مـيـدان هـاي مـغـنــاطـيـســي در اطــراف خــود ايـجــاد مـي‌كننـد بـنـابـرايـن بـراي بـه خـطـر نـيـفـتـادن سلامت،بايد نكاتي را در استفاده از اين نوع كارت ها مورد توجه قرار داد.
‌سازمان جهاني بهداشت از سال 1996 پروژه اي بين المللي را با نام پروژه ميادين الكترومغناطيس )EMF Project(آغاز كرده است كه در آن به جمع آوري شواهد مرتبط با تاثير امواج الكترومغناطيس در سلامت افراد مي پردازد، با اين حال اين سازمان اعلام مي‌كند كه تاكنون هيچ نشانه محكمي براي عوارض موبايل در سلامتي نيافته است و تنها مورد ثابت شده، افزايش ميزان سوانح رانندگي به دنبال استفاده از موبايل است (كه طبعا ربطي به امواج الكترومغناطيس ندارد) البته با توجه به اين‌كه بيشتر سرطان ها و تومورها روندي تدريجي دارند و گاه تا علامت‌دار و قابل تشخيص شدن آن ها ده ها سال طول مي‌كشد و از رواج تلفن همراه نيز كمتر از دو دهه مي گذرد، نمي توان به صراحت نقش امواج موبايل در شكل گيري چنين تومورهايي را رد يا تاييد كرد و بايد منتظر تحقيقاتي كه در سال هاي آينده انجام خواهند شد، بود.
در حال حاضر دو نوع بحث بر سر موضوع تاثير تلفن‌هاي همراه بر سلامتي انسان وجود دارد:
1 -سيگنال‌هاي تلفن همراه بر روي سلامت و رفتار انسان‌ها تاثير منفي مي‌گذارند.
2 -هيچ مدركي براي اثبات تاثير منفي تلفن همراه بر روي سلامت انسان ها وجود ندارد.
اما در حال حاضر يكي از قدرت‌مند‌ترين بحث‌ها در مورد تلفن‌هاي همراه اين است كـه فـوتـون ريـز امـواج ايـن تلفـن‌هـا بـه اندازه‌اي قدرتمند نيستند تا بتوانند پيوندهاي شيميايي درون بدن انسان را بشكنند و در صورتي كه قدرت چنين گسستي وجود نداشته باشد اين فوتون‌ها قادر به آسيب رساندن به نسوج زيستي بدن نيستند. بسياري از پزشكان در حال حاضر بر اساس اين فرضيه پرونده را مختومه مي‌دانند.
اما بيل بورنو زيست‌شناس، معتقد است ايده رايجي كه بر اساس آن ريزامواج از قدرت كافي براي آسيب رساندن به نسوج بدن انسان برخوردار نيستند، تنها در زماني درسـت خـواهد بود كه تعداد فوتون‌هاي اين امواج در فضايي برابر يك "طول موج مكعب" كمتر از يك باشد.
زماني كه تراكم اين فوتون‌ها بيشتر از اين حد باشد، آن ها مي‌توانند به راحتي در نسوج بدن نفوذ كرده و اختلال به وجود آورند، به بياني ديگر اين تاثير موبايلي مي‌تواند با نسوج بدن انسان با قدرتي بيشتر از آنچه تصور مي‌شد تركيب شده و تعامل ايجاد كند.
بـرونـو بـراي مثال به انبرك‌هاي نوري اشاره كرده است، اين انبرك‌ها براي تغيير ساختار اجرام كوچكي از قبيل سلول‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرند و مي‌توانند به ساختار آن ها آسيب وارد كنند.
اين پديده‌ به اثبات رسيده است كه در عين حال مورد استفاده نيز قرار مي‌گيرد و هرچه تعداد فوتون‌هاي نوري به كار گرفته شده در اين انبرك‌ها بيشتر باشد، اين انبرك‌ها نيز قدرت‌مند‌تر مي‌شوند.
اين ابزارها معمولا در نور فروسرخ كار مي‌كنند، اما با توجه به اينكه معمولا تراكم فوتون‌ها در يك طول موج مكعب از سيگنال‌هاي سلولي بيشتر از 1 است، اين سئوال پيش مي آيد كه آيا ويژگي فوتون‌ها در اين انبرك‌ها با ويژگي فوتون‌هاي ريزامواج در تلفن‌هاي همراه برابر هستند؟
برونو معتقد است براي رخ‌دادن اين آسيب، مكانيزم ويژه‌اي نياز است كه اين مكانيزم را مي‌توان در رايج‌ترين ابزارهاي ارتباطاتي در اطراف انسان‌ها مشاهده كرد: تلفن‌هاي همراه و برج‌هاي مخابراتي.
مكانيسم آثار بيولوژيك امواج راديويي و ميكروويو
همانطور كه امواج الكترومغناطيسي در فركانس هاي مختلف، خواص مختلفي از خود نشان مي دهد، در روي بافت هاي زنده نيز اثرات متفاوت با مكانيسم هاي متفاوت دارند. اعضاي بدن انسان در مقابل فركانس هاي گوناگون، حساسيت هاي مختلفي از خود نشان مي دهند .
بـه طـور كلـي بـافـت هـاي زنده با حداقل دو مـكــانـيـســم از امــواج الـكـتــرومـغـنــاطـيــس تــأثيـر مي‌پذيرند . مهمترين علت تأثيرگذاري بر بافت زنده در فركانس راديويي و MWجذب انرژي توسط بافت زنده و ايجاد گرما ناشي از آن در بافت است‌. اين جذب انرژي مي تواند از يك تـحـريـك سـلـولي تا گرم شدن بافت ، و از يك اخـتــلال در عـمـلـكــرد دورن سـلــولــي تــا حـتــي سوختگي سطحي يا عمقي متفاوت باشد .
دومــيــن تــأثـيــر مـسـتـقـيــم ايــن پــرتــوهــا الـقــاء جريان‌الكتريكي - مغناطيسي درون بافت زنده است . اين جريان القا شده در بدن به نوبه خود بر جــريــان‌هــاي داخـلــي بـدن مـانـنـد جـريـان هـاي موجود در سيستم عصبي مركزي و قلب تأثير بسيار سوئي خواهد داشت . ساير مكانيسم ها ، تـاكنون ناشناخته مانده اند و بسياري از اثرات مثل سرطان زايي به اين مكانيسم منتسب هستند . اثرات سوء سلامتي امواج ميكروويو و راديويي در بدن انسان را در سه دسته 1-آثار گرمايي 2- آثار غير گرمايي و 3-آثار غير مستقيم مورد بررسي قرار مي گيرد .
1-آثار گرمايي
تنهـا اثـر قطعـي منتسب به امواج فوق اثرات گـرمـايي هستند. در بررسي آثار گرمايي امواج راديـويـي و مـايكـروويـو، ذكـر ايـن نكـات حـائـز اهـمـيت است كه اولا در فركانس هاي بالاتر، ميزان جذب بافتي انرژي افزايش مي يابد، ثانيا ميزان جذب انرژي در بافت هاي مختلف با هم مـتـفـاوت اسـت . ثـالثا مقدار زيادي از تأثير اين امـواج بـه قـدرت نفوذ اين امواج به داخل بدن بـسـتـگـي دارد كـه در فـركـانـس هـاي مـخـتـلـف، مـتـفــاوت اســت. كـمـيــت SAR (آهـنــگ جــذب انــرژي) كـميتـي اسـت كـه بيـانگـر ميـزان جـذب انـرژي پـرتـو در بدن است و مستقيما مي تواند شدت تأثيرگذاري گرمايي آن ها را نشان دهد .
به بيان ديگر هر چه SARبيشتر باشد، ميزان تأثير گرمايي اشعه مايكروويو يا راديويي بيشتر خواهد بود . واحد SARوات بر كيلوگرم است. اگر SARبيش از 4 باشد اثرات گرمايي ايجاد شده برگشت ناپذير و مخرب قطعي خواهند بود. در صورتي كه SARكمتر از 4 باشد ، اثرات گرمايي برگشت پذير و غير دائمي خواهند بود .
اثرات گرمايي ناشي از جذب انرژي امواج MWو راديويي در بدن عبارتند از :
اثرات بر چشم و آسيب قرينه
قرنيه عضوي است كه رگ هاي خونرسان در آن وجود ندارند . بنابراين از دست دادن گرما از آن به سختي صورت مي گيرد و به همين جهت به گرما حساس است ، امواج راديويي به خصوص امواج MWمي توانند جذب قرنيه شده و آن را آسيب زده و حتي تا حد كدورت قرنيه پيش روند .
اثرات بر ملتحمه چشم
‌آسيب زدن به غدد مترشحه ملتحمه چشم مي تواند باعث خشكي چشم و احساس وجود جسم خارجي در چشم شود. اگر آسيب به ملتحمه آنقدر باشد كه آسيب دائمي به غدد مرطوب كننده چشم واقع در ملتحمه بزند ، مي تواند باعث كوري در اثر خشكي بيش از حد چشم شود .
آب مرواريد
آب مـرواريد يا كاتاراكت از ديگر آسيب هاي چشمي ناشي ا ز امواج راديويي و ميكروويو است . حرارت ناشي از جذب آن ها در عدسي چشم مي تواند باعث كدورت عدسي و ايجاد آب مرواريد شود .
آسيب هاي پوستي
بسياري از قسمت هاي طيف امواج راديويي و مايكروويو قدرت نفوذ كمي به بدن دارند، بنابراين در سطح بدن ( پوست ) باقي مانده و جذب مي شوند در اين موارد احتمال بالا رفتن حرارت در پوست در نتيجه درجات مختلفي از سوختگي پوستي قابل انتظار است .
‌عقيمي
يكي از اعضاي حساس به حرارت بيضه ها هستند. سلول هاي ژرمينال توليد كننده اسپرم در درجه حرارت خاصي كه معمولا كمتر از درجه حرارت معمولي بدن است مي‌توانند كار كنند و در درجه حرارت هاي بالاتر صدمه خواهند ديد. جذب انرژي ناشي از امواج ميكروويو يا راديويي در بيضه ها مي تواند باعث عقيمي موقت شود كه اگر جذب انرژي كافي باشد مي تواند عقيمي دائم را ايجاد كند .
تب
بـالا رفتـن كلي دماي بدن و خستگي و بي حالي ناشي از قرار گرفتن در معرض فركانس هايي كه كل بدن امواج را به يك ميزان جذب مي كنند ايجاد مي شود.
2-اثرات غير گرمايي
اين اثرات در واقع اثرات غير قطعي و احتمالي بوده و در دو دسته اثرات سرطان زايي و ساير اثرات بيان مي شوند‌.
اثرات سرطان زايي
مطالعات نسبتا قابل توجهي در مورد اثرات سرطان زايي اين دسته امواج صورت گـرفتـه اسـت ايـن مطـالعـات شـامـل مطـالعـات اپيـدميـولـوژيك در مورد رابطه استفاده تلفن‌هاي موبايل ، اجاق هاي ميكروويو خانگي و غيره با انواع سرطان ها و نيز بررسي شيوع انواع سرطان ها ( به خصوص تومور مغزي و سرطان خون) ، در پرسنل نظامي در معرض اشعه MWو راديويي يا پرسنل مراكز مخابراتي و اپراتورهاي رادارها و فرستنده هاي راديويي و تلويزيوني بوده است . به علاوه مطالعات متعددي در سطح سلولي و حيواني نيز در اين رابطه انجام شده است .
دسته اي از اين مطالعات خاصيت سرطان زايي اين اشعه ها را رد كرده اند ولي دسته ديگر رابطه بين سرطان و اين امواج را نشان داده اند . پانل متبحرين سازمان بهداشت جهاني كه هر 4 سال يكبار مطالعات فوق را مرور مـي كند اعلام كرده تا به حال هيچ مدركي كه سرطان زا بودن امواج راديويي و ميكروويو را ثابت كند، يافت نشده است . به هرحال اين دسته از مطـالعـات ادامـه دارنـد و تحقيقـات در زمينـه محاسبه ريسك احتمالي سرطان در تماس با اين دسته از امواج ادامه دارد .
ساير اثرات : در بسياري از مطالعات ، ارتباطي بين اين امواج با اختلالات هورموني ( تغيير در توليد هورمون ها و به هم ريختن نظم هورموني بدن) ، اختلالات رفتاري (خشونت ، حركات اضطرابي و . . . ) ، اختلالات خواب ، اختلالات بيوشيميايي بدن ( اختلال در تنظيم قند ، چربي و الـكـتـرولـيـت هـاي خـون ) ، نـتـايـج بـد حـاملگي (‌ســقـــط‌، زايــمـــان زودرس ، انــواع اخـتــلالات مـادرزادي در جـنـيـن ) اخـتـلالات خـلقي مانند افــســـردگـــي و افـــزايـــش مــيــل بــه خــودكـشــي ، اختلالات قلب و عروق و افزايش ريسك حمله هاي قلبي و انواع اختلالات عصبي، نشان داده شده است ولي نتايج فوق با ساير مطالعات تأييد نـشـده اند . بنابراين احتمال ايجاد چنين اثراتي وجـود دارد اگر چه وجود آن ها را به صورت قطعي نمي توان تأييد كرد.
اثرات غير مستقيم
ايـن اثـرات بـه القاء جريان در بدن و تأثير بر وسـايـل پـزشـكـي كـار گـذاشـته شده داخل بدن مربوط مي شوند مثل اختلال در كاركرد سمعك يا دستگاه ضربان ساز قلب يا اختلال در كاركرد دستگاه هاي حساس پزشكي در بيمارستان كه جان بيماران به آن وابسته است .
فرستنده هاي مخابراتي ، سيستم هاي رادار و فرستنده هاي راديويي و تلويزيوني ، اجاق هاي مـيكروويو ، تلفن هاي همراه و بي سيم، انواع گيرنده هاي امواج ماهواره و راديو تلويزيون ، از وسايلي هستند كه امروزه كاربرد زيادي دارند و انسان را در معرض اشعه هاي الكترومغناطيسي با فركانس بالا ( امواج راديويي و ميكروويو) قرار مي دهند . به عنوان مثال اجاق هاي ميكروويو معمولا با توان1000-600 وات در فركانس هاي 2450-915 مگاهرتز كار مي كنند، اين پرتوها در صورت نشت به بيرون بسيار زيان‌بار هستند .
تلفن هاي همراه(موبايل) نيز امواج در فركانس 900 مگاهرتز تا بيش از 1 هزار مگاهرتز ( يك گيگا هرتز) را ارسال و دريافت مي كنند . اين امواج توسط بدن جذب مي شوند و اگر آهنگ جذب انرژي بيش از 4 وات بر متر مربع باشد مي تواند باعث اثرات گرمايي دائمي در بدن انسان و احتمالا اثرات غير گرمايي شود . اگر چه اثرات سرطان زايي و اثرات غيرگرمايي امواج راديويي و ميكروويو احتمالي هستند و وجود اين اثرات به قطعيت نرسيده ولي به هرحال رد هم نشده اند و به عنوان عوامل خطر احتمالي و يا زمينه ساز هميشه بايد مد نظر قرار گيرند . از اين جهت اكيدا توصيه مي شود، از وسايل و لوازم فوق تنها در شرايط استاندارد استفاده شود .
مثلا هرگونه نشتي از اجاق ميكروويو خانگي در اثرات كثيف بوده ، استفاده نادرست، ضربه ديدن، خرابي درب دستگاه يا باز نگه د اشتن در آن هنگام استفاده، مي تواند خطرناك باشد. هميشه بايد از سالم بودن وسايل فوق و استاندارد بودن آن ها اطمينان حاصل كرد و تنها در شرايط استاندارد از آن ها استفاده كرده و به توصيه هاي ايمني در اين زمينه (مثل عدم استفاده از تلفن موبايل در بيمارستان به دليل اثر آن بر روي دستگاه هاي حساسي كه جان انسان ديگري وابسته به آن است)، عمل كرد. اكيدا توصيه مي شود افراد داراي دستگاه ضربان ساز قلبي )Pacemaker(به هيچ وجه تلفن همراه خود را در فاصله كمتر از 15 سانتي متري از قلب خود نگه ندارند.
امواج الكترومغناطيس، تضعيف سيستم ايمني بدن
استفاده مداوم و طولاني مدت يا قرار دادن موبايل در كنار قفسه سينه يا جيب پيراهن موجب مشكلات قلبي مي شود و طبق تحقيقات دانشمندان، قرار گرفتن موبايل در فاصله 5 تا 10 سانتي متري قلب باعث تاثير امواج الكترومغناطيسي موبايل بر پالس هاي الكتريكي توليد شده توسط سلول هاي ضربان ساز قلب مي شود و ضربان قلب نامنظم مي شود. از طرفي ا ثر امواج الكترومغناطيسي روي بسياري از قسمت هاي بدن از جمله چشم ناراحتي آب مرواريد را به دنبال دارد. در عين حال، تاثير زياد امواج روي غشاي سلول هاي وابسته به دستگاه گردش خون و سيستم عصبي موجب آسيب رسيدن به آن‌ها مي شود و اين سلول ها نمي توانند فعاليت طبيعي خود را انجام دهند.
ضعيف شدن سيستم دفاعي بدن نيز از جمله تاثيرات مخرب امواج موبايل است زيرا سلول هاي بدن در گستره 10 تا 1000 هرتز با يكديگر ارتباط برقرار مي كنند اما اكثر موبايل ها در گستره 270 تا 1800 هرتز ارتباط برقرار مي كنند و گستره امواج الكترو مغناطيسي موبايل با سيستم ارتباط بين سلولي همپوشاني دارد و اين موضوع موجب ايجاد اختلال و ضعف در سيستم دفاعي بدن به علت از بين رفتن يا به هم خوردن گلبول هاي قرمز خون مي شود. حتي به اعتقاد بسياري از محققان، ايجاد تومورهاي مغزي و افزايش فشار خون وا ختلال در كاركرد غده تيروييد و افزايش دماي بدن از جمله تاثيرات اين امواج است. تحقيقات زيادي در جهان انجام شده كه اثرات خطرناك امواج مختلف راديويي يا راداري و الكترومغناطيس بر سلامت انسان را اثبات مي كند. امواج منتشر شده در فضا به دو دسته الكترومغناطيس و مايكروويو يا امواج راداري تقسيم مي شوند. در اين ميان امواج مغناطيس ،ميدان الكتريكي ايجاد مي كند كه گاهي تا شعاع 100 متري آن هم نمي‌توان زندگي كرد و تاثيرات مخربي بر گلبو ل هاي قرمز و رگ هاي خوني دارد و به اثرات منفي خوني و متابوليك شديد در دراز مدت منجر مي شود.
حريم ايمن امواج مغناطيس مثل سيم هاي فشار قوي برق بايد رعايت شود و كساني كـه در نـزديكي اين امواج زندگي مي كنند و حريم ايمني را رعايت نمي كنند دچار اختلالات خوني شديد مي شوند.
اصولا آنتن هاي تلفن همراه و دكل هاي مخابراتي و نيز تشعشعات ناشي از دكل هاي برق فشار قوي هر يك به نوبه خود اثرگذاري خفيف تا شديدي روي افراد دارند. به عـنــوان نـمــونــه در مــورد دكــل هــاي بــرق فـشــار قــوي طـيــف هــاي مـخـتـلــف امــواج الكترومغناطيسي، ميدا ن هاي مغناطيسي ايجاد مي كنند وا فرادي كه در حوزه اين ميدان ها قرار مي گيرند تحت تأثير آثار سوء اين امواج واقع مي‌شوند. تأثير اين امواج روي كودكان مي تواند باعث بروز برخي از ا نواع سرطان ها شود. در افـراد بـالـغ نيز موضوع در مواردي باعث بروز مخاطرات و بيماري ها در سيستم هاي عصبي، قلب و عروق و دستگاه گوارش مي شود و در مـواردي نيـز بـاعـث ايجاد سرطان خون در اين افراد شده است. اين دكل ها بايد تا شعاع هاي معيني دورتر از مناطق مسكوني نصب شوند و چنانچه ا ين آنتن ها يا دكل ها در مناطق مسكوني نصـب شـده انـد حتمـا بـايد جابه جا شوند زيرا زندگي طولاني مدت افراد به خصوص كودكان در مجاورت اين دكل ها بسيار خطرناك است.
امـواج الكتـرومغنـاطيـس كه در انواع وسايل الكتريكي از آن ها استفاده مي شود داراي طيف وسيعي است. براي سهولت اين امواج را به سه دسـتــه تـقـسـيــم كــرده انــد. الـف) قسمـت پـاييـن طـيـف،ب) قـسـمـت بـالاي طـيف كه اين امواج داراي پرتوهاي يونيزان است و در وسايلي مانند ماكروويو كاربرد دارد. اين امواج تحت عنوان امواج ماكروويو نيز معروف هستند.
ج) امواج وسط طيف كه بين اين دو قرار دارد و تحت عنوان راديوفركانس معروف است و از اين امواج در راديو و تلويزيون استفاده مي شود. بــه طــور كـلــي دكــل هــاي تــولـيــدكـنـنـده امـواج الـكـتــرومـغنـاطيـس بـراي تـوليـد صـدا و تصـويـر امـواجـي بـا دو طـيـف فـركـانـسي متفاوت توليد مي‌كنند. اين فركانس ها عبار تند از 90 تا 108 مگاهرتز و 170 تا 220 مگاهرتز. به منظور توليد پارازيت هاي تلويزيوني كه تحت عنوان امواج ترانزيشن اينترفرانس معروف است، نياز است كـه بـا يـك مـنـبـع امـواجـي بـا هـمـين فركانس به آنـتـن‌هـاي تـلـويـزيوني ارسال شود. براي توليد چنين امواجي اگر بخواهند از امواجي با قدرت و فركانس امواج تلويزيوني استفاده كنند بايد منبع توليد در فاصله اي بسيار نزديك قرار گيرد.
ايـن فـاصـلـه حـدود 3 تـا 10 مـتر از آنتن هاي تـلـويـزيـوني تخمين زده شده است. با توجه به ايـن‌كـه انجام چنين اقدامي امكان پذير نيست، بـنـابـرايـن اگـر مـنبع توليد امواج در مناطق هاي دورتر كارگذاري شود مجبور هستند از امواج ماكروويو كه انرژي بسيار بالايي دارد براي توليد پارازيت استفاده كنند.
موبايل، مهمترين عامل بيش فعالي كودكان
محققان موفق به شناخت يكي از مهمترين دلايل بيش‌فعالي كودكان شدند. استفاده از تلفن همراه در دوران بارداري يكي از مهمترين دلايل اختلالات رفتاري فرزندان است. قرارگرفتن در معرض تشعشع تلفن همراه در دوران بارداري تاثير مستقيمي بر رشد مغز نوزاد دارد و به بيش‌ فعالي او منجر مي‌شود.
اين اولين باري است كه تاثير مستقيم تشعشعات راديويي تلفن همراه بر رفتار نوزاد و كودك مورد بررسي قرار گرفته است. در اين آزمايش موش‌هاي باردار در دو قفس جـداگـانـه مـورد آزمـايـش قـرار گـرفتنـد. در قسمـت بالاي قفس اول يك تلفن همراه نگهداري شد كه گاهي اوقات در حالت فعال ( مكالمه ) بود و گاهي اوقات در حالت ساكت بود.
در قفس دوم از يك تلفن همراه در حالت غير فعال استفاده شد. موش‌هاي نوزاد هر دوقفس پس از تولد مورد بررسي قرار گرفتند. موش‌هايي كه مادر آن ها در هنگام بارداري در معرض تشعشعات تلفن همراه قرار داشتند بسيار بيش ‌فعال بودند و ظرفيت حافظه آن ها نيز بسيار پايين بود. اين آزمايش بارها تكرار شده است و هر بار نتايج مشـابهـي حـاصـل شـده است. تشعشعات حاصل از تلفن همراه نورون‌هاي واقع در قسمت جلوي كورتكس را تحريك مي‌كند و اختلالات بيش‌فعالي نيز دقيقا مربوط به نورون هاي همين ناحيه است.
يكي از بدترين چيزها براي جنيني كه در شكم مادر است، امواج الكترومغناطيسي موبايل است. بدن جنين هنوز بافت خوب و كاملي را به خود نگرفته و بسيار حساس است. امواج موبايل منجر به كاهش عكس‌العمل مولكولي در بدن جنين مي‌شود. اين مسأله باعث ضعيف شدن سيستم‌هاي مختلف بدن مي‌شود كه شايد هنگامي كه فرزند به دنيا آمد در آن ديده نشود ولي پس از سال‌ها بيماري‌هاي مختلفي خود را نشان دهند.
ارتباط سرطان با مشاغل صنعت برق
از سال 1982 تعدادي از اپيدميولوژيست ها مطالعات و آزمايشاتي در اين مورد انجام داده‌انــد و گــزارشــي از بــررســي بـيـمــاري لــوكـمــي روي افـراد كـه در معـرض ميـدان الكترومغناطيس بوده‌اند با افرادي كه در مشاغل ديگر كار كرده‌اند ارائه داده‌اند. در ايالات متحده اين بيماري در بزرگسالان از هر 100000 نفر 10مورد در سال مشاهده مي‌شود و اين مطالعات شامل افرادي مي‌شود كه مستقيما با وسايل الكترومغناطيسي سر و كار دارند مثل مهندسان برق يا افراد شاغل در خطوط تلفن و تلويزيون و تعميرات راديويي، اپراتورهاي ايستگاه برق، الكتريسيته و جوشكار. مطالعات ديگر ارتباط بين شيوع سرطان مغز و يا مرگ و مير در مشاغل مشابه را نشان مي‌دهد. اين تحقيقات اولين بار توسط دكتر Samuel Milhamدر سال 1982 كامل شده است. همچنين مطالعاتي در مورد ارتباط سرطان سينه و قرار داشتن در معرض ميدان الكترومغناطيسي صورت گرفته است. سرطان سينه در مردان نادر است اما متاسفانه در زنان بسيار رايج است. در ايالات متحده سرطان سينه از هر 1000 نفر بيش از يك مورد در سال مشاهده شده است. در يك مركز تحقيقاتي دانشگاهي در كاروليناي شمالي ميزان مرگ زناني كه در معرض ميدان هاي الكترومغناطيسي قرار داشته‌اند در اثر ابتلا به سرطان سينه بيشتر از زناني بوده است كه در چنين مشاغلي كار نكرده‌اند. اما با توجه به اين كه عوامل ديگري مثل فاكتور سن در تولد اولين نوزاد و باروري و تاريخچه ارثي در ايجاد اين نوع سرطان مؤثر هستند، لذا باعث اختلال در اين تحقيق شده است و با در نظر گرفتن اين مشكلات و نداشتن اطلاعات كافي پي بردن به عامل اصلي ايجاد اين بيماري غير ممكن به نظر رسيد و مـطـالـعات ديگري كه در ايالات متحده و كشورهاي ديگر انجام شده است نشان مي‌دهد كه حتي زناني كه در خانه كار مي كنند و در معرض ميدان الكترومغناطيسي بالايي قرار دارنــد بـا خطـر پيشـرفـت سـرطـان سينـه مـواجـه بوده‌اند.
راديوگرافي دندان
راديوگرافي‌هاي دندان براي مشخص كردن دندان‌هاي شكسته، استخوان‌هاي آسيب ديده، پــوسـيــدگــي، آبـســه‌هــاي دنــدانــي، كـيـسـت‌هـا، بـررسـي مفصـل، بـررسـي رابطـه استخـوان‌هـا و خيلي موارد ديگر كاربرد دارد.
مـمـكـن اسـت تهيه راديوگرافي‌هاي دهان و دنـدان بـراي بـرخـي افـراد نـگـران كـنـنـده بـاشـد. بر‌اساس اطلاعات علمي، حداكثر اشعه مجازي كه هر فرد طي يك سال مي‌تواند دريافت كند، برابر با 5 هزار ميلي رم است. بنابراين اگر فردي در محدوده پايين‌تر از اين حد قرار گيرد، نبايد نگران باشد.
راديـوگـرافـي‌هـاي معمـول دندانپزشكي تنها حــدود پـنــج مـيـلــي رم اشعـه وارد دهـان و فـك مي‌كنند. لذا اگر بيش از 1000 راديوگرافي از اين نــوع تـهـيــه شـود، خـطـر ايـجـاد عـوارض وجـود خواهد داشت.
هر فردي به طور طبيعي به ميزان تقريبي 350 ميلي رم از اشعه‌هايي كه در محيط وجود دارد را بـه طـور سـالانه جذب مي‌كند. لذا با احتساب اشعه‌هاي محيطي، هر فرد حتي مي‌تواند تا 70 بار از تمام دندان‌ها راديوگرافي در سال تهيه كند.
چند منبع مهم اشعه در دندان پزشكي
‌يك نوع مربوط به عكس‌هايي موسوم به پـري آپيكـال اسـت كه از تك تك يا گروهي از دندان‌هاي مجاور گرفته مي‌شود تا تاج، ريشه و بافت‌هاي اطراف دندان‌ها بررسي شوند.
نــوع ديـگــر راديــوگـرافـي‌هـايـي اسـت كـه عمدتا براي بررسي پوسيدگي دنداني است كه به آن‌ها راديوگرافي بايت وينگ گفته مي‌شود.
‌گــروه بعـدي عكـس‌هـايـي هستنـد كـه بـراي بـررسـي تمـام دنـدان‌هـا يـا بـررسـي استخوان‌هاي سر و صورت تهيه مي‌شوند كه در درمان‌هاي تخصصي‌تر مثل ارتودنسي استفاده مي‌شوند.
هر كدام از اين منابع اشعه متفاوتي را به افراد مي‌رسانند. در هر نوع راديوگرافي دستگاه‌هاي قديمي از اشعه بيشتري استفاده مي‌كنند. مهم آن است كه افراد تهيه كننده دقت كافي در تهيه عكس داشته باشند.
با توجه به اين كه راديوگرافي‌هاي دنداني در محل‌هاي خاصي از دهان يا صورت تـهـيـه مـي‌شـونـد و مـقـدار اشـعـه آن‌هـا بـه نـسـبـت كـم اسـت، مقدار اشعه‌اي كه از اين راديوگرافي‌ها به ساير نقاط بدن مي‌رسد، بسيار كم است. بنابراين خطر جدي ساير اندام‌ها را تهديد نمي‌كند.
باوجود ايمني نسبي راديوگرافي‌هاي دندانپزشكي حفاظت در برابر حداقل اشعه نيز توصيه مي‌شود.
راه‌هاي كاهش خطرات راديوگرافي
به محل‌هايي مراجعه كنيد كه از دستگاه‌هاي قديمي راديوگرافي استفاده نمي‌كنند.
اگر خانم بارداري نياز به تهيه راديوگرافي داشته باشد لازم است وضعيت خود را به تهيه كننده راديوگرافي اطلاع دهد تا حفاظت‌هاي مورد نياز را به عمل آورد.
استفاده از يقه‌هاي گردني براي محافظت از تيروئيد يا استفاده از پيش بندهاي سربي براي حفاظت از اندام‌هاي حساس به اشعه، مفيد است.
بـرخـي از بـيـماران تصور مي‌كنند كه گم كردن راديوگرافي‌ها اهميتي ندارد و مي‌توانند آن را تكرار كنند، اما اين مساله درست نيست، بلكه محافظت در برابر تكرار تهيه راديوگرافي هم توصيه مي‌شود.
ميزان تشعشع راديوگرافي تك دندان در مقايسه با ديگر دستگاه‌هاي پرتو تشخيصي كمتر است اما به دليل استفاده زياد از اين دستگاه، خطرات آن قابل توجه بوده و ضرورت دارد هنگام استفاده از دستگاه‌هاي مولد اشعه، اقدامات حفاظتي رعايت شود.
به دليل اين كه محل راديوگرافي دندان در فاصله خيلي نزديك با تيروئيد بيماران است و احتمال پرتوگيري تيروئيد از اين دستگاه زياد است، بنابراين توصيه مي‌شود در هنگام استفاده از اين دستگاه، تيروئيد بيمار با شيلد يا حفاظ مخصوص پوشيده شود.
بيماران براي گرفتن عكس حتما بايد از عينك مخصوص محافظ چشم، روپوش سربي و شيلد تيروئيد استفاده كنند تا تحت تاثير تشعشعات اين دستگاه قرار نگيرند.
مـقـدار تـشـعـشـع دسـتـگـاه راديـوگـرافـي دنـدان تـقـريـبـا يـك پنجم مقدار تشعشع در تصويربرداري راديولوژي سينه است. رعايت نكات ايمني و حفاظتي دستگاه‌هاي پرتو پزشكي از نظر قانوني الزامي است و اگر اين امر صورت نگيرد تخلف محسوب مي‌شود و مردم بايد درباره اين نكات اطلاع داشته و از مسئولان بخواهند اقدامات حفاظتي را براي استفاده از اين دستگاه‌ها انجام دهند.
هر چند كه گفته مي‌‌شود ميزان اشعه در رايوگرافي دندان كم است، ولي بايد حتي در برابر اين ميزان كم نيز از خود مراقبت كرد، زيرا بر اساس برخي تحقيقات براي سلامتي بدن مضر است.
ارتباط تشعشعات راديولوژي دندان با سرطان تيروئيد
در پژوهشي كه با حضور 313 بيمار مبتلا به سرطان انجام گرفت، دانشمندان دريافتند كـه احـتـمـال ابـتـلا بـه سـرطـان تـيـروئيد با افزايش تماس با تشعشعات راديولوژي در دندانپزشكي تشديد مي‌شود.
به گفته محققان غده تيروئيد كه در گردن قرار دارد بـه تشعشعـات يـونـي بـه ويـژه در كـودكـان حساس است، اما خطرات احتمالي اين پرتوها كـه در دنـدانـپـزشـكـي وجود دارد،‌اغلب ناديده گرفته مي‌شود.
محققان تاكيد دارند باور اين كه راديولوژي در دندانپزشكي كاملا بي خطر و ايمن است، بايد بيشتر مورد آزمايش و بررسي قرار بگيرد. اين محققان خاطرنشان كردند كه تجويز راديولوژي فقط بايد در مواقع ضروري انجام گيرد و نبايد جزو معاينه معمولي و متداول باشد.
رابطه لپ تاپ با عقيم‌شدن مردان
يك بررسي نشان مي دهد استفاده از لپ تاپ متصل به اينترنت بي سيم (واي فاي) با عقيمي مردان، ارتباط مستقيم دارد. در سال هاي اخير اسـتـفـاده از لـپ تـاپ بـه دلـيـل راحـتـي و آساني استفاده و قابليت جابجايي افزايش زيادي يافته است. اين ميزان استفاده از اينترنت wifi، انسان را در معرض تردد جريان هاي الكترومغناطيسي صـادر شـده از لپ تاپ، قرار مي دهد. به ويژه اعضاي جنسي مردان به دليل نزديكي به لپ تاپ در حالت گذاشتن اين وسيله روي پا بيشتر از ساير بخش هاي بدن تحت تاثير امواج اينترنت قرار مي گيرد.
حــرارت لــپ تـاپ در هـنـگـام گـذاشـتـن ايـن وسيله روي پا، به منطقه توليد مثل مردان تاثير منفي مي گذارد و به مرور باعث كندي فعاليت آن شود.
حالت هاي عقيمي، وضعيتي شايع در جهان است و بر بيش از 70 ميليون زوج در جهان، تاثير مي گذارد. عوامل نازايي به دليل شرايط محيطي به وجود مي آيند كه از جمله مي توان به امواج الكترومغناطيسي اشاره كرد.
در آزمايش و مقايسه دو نمونه از سلول هاي بخش توليد مثل 29 حيوان مذكر ، مشخص شد حرارات و امواج واي فاي باعث كندي فعاليت آن هـا مـي شـود. در ايـن مقايسه، نمونه اول در منطقه معمولي رشد قرار گرفت اما نمونه دومي در پايين لپ تاپ روشن قرار داده شد و مشخص شد اين نمونه، با كندي فعاليت، روبه رو شده است.
 

 

 

منبع :برگرفته از سایت http://www.iranbmemag.com

 

 

 

نام و نام خانودگی: گروه علمی  سلامتی کودک و فناوری های جدید شهر: تهران
عنوان مطلب:  تاثیرات امواج تلفن همراه بر روی بدن
شرح مطلب ارسالی  :



شاید شما هم یکی از کاربران تلفن همراه هستید، اما آیا می دانید صحبت کردن با تلفن همراه بدون رعایت شرایط ایمنی چه زیان های پزشکی و عوارض جانبی در بر خواهد داشت؟

بحث و جدلهای بسیاری درباره تاثیرات منفی این امواج وجود دارد و به همین جهت هر از گاه دانشمندان در نقاط مختلف جهان نتایج جدیدی از تحقیقات خود را ارائه می دهند که می تواند بسیار حائز اهمیت باشد. پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز اثر این امواج را بر بافت مغز و جمجمه مورد بررسی قرار داده اند.
با توجه به زیانهای احتمالی امواج پخش شده از تلفن های همراه برای تندرستی انسان، شناخت و بررسی تاثیر این امواج و ارائه راهکارهای مناسب برای ایمن سازی تلفنهای همراه بسیار ضروری است. اکنون پژوهش های گسترده ای به وسیله سازمان های جهانی مانند سازمان بهداشت جهانی در حال انجام است. امواج قوی رادیویی و پارازیت ها چون به صورت همگن در محیط پخش می شوند، برای انسان زیان آورند. امواج پخش شده از تلفن همراه از نوع امواج رادیویی قوی هستند.
این امواج در آنتن های فرستنده پدید می آیند و از سطح این آنتن ها تابیده می شوند. امواج رادیویی با فرکانس بالا برای بدن انسان مضر بوده و باعث بروز سرطان و بیماری های مغزی می شوند. در محیط پیرامون ما بیشترین موجی که سلامت انسان را به خطر می اندازد، امواج گوشی تلفن همراه است؛ زیرا گوشی تلفن همراه در تماس با بدن انسان است و عوارض آن در درازمدت مشخص می شود. زیان تلفنهای همراه از زمانی مطرح شد که فردی در سال 1993 در ایالت فلوریدای امریکا به تومور مغزی مبتلا شد.
امروزه پژوهشگران دریافته اند که ورود سامانه های نوین فناوری به زندگی انسان، تاثیرات بیولوژیک نامطلوبی را به همراه داشته است.
امواج الکترومغناطیسی تولید شده در آنتن های رادیویی و تلفن همراه در تشکیل غدد سرطانی و رشد آن نقش بسزایی دارند. کمترین اثر سوء تلفن همراه بر بدن، عرق کردن دستی است که تلفن همراه با آن گرفته شده است.
تشعشعات رادیو اکتیویته حاصل از تلفن همراه موجب تغییر در فعل و انفعال بدن شده و می تواند موجب بروز بیماری های جدید شود. در حال حاضر توجه اغلب پزشکان از استفاده از تلفن همراه، روی آثار مخرب این تشعشعات بر مغز انسان متمرکز است.
کاهش شنوایی
استفاده پیوسته از تلفن همراه از حدود 20 دقیقه به بالا می تواند با افزایش تدریجی حرارت بافتهای مغز، سبب ایجاد تغییرات بیولوژیک در بافت مغز و در نتیجه کاهش شنوایی شود. در این صورت کاهش مدت زمان مکالمه با تلفن همراه یا استفاده از سیمهای ارتباطی هندزفری می تواند به عنوان موثرترین روش پیشگیری از مضرات این امواج مطرح شود. در این پژوهش قطر جمجمه در ناحیه گوش، 8 سانتی متر در نظر گرفته شده است.
به گفته صراف، مغز 15 لایه دارد که از نظر الکترونیکی با هم متفاوت هستند. در سالهای اخیر بر اساس ضریب گذردهی الکتریکی، مغز به سه لایه مشابه تقسیم شده است.
در این پژوهش نیز با در نظر گرفتن مغز سه لایه و استفاده از روشهای محاسباتی و تفاضل محدود، اثر تشعشعات الکتریکی که از لایه های مختلف کره مغز می گذرند، مدل سازی شده است.
از طریق مدل سازی امواج نتایجی به دست آمده است که با یافته های تجربی دیگر محققان مقایسه و مورد تایید قرار گرفته است. از ویژگی های مهم این تحقیق، تلفیق دو روش محاسباتی مطرح در این خصوص است و از نوآوری های مهم این طرح به شمار می آید که موجب کاهش زمان محاسبات و افزایش سرعت پاسخ دهی شده است. به گفته صراف در مدلهای دیگری که تا به حال ساخته شده است تنها از یک روش محاسباتی استفاده شده است که هر یک محاسن و معایب خاص خود را دارد، ولی در این پژوهش از تلفیق این دو روش استفاده شده است.
با تبدیل این مدل به صورت یک نرم افزار بسیار دقیق و قدرتمند می توان میزان تابش و ورود و خروج امواج از هر جسم چند لایه را با روشهای محاسباتی تعیین کرده و میزان دقیق آن را مشخص تر کرد و به این ترتیب می توان هر محیط دیگری را نیز مدل سازی کرد. گفتنی است فرکانس امواج تلفن های همراه در ایران هم اکنون در حدود 900 مگاهرتز است، اما در این تحقیق با پیش بینی ورود محدوده های جدید تا 2000 مگاهرتز نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
پژوهش های گوناگونی درباره پیامدهای تلفن همراه انجام شده است. این امواج سبب ایجادناباروری، سقط جنین و همچنین پیدایش ناهنجاری های مادرزادی در جنین می شود. علاوه بر این امواج تلفن همراه دستگاه ایمنی بدن را تضعیف کرده و با فشار بر قلب، سبب افزایش فشار خون می شوند. مهمترین اثرات امواج منتشر شده از تلفن همراه، ایجاد سرطان و بویژه سرطان های مغزی است. البته انواع گوناگونی از سرطان ها در افرادی که در برابر این پرتوها قرار گرفته اند، گزارش شده است.
بر اساس گزارش های منتشر شده از سوی دانشمندان، استفاده مداوم از تلفن همراه و حتی تلفنهای همراه جدید، احتمال ابتلا به تومورهای مغزی را در کاربران به طرز قابل توجهی افزایش می دهد.
بر این اساس، احتمال ابتلا به تومورهای مغزی در همان سمت از مغز که تلفن همراه بیشتر استفاده می شود بین 40 تا 270 درصد افزایش یافته است و احتمال ابتلای کاربران تلفن های همراه جدید که در طول عمر خود به مدت 2000 ساعت از تلفن همراه استفاده کرده اند به مراتب افزایش می یابد.
بنابراین می توان گفت استفاده مداوم و طولانی مدت از تلفن همراه به مدت 10 سال به احتمال زیاد در ابتلا به تومورهای مغزی تاثیر بسزایی خواهد داشت. در حال اضر اغلب شرکتهای سازنده تلفن همراه با این باور غلط که تلفن همراه هیچ آسیبی به مغز کاربران نمی رساند، هر روز تلفنهای همراه جدید و پرخطرتری را به بازار جهانی عرضه می کنند که می تواند سلامت انسان ها را به خطر اندازد.
کارشناسان به همه مردم جهان بخصوص به کودکان و نوجوانان هشدار می دهند مدت زمان کمتری از تلفن همراه استفاده کنند تا از خطرات احتمالی امواج تلفنهای همراه در امان باشند.
امواج رادیویی پخش شده از تلفن همراه به طور سطحی در پوست و استخوان های اطراف گوش جذب شده و از طریق جمجمه در پشت گوش و بافت مغز نفوذ می کند که می تواند سبب التهاب پرده گوش و تورم عصب شنوایی در افرادی که در برابر پرتوهای منتشر شده قرار گرفته اند، شود. با توجه به این که دستگاه عصبی کودکان در حال رشد است، بنابراین جذب انرژی در بافت مغزی آنها بیشتر و لذا کودکان در مقایسه با بزرگسالان در برابر این امواج آسیب پذیرتر هستند.
پژوهشگران علوم پزشکی در موسسه ملی "سوء مصرف دارو" در مریلند آمریکا می گویند نتایج تحقیقات آن ها نشان می دهد انتشار امواج الکترومغناطیسی تلفن همراه می تواند بخش هایی از مغز را که در نزدیکی گوشی قرار دارند تحریک کند و فعالیت آن بخش را افزایش می دهد.
استفاده از تلفن همراه پیش تر نگرانی هایی را میان کاربران این وسیله ایجاد کرده بود، به طوری که بارها مسئله هایی درباره احتمال ایجاد تومورهای مغزی در پی استفاده از تلفن همراه مطرح شد که همین موضوع دانشمندان را به بررسی تاثیر امواج الکترومغناطیسی این وسیله روی مغز سوق داد، اما نتیجه عکسی از این مطالعات به دست آمد.
مطالعات تازه محققان درباره تاثیر استفاده از تلفن همراه، وجود هرگونه تاثیر مخرب از این وسیله را روی مغز رد کرد. این مطالعات نشان می دهد، امواج رادیویی ناشی از استفاده از تلفن های همراه، بخش هایی از مغز را که در نزدیکی آنتن تلفن همراه قرار دارند، فعال تر می کند. تا کنون نیز هیچ نشانه ای از آسیب دیدگی در این بخش از مغز (نزدیکی گوشی) با استفاده از تلفن همراه، دیده نشده است.
محققان در این آزمایش از47 داوطلب، اسکن مغزی گرفتند تا تغییرات گلوکزهای متابولیسم شده مغز آنان را هنگام استفاده از گوشی تلفن همراه، بررسی کنند. محققان در پی این آزمایش دریافتند 50 دقیقه مکالمه با تلفن همراه، متابولیسم گلوکز را در بخش های مغزی نزدیک به گوشی تا هفت درصد افزایش می دهد.
مطالعات جدید محققان وجود هرگونه تاثیر مخرب از این وسیله را روی مغز رد کرد. این مطالعات نشان می دهد، امواج رادیویی ناشی از استفاده از تلفن همراه، بخش هایی از مغز را که در نزدیکی آنتن تلفن قرار دارند، فعال تر می کند.

تاثیر امواج ناشی از گوشی و آنتن تلفن همراه بر بدن انسان
امواج گوشی و آنتن های تلفن همراه در زمره امواج فرکانس رادیویی قرار می گیرند، به عبارتی این محدوده مربوط به امواج غیر یونیزه کننده است که اثر تخریبی روی بافت های زنده نداشته و فقط منجر به افزایش دمای ناحیه ای از بدن می شوند که در معرض تابش قرار گرفته است.
میزان امواج در نزدیکی آنتن کمتر است
انرژی جذب شده در بدن ناشی از آنتن تلفن همراه، در نزدیکی آنتن کمترین مقدار است و با دور شدن شخص تا فاصله 100 متری افزایش و سپس شروع به کاهش می کند، از طریق دیگر با افزایش فاصله از آنتن، افزایش توان گوشی برای جلوگیری از کاهش کیفیت گیرندگی، توان ناشی از گوشی افزایش می یابد.
تاثیر امواج تلفن همراه بر کودکان
کودکان بیشتر در معرض خطر امواج تلفن همراه هستند. کودکان به علت سیستم عصبی در حال رشد و جذب انرژی بیشتر از ناحیه سر، بیشتر در معرض خطر امواج تلفن همراه هستند و باید کودکان را از استفاده زیاد از تلفن همراه برحذر داشت.
افرادی که تنظیم کننده ضربان قلب در بدن دارند
افرادی که تنظیم کننده ضربان قلب در بدن دارند با احتیاط از تلفن همراه استفاده کنند. افرادی که در بدن آن ها از قطعات کاشتنی مانند تنظیم کننده ضربان قلب استفاده شده، باید محدودیت در استفاده از تلفن همراه و حضور در میادین امواج فرکانس رادیویی داشته باشند، زیرا این موارد کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار می دهد.
تاثیر امواج تلفن همراه بر یادگیری و حافظه
استفاده از تلفن همراه ممکن است اثرات زیان آوری روی عملکردهای ادارکی انسان مانند حافظه وتمرکز ایجاد کند، با این وجود مطالعاتی که تشعشعات امواج فرکانس رادیویی با سطح پایین را بر روی حیوانات بررسی کرده، تاثیری برعملکردهای ادارکی گزارش نکرده است.
اثر موبایل بر گوش
اثر موبایل بر گوش انسان در دراز مدت به صورت احساس اصوات اضافی تایید شده است. عموما توافق هایی بر این امر وجود دارد که انرژی فرکانس رادیویی باعث انبساط بافت های مغز می شود که ناشی از تغییرات حرارت کوچک اما سریع بافت ها است.
این امر باعث ایجاد امواج فشاری می شود که از طریق جمجمه به گوش درونی فرستاده می شود، جایی که گیرنده های حساس صوتی در آن جا قرار دارند. به این ترتیب، اثر حرارتی موبایل بر گوشانسان در دراز مدت وبه صورت احساس اصوات وز وز، هیس هیس یا تق تق تایید می شود.
تاثیر تخریبی موبایل بر سلامتی چشم
تاثیر تخریبی موبایل بر سلامتی چشم انسان منتفی است بر اساس نتایج بررسی های علمی، تاثیر تشعشعات میدان های فرکانس رادیویی بر آغاز و رشد تومورهای سرطانی ثابت نشده است.
جدیدترین یافته های حفاظت در برابر اشعه فدرال آلمان نیز خطر پیشرفت سرطان در اثر امواج تلفن همراه را تایید نکرده است، همچنین تاثیر تخریبی موبایل بر سلامتی چشم انسان منتفی اعلام شده است.
حرف آخر
عده ای بالا رفتن سوخت و ساز در سلول های مغزی را نشانه بدی دانسته و از آن به عنوان زمینه ساز ایجاد تومورها یاد کرده اند و عده ای دیگر این افزایش سوخت و ساز را به "افزایش فعالیت" تعبیر کرده و آن را مثبت در نظر گرفته اند.‏ ‏
حقیقت امر این است که کل این ماجرا چیز چندان جدیدی نیست و تنها درصد و آمار ارائه شده در تحقیق فوق است که جدید به نظر می رسد، قبلا هم طی تحقیقاتی اعلام شده بود که امواج الکترومغناطیس موبایل می توانند توسط پوست و بافت های مجاور جذب شوند و حرارت به صورت موضعی کمی بالا رود، این بالا رفتن حرارت و افزایش جریان خون موضعی ناشی از آن می تواند باعث افزایش مصرف انرژی و افزایش سوخت و ساز در سلول های مغزی ناحیه شود.
سازمان جهانی بهداشت از سال 1996 پروژه ای بین المللی را با نام پروژه میادین الکترومغناطیس(emF Project) آغاز کرده است که در آن به جمع آوری شواهد مرتبط با تاثیر امواج الکترومغناطیس در سلامت افراد می پردازد، با این حال این سازمان اعلام می کند که تاکنون هیچ نشانه محکمی برایعوارض موبایل در سلامتی نیافته است و تنها مورد ثابت شده، افزایش میزان سوانح رانندگی به دنبال استفاده از موبایل است (که طبعا ربطی به امواج الکترومغناطیس ندارد) البته با توجه به این که بیشتر سرطان ها و تومورها روندی تدریجی دارند و گاه تا علامت دار و قابل تشخیص شدن آن ها ده ها سال طول می کشد و از رواج تلفن همراه نیز کمتر از دو دهه می گذرد، نمی توان به صراحت نقش امواج موبایل در شکل گیری چنین تومورهایی را رد یا تایید کرد و باید منتظر تحقیقاتی که در سال های آینده انجام خواهند شد باشیم.

 


منبع : دنیای الکترونیک
 

 

 

 

 

نام و نام خانودگی: گروه علمی  سلامتی کودک و فناوری های جدید شهر: تهران
عنوان مطلب: 
شرح مطلب ارسالی  :


 

 

 

 

 

 

نام و نام خانودگی: گروه علمی  سلامتی کودک و فناوری های جدید شهر: تهران
عنوان مطلب: تاثیر امواج الکترومغناطیسی بر سیستم ایمنی بدن
شرح مطلب ارسالی  :



به گزارش یو پی اس پدیا از سرویس اجتماعی رویداد؛ کارشناسان فاصله حدود 50 متری از دکل آنتن در سطح زمین را فاصله ایمن به شمار می آورند. با این حال تداخل امواج آنتن ها ممکن است میزان انرژی را بالا ببرد و از این رو لازم است در تمام سطح شهر سنجش چگالی انرژی ساطع شده انجام شود که این میزان باید بین 1 تا 10 میلی وات باشد و اگر میزان آن بیش از 10 میلی وات باشد، خطرناک است.»


کارشناس پزشکی هسته ای نیز از جمله افرادی است که اثرات نامطلوب تشعشعات فرکانس موبایل روی انسان را غیرقابل توصیف می داند و می گوید: «استفاده مداوم و طولانی مدت و یا قرار دادن آن در کنار قفسه سینه و یا جیب پیراهن موجب مشکلات قلبی می شود و طبق تحقیقات دانشمندان، قرار گرفتن موبایل در فاصله 5 تا 10 سانتی متری قلب باعث تاثیر امواج الکترومغناطیسی موبایل بر پالس های الکتریکی تولید شده توسط سلول های ضربان ساز قلب می شود و ضربان قلب نامنظم می شود. از طرفی اثر امواج الکترومغناطیسی روی بسیاری از قسمت های بدن از جمله چشم مانند سفیده تخم مرغ در مقابل گرما است که سفت می شود و ناراحتی آب مروارید را به دنبال دارد. در عین حال، تاثیر زیاد امواج روی غشای سلول های وابسته به دستگاه گردش خون و سیستم عصبی موجب آسیب رسیدن به آنها می شود و این سلول ها نمی توانند فعالیت طبیعی خود را انجام دهند.»


وی ادامه می دهد: «ضعیف شدن سیستم دفاعی بدن نیز ازجمله تاثیرات مخرب امواج موبایل است زیرا سلول های بدن در گستره 10 تا هزار هرتز با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند اما اکثر موبایل ها در گستره 270 تا هزار و 800 هرتز ارتباط برقرار می کند وگستره امواج الکترومغناطیسی موبایل با سیستم ارتباط بین سلول هم پوشانی دارد و این موضوع موجب ایجاد اختلال و ضعف در سیستم دفاعی بدن به علت از بین رفتن یا به هم خوردن گلبول های قرمزخون می شود. حتی به اعتقاد بسیاری از محققان، ایجاد تومورهای مغزی و افزایش فشارخون و اختلال در کارکرد غده تیرویید و افزایش دمای بدن از جمله تاثیرات این امواج است.»
رییس مرکز تحقیقات سرطان در انستیتوکانسر دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در مورد مضرات آنتن های تلفن همراه می گوید: «اصولاً آنتن های تلفن همراه و دکل های مخابراتی و نیز تشعشعات ناشی از دکل های برق فشار قوی هر یک به نوبه خود اثر گذاری خفیف تا شدیدی روی افراد دارند. به عنوان نمونه در مورد دکل های برق فشار قوی طیف های مختلف امواج الکترومغناطیسی، میدان های مغناطیسی ایجاد می کنند و افرادی که در حوزه این میدان ها قرار می گیرند تحت تاثیر آثار سوء این امواج واقع می شوند. تاثیر این امواج روی کودکان می تواند باعث بروز برخی از انواع سرطان ها شود. در افراد بالغ نیز موضوع در مواردی باعث بروز مخاطرات و بیماری ها در سیستم های عصبی، قلب و عروق و دستگاه گوارش می شود و در مواردی نیز باعث ایجاد سرطان خون در این افراد شده است.»
این دکل ها تا شعاع های معینی دورتر از مناطق مسکونی نصب شوند و چنانچه این آنتن ها یادکل ها در مناطق مسکونی نصب شده اند حتماً باید جابه جا شوند زیرا زندگی طولانی مدت افراد به خصوص کودکان در مجاورت این دکل ها بسیار خطرناک است.
خطر انتشار امواج الکترومغناطیس توسط دکل های BTS محدود به شهروندان تهران و شهرهای بزرگ کشور نمی شود. این امواج با تاثیر روی سیستم جهت یابی پرندگان، حیات آنها را در معرض خطر قرار داده و سبب ساز کوچ دسته جمعی آنها می شوند
تاثیر امواج دکل های مخابراتی بر زنبور عسل وسایر حیوانات
حدود 50 درصد از پرندگان وحشی به شکل بی سابقه تهران را ترک کرده اند که علت این امر گسترش امواج تلفن همراه است."
ویا اینکه آلبرت اینشتین فیزیک‌دان مشهور آلمانی سال‌ها قبل پیش‌بینی کرده بود که از زمان مرگ زنبورها، انسان چهار سال‌واندی فرصت حیات روی کره خاکی خواهد داشت.
اتفاق ناپدید شدن ناگهانی تمامی حشرات، پرندگان، ماهی‌ها و ماکیان پدیده‌ای است که در حال رخ دادن در بسیاری از مناطق دنیاست. در سال گذشته نیز خبر مرگ تعداد زیادی از زنبورها در مناطق مختلف دنیا تبدیل به یکی از مهم‌ترین اخبار علمی و زیست‌محیطی جهان شده بود.
اما به‌راستی چه اتفاقی در حال رخ‌دادن است و آیا ما قرار نیست کاری در این رابطه انجام دهیم؟ اگر انواع پرندگان و حشرات در حال ناپدید شدن هستند،چقدر زمان به طول خواهد انجامید تا روند ناپدید شدن و مرگ تدریجی انسان و سایر حیوانات نیز آغاز شود.
به‌نظر می‌رسد به‌دلیل ارتباطی که برخی از آژانس‌های خبری با کمپانی‌های مجری نصب دکل‌های مخابراتی تلفن همراه دارند، رسانه‌ها کمتر به تأثیرات منفی امواج دکل‌های مخابراتی بر تخریب محیط ‌زیست می‌پردازند.
همچنین انجمن فیزیک‌دانان جوان ایران، مطالعات نشان داده که اشعه‌های ساطع شده از تلفن‌های همراه ممکن است باعث از بین رفتن و انقراض نسل زنبورهای عسل شود. طبق گزارش‌های افرادی که در نزدیکی کندوهای زنبور عسل زندگی و از تلفن‌های همراه استفاده می‌‌کنند، میدان مغناطیسی حاصل از این دستگاه‌ها باعث اختلال قدرت تشخیص زنبورها شده و پراکندگی و در نهایت مرگ آنها را به دنبال دارد.
دنیل فارو، محقق مؤسسه فناوری فدرال سوئیس 83 مورد آزمایش در رابطه با واکنش زنبورهای عسل به تلفن‌های همراه انجام داد و براساس این تحقیقات اعلام کرد: هنگامی که کاربران در حال مکالمه با تلفن‌های همراه هستند این دستگاه‌ها تشعشعاتی ایجاد می‌‌کنند که باعث دور کردن زنبورها از کندویشان می‌شود.
ناگفته نماند که با تحقیقات انجام شده نیز مشخص شده است که تاثیر تشعشعات حاصل از تلفن همراه برای کودکان، تا سن 8 سالگی، دو برابر بیشتر از بزرگسلان است، همچنین تشعشع روی مغز انسان، 20 برابر بیشتر نسبت به سایر اعضا بدن انسان تاثیر می گذارد.
متاسفانه در ایران دستگاه های مورد نیاز برای آزمایش سطح تشعشع تلفن های همراه وجود ندارد. یعنی گوشی های وارداتی از لحاظ سطح تشعشع مورد بررسی قرار نمی گیرد.
دکتر موسوی موحدی با بیان این که بدترین شکل تداخل در استفاده همزمان ازتلفن همراه و مایکروفر است، تصریح کرد: از سوی دیگر شرایط استفاده از تلفن همراه دراثرات آن تعیین کننده است به عنوان مثال استفاده از تلفن همراه در مکان‌های مسقف وشهرهای آلوده همانند تهران دوز خاصی را طلب می‌کند که امیدواریم با شروع تحقیقات بتوان دوز استفاده از موبایل برای هر فرد مانند زن، مرد، کودک و غیره مشخص کرد.بدترین شکل مکالمه، قرار دادن تلفن هنگام کنار گوش است.
*قرار دادن تلفن همراه در کمر، آسیب‌های جدی به دستگاه تناسلی انسان وارد می‌کند
دکتر موسوی موحدی با بیان این‌که تلفن همراه در مواقع عدم استفاده بایدبیش از یک متر با کاربر فاصله داشه باشد، تصریح کرد: صحبت با تلفن همراه باید درفضایی باز و حداکثر به مدت یک دقیقه باشد. بهترین حالت در هنگام پیاده روی همگذاشتن تلفن همراه داخل کیف و البته بهترین حالت ممکن خاموش کردن است.
همچنین در سوئد روی یک خرگوش آزمایش جالبی انجام دادند. یک خرگوش را کنار یک موبایل گذاشتند که آن موبایل همواره روشن بود. در این مدت هم تغذیه کاملی به آن می‌دادند.
پس از 2 ماه خون و سلول‌های خرگوش را برای آزمایش به آزمایشگاه بردند و نتیجه جالب توجهی را اعلام کردند؛ آن خرگوش با ادامه این وضعیت بیشتر از یک سال زنده نمی‌ماند.
حال باید ببینیم اگر روی یک انسان چنین آزمایشی انجام دهند نتیجه چه می‌شود! اگرچه فکر نکنم کسی داوطلب این آزمایش پیدا شود.
نمونه نسبی آزمایش شده این کار برای انسان را می‌توانید در افرادی ببینید که شغلشان مرتبط با رادارهای نظامی است. آن‌ها طول عمر بسیار کمی دارند و یا بسیاری از آن‌ها در زمان سالخوردگی به بیماری هایی مبتلا می‌شوند که در افراد عادی کمتر دیده می‌شود.
*پارازیت ها که در هوا می روند، اکسیژن نیستند!
گیجی و خستگی، ناشنوایی مزمن، التهابات و سرطان‌های پوستی، خونی، نخاع و اختلالات هورمونی (عقیم شدن مردان) و مشکلات باروری (در خانم ‌های باردار) از جمله مواردی هستند که کارشناسان از احتمال بروز آنها در انسان بر اثر این امواج خبر می ‌دهند.
حالا سوال این است با وجود این همه مشکلات از امواج دکل های مخابراتی، وقتی مدیر یک ساختمان یا مدیر مدرسه با نصب چنین دکلی با این همه مضرات راضی می شود ودر برابر آن پول هنگفتی بگیرد،تا شاید کمی از مشکلات مالی مدرسه حل شود،مقصر چه کسی است و باید چیکار کرد؟
تأثیر تلفن همراه بر مغز نقشه‌برداری شد
ایسنا نوشت: دستاورد محققان مرکز سرطان اسلون-کترینگ در نیویورک می‌تواند یک ابزار مهم برای محققانی باشد که امکان ایجاد تومور مغزی یا بیماریهای دیگر را در اثر استفاده بیش از اندازه از تلفن همراه بررسی می‌کنند.
این شیوه یک تصویر سه بعدی با وضوح بالا را از حرارتی که توسط تابش تلفن همراه ایجاد و در مغز جذب شده، ارائه می‌کند.
دانشمندان این شیوه را بر روی مغز گاو با ترکیب با یک ژل که از بافت مغزی تقلید می‌کرد، اجرا کردند. اما به ادعای محققان، براحتی می توان از این رویکرد برای آزمایش بر روی مغز انسان استفاده کرد.
دانشمندان در حالت کلی در مورد اینکه تاثیرات مضر امواج فرکانس رادیویی آنتن تلفن‌های همراه بر مغز و نیز داغ شدن ماده مغز با تابش اشعه تلفن همراه، توافق دارند. امروزه نقشه‌برداری از این تابش جذب شده شامل اندازه‌گیری میدانهای الکتریکی با استفاده از کاوشگرهایی است که در سرهای ساختگی پر شده از ژل قرار داده می‌شوند.
شبیه‌سازیهای رایانه‌ای نیز می‌توانند اختلالات میدانی فرکانس رادیویی را در سرهای ساختگی پیش‌بینی کنند. اما این شیوه‌ها غیر مستقیم و برای استفاده بر روی انسان بوده و بسیار تهاجمی است. همچنین وضوح این تصاویر پایین بوده و از این رو نمی‌توانند میدان‌های در حال تغییر سریع را در نواحی کوچک مغزی نمایش دهند.
از سوی دیگر با انجام تنظیماتی بر روی رزونانس مغناطیس اتمی(NMR)، دانشمندان می توانند بطور مستقیم نقشه‌های دقیق سه بعدی را از حرارت تابش در مغز زنده انسان ایجاد کنند.
پزشکان در حال حاضر از NMR برای اندازه گیری درجه حرارت تومورها در یک درمان حرارتی سرطان استفاده می‌کنند. در این شیوه، پزشکان هسته اتمی را در یک میدان مغناطیسی استاتیک قرار داده و سپس آنها را در یک میدان فرکانس رادیویی نوسان‌دار برای اندازه‌گیری فرکانس رزونانس به ارتعاش درمی‌آورند. حرارت، باعث تغییر موقعیت الکترونهایی شده که در اطراف هسته اتمهای هیدروژن در بافت گردش می‌کنند. این امر باعث تغییر اندازه میدان مغناطیسی حس شده در هسته می‌شود و فرکانس رزونانس آنها را تغییر می‌دهد.
محققان برای ایجاد نقشه‌های سه بعدی از مغز، محفظه‌های پلاستیکی جداگانه را با بافت مغز گاو و ژل پر کردند. آنها نمی‌توانستند از یک تلفن همراه واقعی در دستگاه ام‌آرآی استفاده کنند چرا که میدان مغناطیسی قوی می‌تواند تلفن را با سرعت بسیار بالایی پرتاب کند. از این رو یک آنتن تابشی فرکانس رادیویی از یک ماده ضد فرومغناطیس ساخته شد.
هر بار یکی از این محفظه‌ها با این آنتن در دستگاه ام‌آرآی قرار گرفت که از خود نیروی خروجی 125، 250، 500، 1000 و 2000 میلی‌وات را به تقلید از تلفن همراه ساطع می‌کرد.
در تابش 500، 1000 و 2000 میلی‌وات، دمای نزدیکترین بخش نمونه به آنتن بین یک تا پنج درجه سانتیگراد افزایش داشت. این افزایشها به شکل مناطق داغ در تصاویر سه بعدی از دستگاه ام‌آرآی نشان داده شد. در نیروی 125 و 250 میلی‌وات، تغییرات دمایی کمتر از یک درجه سانتیگراد بود که در تصاویر وارد نشد. اما این تغییرات قابل محاسبه بودند.
نتایج این پژوهش در مجله مجموعه مقالات علمی آکادمی ملی علوم منتشر شده است.
پایان پیام
 

 

 

 

منبع  :برگرفته از http://upspedia.com

 

 

 

نام و نام خانودگی: گروه علمی  سلامتی کودک و فناوری های جدید شهر: تهران
عنوان مطلب:  یک کلیپ باارزش در زمینه کار با اینترنت برای بزرگسالان و کودکان
شرح مطلب ارسالی  :


 

 

 

منبع :برگرفته از http://www.javanemrooz.com

 

 

 

نام و نام خانودگی: ویدا شهرستانی شهر:
عنوان مطلب:  یک باکتری بیماری زا  روی موبایل!!
شرح مطلب ارسالی  :



تلفن همراه می تواند بزرگ ترین خطر برای ابتلا به انواع بیماری ها باشد چرا که این وسیله به عنوان زمینه خطرناکی برای رشد باکتری ها عمل می کند.


پزشکان هشدار می دهند قرار گرفتن تلفن همراه در نزدیکی گوش، بینی و دهان از سویی و وجود باکتری های گرما دوست روی این تلفن ها از سوی دیگر، به آن معناست که افراد خود را در معرض میکروب و باکتری هایی قرار می دهند که برای سلامت آنها مضر است.

آزمایش نشان داد تلفن های همراه مانند دستگیره در حمام، به طور معمول حامل میکروب های زیادی هستند و می توانند بیماری های رایجی مانند آنفلوانزا، اسهال و عفونت چشمی را ایجاد کنند.

 


این مطالعه به عدم رعایت بهداشت مناسب و نشستن مطلوب دست های کاربران تلفن های همراه نیز اشاره دارد.

میکروب و آلودگی هایی که معمولا بر روی تلفن همراه یافت می شوند معمولا بر روی دیگر وسایل مورد استفاده روزمره از جمله رایانه ها، کلیدها، خودکار و تلفن های ثابت نیز مشاهده می شود.


با این حال خطر این میکروب ها بر روی تلفن های همراه برای کاربران بیشتر است چرا که مردم دائما با این تلفن ها هستند و آن ها را با خود به همه جا از جمله رختخواب، تردمیل و رستوران می برند.


تلفن های همراه میزان بسیار زیادی کلیفرم – باکتری آلاینده مدفوع دارند.



 



به گزارش مهر، از هر هشت تلفن همراه مورد بررسی، بین 2 هزار و 700 تا چهار هزار و 200 واحد باکتری کلیفرم داشتند.


محدودیت این باکتری در آب آشامیدنی کمتر از یک واحد در 100 میلی لیتر آب است.


میشاییل اشمیت استاد میکروبیولوژی و ایمنی شناسی در دانشگاه کارولینای جنوبی گفت: روزانه از این موجودات ریز می خوریم.

 

منبع :برگرفته از Jam.news

 

 

 

نام و نام خانودگی: ویدا شهرستانی شهر:
عنوان مطلب:  محاسن و معایب بازی های رایانه ای برای کودکان
شرح مطلب ارسالی  :



رایانه ها که امروز تقریباً در بیش تر شئون زندگی انسان ها راه یافته اند ، هم چون دیگر ساخته های دست بشر ، دو روی سکه دارند که یک سوی آن بهره گیری درست و مفید برای سرعت بخشی دقت در کارها و کمک به پیش رفت امور است و روی دیگر آن استفاده های نادرست و نابه جاست که گاه ، آسیب های فراوان را در پی دارد .
در دنیای رایانه ، آن چه بیشتر نوجوانان را شیفته خود می کند همان چیزی است که به آن « بازی های رایانه ای » می گویند .

محاسن بازی ها ی رایانه ای


_ بازی‌ های رایانه‌ای، خلاقیت کودکان را شکوفا‌ می‌‌کند و به نیازهای آنها برای تجربه کردن هیجان، پاسخ فوری‌ می‌‌دهد.
_ این بازی‌ ها مهارت‌های حرکتی انگشتان دست کودکان و نوجوانان را بالا‌ می‌‌برد چون مجبورند مرتب با کیبورد و دکمه کار کنند و گاهی این کار کردن بسیار ظریف و دقیق است.
_ بچه‌هایی که با رایانه کار‌ می‌‌کنند، عکس‌العمل‌های سریعتری نسبت به دیگر همسالان خود دارند.
ـ فرآیند یادگیری را آسان و توجه نوجوانان را جلب می کند.
ـ با رایانه فراگیر ، هرچندبار که بخواهد ، می تواند موضوعی را ببیند ، بخواند و مرور کند.
ـ برنامه های بسیار متنوعی ساخته شده که به نوجوان امکان می دهد تصاویر یا داستان هایی را خلق کند و یا این که امکاناتی را ارائه می دهند که نوجوانان را با تاریخ ، جغرافیا و … علاقمند می کنند.
ـ برخی از برنامه های آموزشی ، به نوجوانان کمک می کند تا بسیاری از مهارت ها زندگی را با خود تمرین کند.
ـ بیش تر برنامه های رایانه ای در وقت هزینه ، صرفه جویی های بسیاری به همراه دارند.
ـ به نظر برخی از پزشکان ، بازی های رایانه ای به نوجوانان می آموزد که زودتر سلامت خود را بازیابند و به داروهای مسکن ، کم تر نیاز پیدا می کنند.
ـ بازی های رایانه ای هم چنین به کودکان و نوجوانان مبتلا به بیماری هایی چون « فلج مغزی» یا « نارسایی در تشخیص واژه ها » کمک می کند.
ـ به عقیده یک دکتر روانشناس ، بازی های رایانه ای ، نوجوانان را وارد دنیایی می کند که کنترلش در دست آن هاست و به همین دلیل ، آنان از این بازی ها لذت فراوانی می برند.
ـ ابزاری است کمک آموزشی برای معلولان و پر کردن اوقات فراغت آنان .
-یادگیری را آسان و توجه بچه ها را جلب می کند.
-کودک بدون کثیف کردن لباسها و اطراف می تواند به راحتی نقاشی بکشد و رنگها را عوض کند. مثلا اگر از رنگ سبز لباس نقاشی اش خوشش نیامد به رایانه می گوید رنگ قرمز کن ، رنگ قرمز رضایت او را فراهم نکرد رنگ آبی و…
-مفاهیم و مبانی ریاضیات را با کمک شکلهای کودکانه به کودک آموزش می دهد.
-به عقیده بعضی از پزشکان ، بازی های رایانه ای به کودکان کمک می کند که به داروهای مسکن کمتر احتیاج پیدا کنند.

معایب بازی های رایانه


الف) آسیب های جسمانی
ـ چشمان فرد به دلیل خیره شدن مداوم به صفحه نمایش رایانه ، به شدت تحت فشار نور قرار می گیرد و دچار عوارض منفی می شود ؛
ـ مشاهده ها نشان می دهد که نوجوانان ، چنان غرق بازی می شوند که توجه نمی کنند به دلیل درگیر شدن در ماجرای بازی ، تا چه حد از لحاظ بینایی و ذهنی ، به خود فشار می آورند ؛
ـ به دلیل این که نوجوان در یک وضعیت ثابت تا ساعت ها می نشیند ، ستون فقرات و استخوان بندی اش دچار اشکال شده و فرد مبتلا به آرتروز می شود . همچنین احساس سوزش و سفت شدن گردن ، کتف ها و مچ دست ، از دیگر عوارض کار ثابت و طولانی مدت با رایانه است ؛
ـ هیجان همیشگی هنگام بازی ، بر روی ارگانیسم فرد تأثیر گذاشته و پی آمد های منفی بر دستگاه گردش خون و گوارش می گذارد ، همچنین این هیجان های دروغین ، سلامت روانی کودک را به خطر می اندازد ؛
ـ پوست فرد در معرض بمباران همیشگی پرتوهایی قرار می گیرد که از صفحه رایانه پخش می شود ؛
ـ ایجاد تنوع و سرگیجه ، به ویژه در کودکان و نوجوانانی که زمینه صرع دارند ، از دیگر عوارض این بازی هاست ؛
به نظر برخی از متخصصان اعصاب و روان ، بازی های پرهیجان رایانه ای که طی آن صفحه نمایشگر رایانه ، از فلاش ها و شعاع های خیره کننده نوری پوشیده می شود ، سبب بروز هیجای های شدید عصبی در نوجوانی می شود که از نظر عصبی ضعیف هستند و برای ابتلا به صرع ، آمادگی دارند .


ب) آسیب های روانی ـ تربیتی


۱. تقویت حس پرخاش گری
مهم ترین ویژگی بازی های رایانه ای ، حالت جنگی بیش تر آن هاست و این که فرد باید برای رسیدن به مرحله بعدی بازی ، با نیروهای به اصطلاح دشمن بجنگد . استمرار بازی هایی ، نوجوان را پرخاشگر و ستیزه جو می سازد و تلاش می کند خواست هایش را با زور و تهاجم به دست آورد .


۲. انزوا طلبی
نوجوانانی که همیشه با بازی های رایانه ای درگیرند ، به انزوا و درون گرایی متمایل شده و در برقراری ارتباط اجتماعی پویا با دیگران ناتوان خواهند بود . این روحیه انزواطلبی باعث می شود که نوجوان از گروه هم سالان جدا شود که این خود زمینه ساز ناهنجاری های دیگر است .


۳. تنبل شدن ذهن
در این بازی ها ، به دلیل این که بیش تر ، کودک و نوجوان با ساخته ها و برنامه های دیگران رو به روست وکم تر قدرت دخالت و تصرف در آن ها را می یابد ، حالت انفعال گرفته و اعتماد به نفس او در برابر ساخته ها و پیش رفت دیگران متزلزل می شود .


۴. پی آمد منفی در روابط خانوادگی
در دوره کنونی که زندگی ها به سوی ماشینی شدن پیش می رود ، خودبه خود، روابط عاطفی رنگ باخته و در کنار هم بودرن خانواده کم تر شده است . در چنین وضعی ، بسیاری ازمردم از وجود تلویزیون به عنوان جعبه جادویی که باعث سردی روابط خانوادگی شده است ، یاد می کنند ؛ درحالی که جعبه جادویی دیگری با جاذبه سحرآمیزتری به نام رایانه ، نیز به زندگی ماشینی ما وارد شده و دشواری ها را دوچندان کرده است .


۵. افت اخلاقی
اشاعه فرهنگ برهنگی و ترویج سکس ، از آفت های دیگر بازی های رایانه ای است . برخی از برنامه های رایانه ای با بازی های ساده آغاز شده و به تصاویر مستهجن ختم می شوند ؛ در برخی از این بازی ها ، جایزه پیروزی ، ظاهر شدن عکس های مستهجن بر روی صفحه رایانه شماست .


۶. افت تحصیلی
به دلیل جاذبه مسحور کننده این بازی ها ، نوجوانان وقت بسیار ی را صرف آن می کنند و در واقع با مصرف انرژی عصبی و روانی خویش و با چشمان و ذهنی خسته به بستر می روند و گاه ، صبح زودتر از وقت معمولی بیدار می شوند تا پیش از مدرسه نیز اندکی بازی کنند . بی تردید این علاقه سبب افت تحصیلی خواهد شد .


۷. زمینه ساز ازخود بیگانگی
دنیای مجازی ولی نزدیک به واقعیتی که در بازی های رایانه ای به تصویر کشیده می شود ، آن قدر مسحور کننده وجذاب است که مخاطب کودک و نوجوان در معرض تأثیر تمام باورهایی قرار می گیرد که از سوی طراحان این بازی ها به او القا می شود .

 

 

منبع :برگرفته از زیبا شهر

 

 

 

نام و نام خانودگی: ویدا شهرستانی شهر:
عنوان مطلب:  رایانه وکودک ما
شرح مطلب ارسالی  :




در الگوهای تربیتی کودکان و نوجوانان، برخی مسائل همواره ذهن والدین را به خود مشغول می کند. یکی از این مسائل مناسب یا نامناسب بودن استفاده از فناوری هایی همچون رایانه، تلفن همراه، تلویزیون و غیره در جریان تربیت و پرورش کودک است. بعضی کارشناسان می گویند، به کار انداختن تمامی حواس کودک برای یادگیری و درک محیط پیرامون موضوع بسیار اساسی است زیرا به رشد و پرورش ابعاد مختلف وجودی کودک منجر می شود. اگر کودک در سنین پایین از حواس خود بیشتر استفاده کند، زمینه رشد وی بهتر و سریع تر فراهم می شود. به این ترتیب حتی ممکن است استفاده از این فناوری ها برای یک کودک شیرخوار هم به تحریک حواس پنج گانه وی بینجامد.


اهداف


شکی نیست که در دنیای ارتباطات حذف این وسایل از زندگی نه امکان پذیر و نه منطقی است. اما این وسایل از قبیل تلویزیون، رایانه، تلفن همراه و بازی های ویدئویی تا چه حد باید در تربیت و پرورش کودک نقش داشته باشد، پرسشی اساسی است که ذهن محققان و پژوهشگران را به خود مشغول کرده است.

 نکته این جاست که پیشرفت همین فناوری ها باعث شده است محققان به یافته های جدیدی از تاثیر محیط پیرامون بر رشد و تکامل ذهنی و شخصیتی کودک برسند.

به بیان دیگر دستاوردهای محققان در زمینه روان شناسی رشد کودک به میزان زیادی مرهون پیشرفت فناوری و ابزارهای جدید است. به همین دلیل است که نمی توان ادعای مخالفان را درباره تاثیر منفی این ابزار بر روان کودک پذیرفت. اگر این وسایل در خدمت اهداف بزرگی قرار بگیرد، باعث رشد جنبه های ناشناخته وجودی فرد می شود.


بنابراین داشتن هدف به هنگام استفاده از فناوری های روز باید اولین اولویت والدین باشد. دکترپیمان هاشمیان، فوق تخصص روان پزشکی کودک و نوجوان و استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این مطلب به خراسان، می گوید: استفاده از رایانه، تلفن همراه و بازی های ویدئویی برای کودکان بالای ۳ سال بدون اشکال است به شرط این که کودک هدف از استفاده این وسایل را بداند و سرگردان و بی هدف وقتش را تلف نکند. کودکی که نداند باید چه استفاده هایی از رایانه بکند، در طول زمان از این ابزار خسته و یا به شیوه غیرمنطقی فقط به یک جنبه از آن علاقه مند می شود و به عنوان نمونه تنها برای بازی پای رایانه می نشیند.


نکته این جاست که والدین می توانند استفاده از این وسایل را برای کودک هدف دار کنند و خود به آن مسلط باشند. به عنوان مثال نرم افزارهای آموزشی متعددی که می شناسند، با توجه به علایق و استعداد کودک یا نوجوان، در اختیار وی قرار می دهند تا بتواند خلاقیت خود را بروز دهد. همچنین در صورت گرایش کودک به انجام بازی های رایانه ای یا ویدئویی، والدین باید محتوای این بازی ها را شناسایی کنند. اگر بازی هدفمند و سازنده نیست، با بیان توضیحاتی آن را از دسترس کودک دور کنند. بازی های هیجانی یا پرخشونت که ممکن است به پرخاشگری کودک بینجامد، بهتر است در دسترس وی قرار نگیرد.


دکترهاشمیان با اشاره به این که والدین نباید علایق و خواسته های کودک را در انتخاب فیلم یا بازی نادیده بگیرند، تصریح می کند: بدیهی است که ممکن است یک کودک به داستان های تخیلی و دیگری به فیلم های جنگی علاقه مند باشد. بهتر است والدین این تفاوت را درک کنند و اگر این فیلم ها یا بازی ها متناسب با فرهنگ ماست، آن را در اختیار کودک قرار دهند. نکته این جاست که فیلم یا بازی خشن باید پایان پرمعنا و مثبت داشته باشد که به نفی خشونت و پرخاشگری بپردازد.


مزایای فناوری های جدید


شکی نیست که استفاده از رایانه به تقویت ارتباط بین حواس پنج گانه می انجامد و حس شنوایی و بینایی کودک تقویت می شود. یکپارچگی ۵ حس با یکدیگر نیز از جمله نتایج مفید استفاده از این ابزار است.دکتر هاشمیان نژاد با اشاره به این که در بسیاری از موارد ایجاد هماهنگی بین حواس پنج گانه کودک باعث رفع مشکلات تحصیلی وی می شود می افزاید: در بسیاری از موارد تقویت حس بینایی و شنوایی و ارتباط بین آنها به کودک در دیکته نوشتن کمک می کند و ریاضیات و مهارت خواندن کودک تقویت می شود.

در بعضی موارد کودکانی که مشکل خواندن دارند، با چنین ابزار کمکی می توانند بین حواس خود هماهنگی بیشتری ایجاد کنند و بهتر بخوانند، فراموش نکنید که حذف رایانه از دنیای کودک کار غیرمنطقی است اما والدین آگاه با توجه به ویژگی ها و سن و علایق کودکشان تلاش می کنند این ابزار را در اختیار وی قرار دهند. هرچند پیشنهاد می شود از ۳سالگی به بعد رایانه در اختیار کودکان قرار بگیرد اما این که دقیقا در چه سنی این کار امکان پذیر است بستگی به ویژگی ها و خصوصیات کودک دارد.


شکایت همیشگی والدین

یکی از مواردی که والدین همواره از آن شکایت دارند، استفاده چندین ساعته از رایانه، تلویزیون، بازی های ویدئویی و ... است.استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این زمینه می گوید: نکته این جاست که بسیاری از والدین از مهارت های فرزند پروری آگاهی چندانی ندارند و تصور می کنند فقط در یک خانواده ایده آل می توان طبق برنامه و اصولی فرزندان را تربیت کرد.این درحالی است که اگر والدین مثل برنامه درسی برای ساعات منزل هم برنامه ای تهیه کنند زمینه تحقق بسیاری از انتظاراتی که از کودک دارند، فراهم می شود به ویژه این که استفاده از رایانه اغلب با استقبال کودک روبه رو می شود. والدین می توانند به راحتی ساعاتی را برای انجام تکالیف درسی یا تفریح خارج از منزل در نظر بگیرند و استفاده از رایانه را بین این کارها قرار دهند، همچنین می توانند از روش امتیازدهی برای بازی با رایانه استفاده کنند. به عنوان مثال اگر کودک توانست ۱۰امتیاز بیاورد می تواند نیم ساعت بازی ویدئویی هم انجام دهد.


حرف آخر

دکتر هاشمیان با بیان این که بسیاری از والدین نمی توانند برنامه ریزی منظمی برای بچه ها انجام دهند و طبق آن از بچه ها بخواهند که فقط ۲ ساعت پای رایانه بنشینند، تاکید می کند: در بسیاری از موارد تربیت کودک بدون برنامه و فرمول است و والدین نمی توانند بچه ها را از رایانه جدا کنند چون برنامه ای برای آنها ندارند و تفریح دیگری برنامه ریزی نکرده اند.

والدین باید در طول هفته برنامه پیاده روی، خرید دوچرخه سواری، دید و بازدید، بازی با همسن و سال ها، رفتن به پارک، سینما و ... را برای بچه ها تدارک ببینند تا بچه ها بدانند که اگر از رایانه جدا شوند یا فقط نیم ساعت بازی کنند، می توانند تفریح دیگری داشته باشند.اما متاسفانه والدین بچه ها را جلوی رایانه رها می کنند و آن ها را تنها می گذارند و بعد شکایت می کنند که بچه ها از رایانه جدا نمی شوند و ساعت ها وقتشان را تلف می کنند، حتی گاهی می توان بچه ها را تشویق کرد یکی در میان تفریحات خود را خارج یا داخل منزل انجام دهند تا علاوه بر مهارت های حرکتی کودک خلاقیت وی نیز شکوفا شود.

بعضی از کودکان آن قدر بی تحرک و ساکن پای رایانه می نشینند که حتی نمی توانند یک توپ بزنند و این ایراد بسیار بزرگی است زیرا کودک باید از تمامی جهات رشد کند.


دکتر هاشمیان با اشاره به این که والدین اگر ۲ساعت وقت مفید برای کودک خود بگذارند، بخش عمده ای از وظایف خود را انجام داده اند، تصریح می کند: در سایر ساعات روز هم اگر برنامه مشخص و خوبی برای کودک وجود داشته باشد، پرستار مراقب کودک یا هر فرد دیگری که با وی هست می تواند اوقات خوبی را برای وی فراهم کند.

منبع :برگرفته از روزنامه خراسان

 

 

 

نام و نام خانودگی: ویدا شهرستانی شهر:
عنوان مطلب:  اینترنت مغز کودکان را می‌کشد
شرح مطلب ارسالی  :


 



مخترع شناخته شده بریتانایی هشدار داد نسل گوگلی کودکان که بیشتر اوقات خود را در برابر نمایشگر رایانه‌ها سپری می‌کنند خلاقیت و مهارت‌های خود را از دست خواهند داد.


به گزارش میل آنلاین،‌ یکی از شناخته شده‌ترین مخترعان بریتانیایی بر این باور است نسل متکی بر گوگل کودکان به زودی دچار مرگ مغزی خواهند شد! ترور بیلیس 75 ساله مخترع رادیوی مکانیکی می‌گوید کودکان به دلیل اینکه وقت زیادی از زندگی خود را در برابر نمایشگرهای رایانه‌ها سپری می‌کنند درحال از دست دادن مهارت‌ها و خلاقیت خود هستند.


وی از این موضوع نگران است که نسل بعدی مخترعان، با توجه به اینکه نسل جوان امروزی قادر نیست هیچ چیزی را با کمک گرفتن از دستهایش بسازد، درحال حاضر از بین رفته باشد. اما در عین حال بر این باور است می‌توان با استفاده از ابزارها و اسباب‌بازی های مکانیکی و کاربردی در مدارس این روند انحطاطی را به روال عادی خود بازگرداند.


به گفته بیلیس نسل جوان به استفاده از جستجو‌های گوگل وابسته شده‌اند و در صورتی که این وابستگی به اینترنت و گوکل ادامه پیدا کند، به دلیل اینکه توانایی انجام کارها به شیوه‌های قدیمی از بین خواهد رفت،‌ مغز این نسل به تدریج خواهد مرد. بیلیس خود ابداع وسایل مختلف را از سن پنج یا 6 سالگی آغاز کرده‌است.

 

 منبع :برگرفته از همشهری

 

 

 

نام و نام خانودگی: ویدا شهرستانی شهر:
عنوان مطلب:  آسیبهای روانی موبایل
شرح مطلب ارسالی  :


 

بررسی های روانشناسانه نشان می دهد که 70 درصد زنان و 61 درصد مردان از بدون موبایل بودن ترس دارند و این یک بیماری جدید روانشناختی است که از آن با عنوان بی موبایل هراسی یا " NOMOFOBIA" نام می برند.



آمارهای ارائه شده در نشست آسیب های تلفن همراه که در ششمین نمایشگاه بین المللی رسانه های دیجیتال برگزار شد نشان می دهد که تحقیقات به عمل آمده از نوعی وسواس فکری در مورد کاربران تلفن همراه هشدار می دهند که می تواند به بیماریهای روانی و مشکلاتی در سلامتی افراد منجر شود.


این تحقیقات حاکی از آن است که اغلب مردم بدون موبایل نمی توانند به زندگی ادامه دهند و بیش از نیمی از کاربران موبایل از نوعی بیماری روانشناختی با نام " NOMOFOBIA " یا بی موبایل هراسی رنج می برند.

در این بررسی ها مشخص شده است که 70 درصد زنان و 61 درصد مردان از بی موبایل بودن ترس دارند و 73 درصد از افراد با تلفن همراه خود می خوابند.

همچنین 53 درصد افراد وقتی باتری یا شارژ اعتبارشان تمام شده یا شبکه تلفن همراه از دسترس خارج شود دچار اضطراب می شوند و 68 درصد افراد لرزش یا آهنگ گوشی تلفن خود را پیش از تماس تلفنی احساس می کنند.

جالب اینجاست که براساس نظرسنجی های صورت گرفته از کاربران تلفن همراه 43 درصد کاربران آیفون حاضرند یک هفته بدون کفش بگذرانند اما به طور موقت هم از موبایلشان دور نمانند و 22 درصد کاربران موبایل ترجیح می دهند به خاطر موبایل از مسواک زدن به دندان هایشان صرفنظر کنند.

در این کارگاه آموزشی با هشدار به ایجاد این نوع وسواسهای فکری به کاربران موبایل پیشنهاد شد که اگر هر یک از این قبیل حالات روحی و روانی را در زندگی روزمره خود حس می کنند مستعد به بیماری بی موبایل هراسی هستند حتما برای یکبار هم که شده بدون موبایل به سفر بروند.

 

 منبع :برگرفته از jam.news

 

 

نام و نام خانودگی: گروه آموزش مکاتبه ای شهر: تهران
عنوان مطلب: 
شرح مطلب ارسالی  :تلفن همراه را چگونه تميز كنيم؟


تميز كردن صفحه نمايش تبلت و گوشي‌ها كار بسيار ساده‌اي است؛ زيرا براي انجام اين كار به وسيله و ابزاري خاص نيازي نيست.

تميز كردن صفحه نمايش تبلت و گوشي‌ها كار بسيار ساده‌اي است؛ زيرا براي انجام اين كار به وسيله و ابزاري خاص نيازي نيست.


البته نكته بسيار مهم در اين ارتباط، دانستن اين نكته است كه بسياري از پارچه‌ها و مواد تميزكننده به خودي خود مي‌تواند به صفحه نمايش آن آسيب برساند. به همين منظور فقط كافي
است با برخي از اين راهكارها كه در زير به آنها اشاره مي‌كنيم، آشنا شويد.

كارهايي كه نبايد انجام دهيد


*هيچ گاه از مواد شيميايي شامل آمونياك يا مواد پاك‌كننده حاوي الكل استفاده نكنيد. اگر هم به مايعي نياز داشتيد، مي‌توانيد مقداري آب روي پارچه‌اي كه قصد داريد با آن صفحه
نمايش‌تان را تميز كنيد،


بريزيد. علاوه بر اين شما مي‌توانيد از محلول‌هاي خاص همانند iKlenz براي پاك كردن گوشي‌تان استفاده كنيد؛ زيرا چنين محلول‌هايي از سوي كمپاني‌هايي بزرگ همچون اپل ساخته
شده و تائيد مي‌شود.



*هيچ گاه از پارچه‌هاي زبر و دستمال كاغذي استفاده نكنيد، چرا كه مواد به كار رفته در آنها باعث خراش صفحه نمايش گوشي‌تان خواهد شد.


هر چند چنين خراش‌هايي ممكن است در ابتدا كوچك باشد و زياد به چشم نيايد، ولي به مرور زمان عمق بيشتري پيدا مي‌كند. در عوض از پارچه‌هاي مايكروفيبري استفاده كنيد. اين
پارچه‌ها مخصوص پاك كردن سطوح حساس طراحي شده است.



*از آب زياد براي پاك كردن صفحه نمايش استفاده نكنيد، اگر هم نيازي به استفاده از آب داشتيد بهتر است ابتدا آب را به پارچه بزنيد. هيچ گاه به طور مستقيم آب را روي صفحه
نمايش‌تان نريزيد.


نكته بسيار مهم ديگري كه بايد در اينجا به آن دقت كنيد، خاموش كردن گوشي پيش از پاك كردن آن با آب است. در نهايت هيچ وقت به مقدار زياد روي صفحه نمايش تان فشار نياوريد؛
زيرا اين مساله باعث كاهش كيفيت صفحه نمايش و خراب شدن گوشي‌تان مي‌شود.


*چنانچه صفحه نمايش گوشي‌تان از جنس پلاستيك است، پاك كردن آن كار چندان سختي نيست و به آساني مي‌توانيد با هر روشي كه خواستيد اين كار را انجام دهيد.


استفاده از پارچه‌هاي مايكروفيبري


براي پاك كردن صفحه نمايش‌هاي لمسي به تنها چيزي كه شما نياز داريد پارچه‌هايي از جنس مايكروفيبر است. چنين پارچه‌هايي را مي‌توانيد در جعبه عينك‌تان پيدا كنيد. مزيت استفاده
از اين پارچه‌ها، پاك كردن صفحه نمايش گوشي‌تان بدون ايجاد كوچك‌ترين خراش روي آن است.



يكي از مهم‌ترين ويژگي اين پارچه‌ها كم بودن فيبر استفاده شده در آنهاست. علاوه بر اين، چنين پارچه‌هايي مي‌تواند به آساني روغن و گرد و خاك را جذب كند؛ به اين ترتيب چنين
موادي حتي در حاشيه گوشي‌تان جا خوش نخواهند كرد.


نحوه پاك كردن گوشي‌ها


پس از اين كه پارچه‌اي مناسب براي اين كار پيدا كرديد، پاك كردن صفحه نمايش كار بسيار راحت و ساده‌اي است.


اولين مرحله براي انجام اين كار خاموش كردن گوشي است؛ هر چند اين كار اجباري نيست و كاملا به خود شما بستگي دارد. چنانچه قصد داريد گوشي‌تان را با آب تميز كنيد، حتما پيش
از انجام اين كار، آن را خاموش كنيد. البته با اين كار آلودگي‌هاي موجود روي صفحه نمايش‌تان، مشخص‌تر مي‌شود.



دومين نكته تميز كردن آن به صورت عمودي يا افقي وبه طور يكنواخت است. به طور مثال از سمت راست گوشي شروع كرده و در امتداد خط‌هاي مستقيم و صاف به سمت ديگر
صفحه حركت كنيد.


پس از آن، پارچه مورد نظر را كمي پايين‌تر بياوريد و عينا مرحله قبل را تكرار كنيد. برخي كاربران بر اين باورند كه بهتر است به صورت دايره‌اي صفحه نمايش را تميز كرد؛ زيرا
با اين كار هيچ اثري از لك و اثر انگشت روي صفحه باقي نمي‌ماند.


به هيچ وجه از صابون و مواد ديگر براي انجام اين كار كمك نگيريد. به منظور بهتر شدن نتيجه كار ابتدا با كمك قسمت نم دار پارچه صفحه نمايش را كاملا پاك كرده، پس از آن با
قسمت خشك پارچه آن را دوباره تميز كنيد. در نتيجه اين كار هيچ اثري از گرد و غبار روي صفحه نمايش‌تان باقي نخواهد ماند.


اگر علاقه‌اي به استفاده از چنين راهكارهايي نداشتيد، مي‌توانيد براحتي از محلول‌هاي پاك‌كننده شيميايي چون iKlenz و Monster استفاده كنيد.


 



منبع : گردآوری : گروه اینترنتی پرشین وی  برگرفته از makeuseof.com


 

 

 

نام و نام خانودگی: گروه  آموزش مکاتبه ای شهر: تهران
عنوان مطلب:  آیا کودکان ما نیاز به تلفن همراه دارد ؟
شرح مطلب ارسالی  :




دسترسی كودكان به تلفن همراه این روزها والدین را با چالشی جدید رو‌به‌رو كرده؛ از چه زمانی و با چه شرایطی باید آن را داشته باشند!



آیا موبایل می‌تواند همراه كودك باشد؟



در جامعه‌ای زندگی می‌كنیم كه مملو از ابزارهای ارتباطی است. صرف‌نظر از خوب و بد بودن گستردگی ارتباطات، این وسایل در سنین پایین هم استفاده زیادی دارند كه از جمله آنها می‌توان به تلفن همراه اشاره كرد. اصل مهم در این میان میزان نیاز كودكان به این ابزار است؛ اینكه واقعا به چنین وسیله‌ای نیاز دارند یا تنها می‌خواهند به‌عنوان یك كالای لوكس از آن استفاده ‌كنند یا اینكه والدین تنها به بهانه لوكس بودن و گرفتن تایید از جامعه برای كودك تلفن همراه تهیه كنند و فكر كنند كه فقط برای تماس‌های تلفنی از آن استفاده می‌كند، كافی نیست. مهم‌ترین نكته این است كه والدین باید درباره نحوه استفاده از این ابزار به كودك آگاهی دهند.

پدر و مادر باید برای كودك توضیح دهند این وسیله ارتباطی در كنار تمام مزایایی كه دارد می‌تواند به‌عنوان یك وسیله آسیب‌زا نیز استفاده شود. شناخت در مورد این وسیله، بهداشت روانی كودك را حفظ می‌كند. به‌طور طبیعی بهترین زمان برای در دسترس قرار دادن تلفن همراه برای بچه‌ها شروع سن بلوغ و بعد از آن است. هر چند دوستی و ارتباط بین پدر و مادر است كه تعیین می‌كند كودك در چه سنی می‌تواند ابزاری مانند تلفن همراه را استفاده كند اما به‌طور معمول این وسیله در سن بلوغ می‌تواند به‌عنوان وسیله‌ای كه همیشه در دسترس نیست استفاده شود. بهتر است والدین قبل از این سن به خواسته بچه‌ها برای داشتن موبایل تن ندهند و زمانی این وسیله برای كودك خریداری شود كه برای او كارایی داشته باشد.



كنترل تا چه حد باید انجام شود؟

بسیاری از شما تلفن همراه را یك وسیله كنترل‌كننده فرزندتان می‌دانید؛ وسیله‌ای كه به شما اجازه می‌دهد در هر موقعیت و هر زمانی از حال كودكتان باخبر شوید. با وجود این نباید موبایل به شكل دائمی در اختیار كودكان قرار گیرد. به‌عنوان مثال، زمانی كه كودك به یك جشن تولد دعوت می‌شود بهتر است از او بخواهید تلفن همراهش را روشن نگه دارد تا با او در ارتباط باشید و توضیح دهید این در ارتباط بودن به آنها كمك می‌كند تا اگر مشكلی پیش آمد بتوانند با شما در ارتباط باشند.

نكته مهم این است كنترل‌ها به‌صورت گام‌به‌گام انجام شوند. در مواردی نیاز به كنترل نامحسوس در خود خانه وجود دارد و اگر نشانه‌ای از ناهنجاری در استفاده از این وسیله مشاهده كردید، حق دارید آن را جدی بگیرید و با چك كردن تلفن همراه نوجوان یا حتی در موارد جدی‌تر گرفتن پرینت تلفن او كنترل بیشتری را اعمال كنید.

بدون شك به یك نوجوان نمی‌توان گفت، تنها خارج از محیط خانه حق دارد از این وسیله استفاده كند و در خانه باید آن را خاموش كند اما این محدودیت را می‌توان در مورد كودكان دبستانی اعلام كرد و به آنها گفت تنها برای از بین بردن نگرانی‌های خانواده برایشان تلفن همراه خریده شده و زمانی كه آنها كنار والدین‌شان هستند نمی‌توانند از آن استفاده كنند.



درباره فواید ومضراتش با او صحبت کنید

بچه‌ها به‌ویژه در شروع دوران بلوغ با توجه به تغییر نگرش، شناخت جنس مخالف و البته شیطنت‌های دوران نوجوانی با در اختیار داشتن تلفن همراه، باید بدانند كه این وسیله از چه جنبه‌هایی كارایی دارد و از چه جنبه‌هایی تخریبی است. وقتی تلفن همراه خریده می‌شود و اطلاعات لازم در مورد آن داده نمی‌شود، كودك در جهل خود باقی می‌ماند. گاهی اوقات او برای گرفتن اطلاعات به گروه‌های همسن خود از جمله همكلاسی، همسایه و حتی فامیل رجوع می‌كند و طبیعی است كه اطلاعات ناقصی دریافت كند.

اصل مهم این است كه اطلاعات در مورد تلفن همراه به‌صورت كلی و كامل و البته با توجه به تمام جوانب مثبت و منفی به كودك داده شود. به این ترتیب با دریافت هر نوع فایل یا حتی پیام كوتاهی كودك خود را آنقدر با شما نزدیك می‌داند كه آن را با شما در میان می‌گذارد. بعضی وقت‌ها شما پدر و مادر تلفن همراه را به كودك می‌دهید و می‌دانید اگر بخواهید اطلاعات كامل را به او دهید، احتمال دارد دچار مشكل شوید، بنابراین كارایی آن را به فرزندتان یاد نمی‌دهید.

درحالی‌كه این، ندادن اطلاعات است كه شما را به‌عنوان پدر و مادر دچار مشكل می‌كند، چون از طریق دیگری این آگاهی را به دست می‌آورد. مثال چنین شرایطی را در مورد رانندگی می‌توان به كار برد. می‌توانید به دختر و پسر بالغتان بگویید، سوار ماشین شود و به او رانندگی را یاد دهید اما اگر خطرات را به او توضیح ندهید، او نمی‌داند اگر تصادف كرد چه عواقبی انتظارش را می‌كشد. بنابراین دانستن عواقب یك ابزار در واقع كنترل‌كننده آن ابزار است چه برای بزرگسالان و چه برای كوچك‌ترها.

از چه سنی می‌شود برای کودک تلفن همراه خرید؟

این سؤال بیشتر والدین است. آنها دقیقا نمی‌دانند سن مناسب برای در اختیار قرار دادن موبایل برای بچه‌ها چه زمانی است. در یك نظرسنجی كه سایت parenting آن را انجام داد، درباره این موضوع از والدین پرسیده شد. در مورد والدینی كه 2 پسر نوجوان داشتند، نتیجه چندان دور از ذهن نبود چون از سویی وجود 2 فرزند پسر راه را برای داشتن تلفن همراه ساده‌تر می‌كند و از سوی دیگر تحقیقات نشان داده پسرها نسبت به دخترها بیشتر و بهتر از تلفن همراه استفاده می‌كنند و به آشنایی با تمام امكانات تلفن همراه علاقه بیشتری دارند. حدود 40 درصد از 519 والدین اذعان كردند این وسیله را بین 13 تا 15سالگی در اختیار فرزندشان قرار می‌دهند. 32‌درصد هم در10 تا 12 سالگی برای او موبایل می‌خرند و تنها 10 درصد خرید این وسیله را به بعد از 16 سالگی واگذار كردند.10 درصد هم نخستین موبایل را در 7 تا 9 سالگی به كودكشان می‌دهند. در میان این والدین تنها 5/7درصد از آنها هیچ برنامه‌ای برای خرید تلفن همراه برای فرزندشان نداشتند. نمودار زیر به‌طور دقیق این نظرسنجی را نشان می‌دهد.



نكات مهم در انتخاب مدل تلفن همراه

در صورتی كه برای خرید تلفن همراه تمایل دارید، باید بدانید در تهیه این وسیله ارتباطی باید نكات زیادی را رعایت كنید.

سیم كارت: نخستین چیزی كه باید به آن توجه كنید، سیم كارت است. سیم كارت‌های دائمی كه برایشان قبض صادر می‌شود برای نوجوان مناسب‌تر از سیم كارت‌هایی هستند كه با كارت شارژ اعتبارشان تعیین می‌شود.به كمك قبضی كه همیشه به خانه فرستاده می‌شود، كنترل محدوده صحبت فرزندان آسان‌تر است. از آنجا كه این كنترل به شكلی نامحسوس صورت می‌گیرد، صدمه‌ای به نوجوان و حریم خصوصی‌اش وارد نمی‌كند.

مدل گوشی: وقتی به تلفن همراه به‌عنوان یك وسیله نگاه شود، دیگر دلیلی ندارد هزینه گزافی برایش پرداخته شود. یك گوشی ساده با قیمتی متعارف برای نوجوانان مناسب‌تر است، زیرا نوجوانان با مقایسه خود با دوستان‌شان از این گوشی‌ها به‌عنوان حربه‌ای برای برتری‌جویی استفاده می‌كنند. آنها با داشتن جدیدترین گوشی تلفن همراه می‌خواهند احساس حقارت را در طرف مقابل‌شان تقویت كنند و وقتی امكانی فراهم شد كه آنها این حس را به همسالان‌شان تزریق كنند، با آمدن یك گوشی تازه، همكلاسی كه از او جلو زده همین حس را به او القا می‌كند. باید توجه داشته باشید موبایلی برای فرزندتان انتخاب نكنید كه سیستم قفل رمز دار در آن فعال شود. می‌توانید سیستم GPRS گوشی را فعال كنید تا بتوانید به راحتی از مكان فرزندتان خود باخبر شوید. موبایل فرزندتان باید یك گوشی ساده و ابتدایی و ارزان قیمت باشد؛ گوشی‌‌ای كه نه بلوتوث دارد، نه دوربین و نه هیچ امكان خطرساز دیگری اما در مورد نوجوان نمی‌توان تمام این امكانات را حذف كرد.



قوانین را شما تعیین كنید

اگر به هر دلیلی تصمیم به خرید تلفن همراه برای فرزندتان دارید باید قوانینی را در مورد استفاده از آن بین خودتان وضع كنید. این قوانین به كودكان كمك می‌كند سلامت جسمی و روانی‌شان حفظ شود.

1. از كودك بخواهید به جای تلفن كردن از پیام كوتاه استفاده كند. به او توضیح دهید زمانی كه از تلفن همراه برای تماس با دیگران استفاده می‌كند امواج رادیویی در نزدیكی سرش فرستاده می‌شود كه این ممكن است باعث ایجاد مشكلاتی شود.

2. شماره‌های مشخصی را كه می‌شناسید، تعیین كنید تا اجازه تماس گرفتن با آنها را داشته باشد.

3. ساعاتی را مشخص كنید كه در آن اجازه استفاده از تلفن را ندارد.

4. با فرزندتان قرار بگذارید كه در مدرسه از این وسیله استفاده نكند.

5. برای او توضیح دهید هر موضوعی كه برایش پیامك می‌شود لزوما حقیقت ندارد.

6. تمام امكانات گوشی فرزندتان را هم خودتان و هم فرزندتان به‌خوبی بیاموزید.

7. از مطالب داخل گوشی اطلاع داشته باشید و با او قرار بگذارید یك روز در هفته پیامك‌هایش را با هم بخوانید و درباره آنها بحث كنید.

8. به او تاكید كنید اطلاعات شخصی خود و خانواده را با پیامك به دیگران انتقال ندهد.

9. به او بیاموزید آداب معاشرت و رفتار در دنیای واقعی در مورد تلفن همراه هم باید به كار رود؛ آدابی مانند استفاده نكردن از مطالب مبتذل، ركیك و طنزهای تخریبی.

10. به او یاد دهید این وسیله قرار نیست جای ارتباطات واقعی او را بگیرد و در مورد مزایای دوستی‌های واقعی با او صحبت كنید.

11. شماره‌ تلفن‌های ضروری را به او یاد دهید تا در مواقع اضطراری بتواند از آنها استفاده كند.

12. به او بگویید در زمان شام خوردن، مهمانی‌های رسمی و كلاس درس باید تلفن همراهش را خاموش كند یا بی‌پاسخ بگذارد. باید به او توضیح دهید در یك مجلس رسمی نباید زنگ تلفن همراهش را روی صدای بلند تنظیم كند.

13. به او آموزش دهید موبایلش تمام زندگی‌اش نیست. می‌تواند با آن آهنگ گوش كند اما نه همیشه و نه همه جا. می‌تواند با آن بازی كند اما نه تمامی روز. ‌او باید بداند داشتن موبایل نمی‌تواند او را از محیط خارج تمام و كمال جدا كند.

 

منبع : برگرفته از http://harshanbe.blogfa.com


 

 

نام و نام خانودگی: ویدا شهرستانی شهر:
عنوان مطلب:  بیش‌فعالی کودکان؛ ارمغان استفاده مادران باردار از تلفن همراه
شرح مطلب ارسالی  :



نتایج تحقیقات جدید حاکی از آن است که پرتوهای تلفن همراه در طول بارداری بر رشد مغز جنین تاثیر می‌گذارد و می‌تواند موجب بیش فعالی کودک شود.


مهر نوشت: دکتر هیوگ تیلور محقق دانشگاه پزشکی ییل در مطالعه‌ای تاثیر پرتوهای تلفن همراه را بر زنان باردار مورد بررسی قرار داده است.


در این بررسی محققان موش‌های بارداری را در یک قفس قرار داده و یک تلفن همراه را نیز در بالای این قفس گذاشتند. این تلفن همراه در قفس نیمی از موش‌ها روشن و در قفس نیمی دیگر خاموش بود و از این رو هیچگونه سیگنالی از خود ساطع نمی‌کرد.


پس از آنکه نوزاد موش‌ها متولد و بزرگ شدند، رفتار آنها مورد بررسی قرار گرفت.


موش‌هایی که مادرشان در معرض تلفن همراه روشن قرار داشت، فعال‌تر بودند، حافظه‌شان اندکی کاهش یافته بود، تحرک زیادی داشتند و مراقب دنیای اطرافشان نبودند.


این تحقیق از زمینه بیولوژیکی خبر می‌دهد که حاکی از تاثیر تلفن همراه بر بارداری است.


کارشناسان به زنان باردار توصیه می‌کنند تلفن همراه را از بدن خود دور نگه دارند.

پیش از این بخش سرطان سازمان بهداشت جهانی در سال 2011 اعلام کرد تلفن همراه می‌تواند موجب بروز سرطان شود و خواهان انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه شد.

 

منبع :http://hamshahrionline.ir

 

 

 

نام و نام خانودگی: ویدا شهرستانی شهر:
عنوان مطلب:  ۱۲ توصیه برای کاهش تماس با امواج موبایل
شرح مطلب ارسالی  :



در حال حاضر در جهان حدود ۹/۱ میلیارد نفر از تلفن همراه استفاده می‌کنند و این آمار در آمریکا فقط به ۲۲۰ میلیون نفر می‌رسد. تصورش را بکنید ما در چه دنیایی از امواج تلفن‌های همراه زندگی می‌کنیم.

میزان جذب امواجی که از تلفن همراه به سمت گوش می‌آید، با توجه به فاصله تلفن همراه از گوش و فرکانس موج متفاوت است. به طور معمول بیش از ۷۰ درصد امواج به‌وسیله بافت جمجمه و مغز جذب می‌شود و به شکل انرژی حرارتی درمی‌آید. اگرچه عوامل گوناگونی از جمله فاصله تلفن همراه از گوش و میزان فرکانس در جذب امواج موثر هستند اما اثر زیانبار صحبت بی‌وقفه با تلفن‌های همراه آشکار و بدیهی است.


حتما شما هم نمی‌خواهید با صحبت‌های طولانی با تلفن همراه تحت تاثیر امواج خطرناک این تلفن‌ها قرار بگیرید. در این صورت چون نمی‌شود استفاده از تلفن همراه را کنار گذاشت، باید بدانید که چگونه می‌توانید این آثار زیانبار را ضمن استفاده از تلفن همراه‌تان کاهش دهید.

 

مدت زمان مکالمه‌تان را کاهش دهید:


بهترین راهکار این است که مدت زمان تماس و مکالمه با تلفن همراه‌تان را کاهش دهید. مطالعات نشان می‌دهد که اگر شما بیش از دو دقیقه با تلفن همراه صحبت کنید، امواج مغزی شما تحت تاثیر امواج تلفن همراه قرار می‌گیرد.
 

کودکان فقط در مواقع اورژانس:


این به‌هیچ وجه درست نیست که کودکان یک تلفن همراه مخصوص خودشان داشته باشند چون مغز کودکان در حال رشد است و اثر امواج تلفن همراه بر آن بیشتر است. بهتر است کودکان جز در موارد اورژانس با تلفن‌همراه خود صحبت نکنند.

تلفن همراه را در جیب شلوارتان و یا روی کمر بندتان قرار ندهید:

بهتر است تلفن همراه را در جیب شلوارتان قرار ندهید چون بافت‌های بخش پایینی بدن بیشتر از بافت‌های سر و صورت، اشعه‌های مضر تلفن همراه را جذب کرده و آسیب می‌بینند. نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد مردانی که تلفن همراه را در جیب شلوارشان قرار می‌دهند تعداد اسپرم‌هایشان ۳۰درصد کاهش پیدا می‌کند.

 

اول بگذارید ارتباط برقرار شود:


اگر شما از هدست یا گوشی استفاده نمی‌کنید وقتی شماره می‌گیرید اجازه دهید اول تلفن همراه‌تان وصل و ارتباط با طرف مقابل برقرار شود سپس آن را روی گوش‌تان قرار دهید در این صورت تحت اشعه مضر کمتری قرار می‌گیرید. شما می‌توانید برقرار شدن ارتباط را روی صفحه تلفن همراه‌تان ببینید.

تلفن همراه‌تان را داخل پوشش‌های فلزی و محفظه‌های دربسته فلزی قرار ندهید:


برای موبایلتان پوشش‌های فلزی نخرید و آن را درون بسته‌های فلزی دربسته قرار ندهید. این محفظه‌های فلزی مانند یک گیرنده عمل کرده و اثر امواج تلفن همراه را که به سمت بدن شما می‌آیند تشدید می‌کنند.

تلفن همراهی با میزان اِس.اِی.آر پایین‌تر (تلفن همراهی با جذب پایین اشعه برای بدن) بخرید:


هنگام خرید تلفن همراه به میزان اِس.اِی.آر آن توجه کنید. این عدد به‌‌طور‌معمول به وسیله شرکت سازنده تلفن همراه روی گوشی و یا کاتالوگ آن درج می‌شود و نشان می‌دهد که هنگام استفاده از تلفن همراه چه مقدار از امواج جذب بدن شما می‌شود. هرچه این عدد در یک گوشی تلفن همراه پایین‌تر باشد آن گوشی ایمن‌تر است و بیشتر شما را از آثار مخرب اشعه‌های تلفن همراه مصون نگه می‌دارد.

از هدست استفاده کنید:


برای اینکه امواج تلفن همراه هنگامی که آن را روی گوش‌تان قرار داده‌اید مغز شما را نشانه نروند باید آن را از سرتان دور کنید. بهترین کار این است که به جای قرار دادن تلفن همراه روی گوش‌تان از یک «هندزفری» یا «هدست» استفاده کنید. این کار موجب می‌شود امواج تلفن‌همراه به سمت مغز شما نیایند و فقط بتوانید با هندزفری مکالمه خودتان را انجام دهید.

از هندزفری‌های بلوتوث‌دار استفاده کنید:


گرچه این مدل از هندزفری‌ها هم امواجی را به سمت مغز شما می‌فرستد ولی محققان می‌گویند این امواج ۱۰۰ مرتبه کمتر از امواجی هستند که هنگامی که گوشی تلفن همراه را روی گوش‌تان قرار می‌دهید، به مغزتان می‌رسد ولی فراموش نکنید آن را هنگامی که صحبت نمی‌کنید از گوش‌تان جدا کنید چون در این شرایط باز هم امواج بلوتوث به سمت مغز شما می‌آیند.

از هندست (هندزفری)‌هایی استفاده کنید که درونشان یک لوله تو خالی به کار رفته است:


این هندزفری‌ها درست مانند هندزفری‌های معمولی هستند با این تفاوت که آن بخش از هندزفری که در مجاورت گوش قرار می‌گیرد از یک لوله تو خالی که درون آن هیچ سیمی عبور داده نشده، تشکیل شده است. به این ترتیب صدا به‌طور مستقیم از هوای درون این لوله خالی و با ارتعاش مولکول‌های هوا به گوش شما می‌رسد و امواجی را که به مغز می‌رسد کاهش می‌دهد.

از اسپیکر یا پخش صدا استفاده کنید:


یک راه آسان دیگر برای کاهش تماس با امواج مضر تلفن همراه این است که هنگام صحبت کردن با آن، اسپیکر یا پخش صدا استفاده کنید. فراموش نکنید در این شرایط تلاش کنید تا می‌توانید تلفن همراه را دورتر از بدن‌تان قرار دهید. با بیشتر شدن فاصله میزان امواج الکترومغناطیس به میزان زیادی کاهش می‌یابد.

از آنتی‌اکسیدان‌ها استفاده کنید:


آنتی‌اکسیدان‌ها موادی در بدن هستند که از پیری پیشگیری می‌کنند و برای سلامت بدن بسیار ضروری هستند. امواج تلفن همراه می‌توانند این ترکیبات حیاتی بدن را از بین ببرند و فرمول شیمیایی آنها را بشکنند بنابراین چون در طول روز شما مدت زیادی تحت تابش این اشعه‌های مضر قرار می‌گیرید خوب است از مکمل‌های آنتی‌اکسیدان‌در غذاهای روزانه‌تان استفاده کنید.

جلوی آنتن موبایلتان را نپوشانید:


سعی کنید جلوی آنتن موبایلتان را نپوشانید. مسدود کردن آنتن تلفن همراه هنگام استفاده مقدار پرتوهای جذب شده از طریق مغز را افزایش می‌دهد. این کار موجب می‌شود کارایی تلفن همراه کاهش یابد و موجب شود موبایل از برق بیشتری برای ایجاد کیفیت بیشتر استفاده کند و پرتوهای بیشتری را منتشر کند.

 

منبع :برگرفته از :ایلیا سلامت

 

 

 

نام و نام خانودگی: ویدا شهرستانی شهر:
عنوان مطلب:   موبايل، خطرناك مثل سيگار
شرح مطلب ارسالی  :



سال 2004، 500 دانشمند آلماني نامه‌اي به صدر اعظم وقت آلمان، گرهارد شرودر نوشتند كه مضمون آن اين بود: چرا اجازه مي‌دهيد آنتن‌هاي BTS در نزديکي خانه شهروندان نصب شود، در حالي‌كه همه از مضرات آن آگاهي دارند؟


آنها نوشته‌ بودند: «آقاي شرودر چرا شما بچه و خانواده خود را در معرض امواج موبايل قرار نمي‌دهيد؟ نكند مي‌خواهيد بگوييد‌ نمي‌دانيد که اين امواج سرطان زا هستند؟»واقعيت اين است كه درباره مضرات استفاده بيش از حد از تلفن همراه، بسيار نوشته شده است.ولي هشدارها جدي گرفته نمي‌شوند و در رفتار عموم مردم تاثير چنداني نمي‌گذارند. مدتي قبل، در رسانه‌ها، نام يک ايراني به عنوان مخترع الياف ضد نفوذ امواج موبايل (Ewall)مطرح شد. نام او علي جاسب بود.مردي که تقريباً تمامي رسانه‌هاي آلماني مانند راديو HR1 و HR3، روزنامه صبح برلين، تت زد، Best Best، راديو انرژي، تلويزيون بايرن و ... با او مصاحبه کرده بودند. مي‌خواستيم با او درباره اختراعش صحبت كنيم. خوشبختانه در ايران بود. در اولين تماس با او فهميديم قضيه مي‌تواند مهم‌تر از اينها باشد.

علي جاسب يك پژوهشگر حرفه‌اي در موضوع تشعشعات تلفن همراه بود و طبيعتا بخاطر اختراعش، کيفي که 9999/99 درصد از امواج مضر موبايل را مي‌گيرد، سال‌ها بود كه درباره مضرات اين امواج مطالعه مي‌كرد.او بعد از آن ‌كه قضيه نامه 500 دانشمند به صدراعظم آلمان را تعريف كرد، گفت: «من ايران و ايراني را دوست دارم و براي کمک به هموطنانم به ايران آمدم تا آن‌ها را از مضرات موبايل آگاه کنم.»


اصلا چطور ايده ساخت پارچه ضد نفوذ امواج الکترومغناطيسي موبايل به ذهن شما رسيد؟

من هم مثل بقيه جوانان که علاقه‌مند به موبايل هستند، از ابتدايي‌ترين سيستم‌ها و گوشي‌هايي که به بازار آمد، شروع به استفاده از آن‌ها کردم. اگر خاطرتان باشد اولين گوشي‌هاي موبايل بسيار بزرگ بودند، خود گوشي 40 سانتي متر بود و آنتن‌هاي 20 سانتيمتري داشت.بعد از مدتي متوجه شدم که هنگامي که با موبايل صحبت مي‌کنم، سر و يا چشم‌هايم درد مي‌گيرند. اين مسأله را با چند نفر از اساتيد و دوستان هم دانشگاهيم در ميان گذاشتم و شروع به تحقيقات وسيعي در باره امواج الکترومغناطيسي که در گستره (range) امواج موبايل هستند و زيان‌هاي آن‌ براي انسان کردم.

در تحقيقاتي که داشتم يکي از پروژه‌هاي ناسا توجهم را جلب كرد. ناسا تمامي ماهواره‌ها و يا ايستگاه‌هاي فضايي اش را براي جلوگيري از نفوذ امواج الکترومغناطيسي که در فضا هستند و ايجاد خرابي و اختلال در سيستم‌هاي کامپيوتري‌شان، با پوشش خاصي مي‌پوشاند که ترکيبي از نقره در آن ديده مي‌شود.فرمول آن عايق را نمي‌شد به دست آورد و ناسا آن را در دسته اسناد محرمانه‌اش قرار داده بود. من به اين فکر افتادم که براي جلوگيري از نفوذ امواج الکترومغناطيس در انسان‌ها چه مي‌شود کرد. در واقع ايده ساخت چنين عايقي در آن زمان به فکر من رسيد و در نهايت اختراعم را در ماه مارس سال 2007 در آلمان به ثبت رساندم.


پوشش عايقي اختراع شما از چيست؟

من با استفاده از فناوري نانو، يک پوشش نانو سيلور (لايه ظريفي از نقره) را به الياف بافتني تزريق کرده‌ام که اين نوع پارچه از نفوذ امواج الکترومغناطيسي جلوگيري مي‌کند. به همين خاطر نامش را ايوال (e-wall) که به فارسي به معني ديوار الکترو مغناطيسي است، گذاشتم.


اين پوشش تا چه ميزان از امواج را جذب مي‌کند؟

شايد باورتان نشود. 9999/99 درصد از امواج را مي‌گيرد.


دقت رقم را چگونه به دست آورديد؟

من اختراعم را در آلمان ثبت کرده‌ام و آزمايشات کيفي آن توسط موسسه تحقيقات راداري و الکترومغناطيسي (وابسته به ارتش آلمان) انجام شده است که يکي از قوي‌ترين مراکز تحقيقات الکترومغناطيسي مجهز به دستگاه‌هاي بسيار دقيق است.رقم 9999/99 نشان مي‌دهد که اين کيف از هر 10 هزار يونيتي که با آن برخورد مي‌کند تنها يک يونيت را عبور مي‌دهد.


شما معتقديد امواج موبايل براي انسان اين قدر مضر است كه بخاطرش اين همه سال وقت گذاشتيد؟

بله. بسيار زياد. اگر خطرناک نبود پس چرا در آلمان در جاهايي که آنتن‌هاي BTS نصب مي‌شود، قيمت خانه‌هايي که در معرض آن هستند تا 25 درصد کاهش مي‌يابد؟ در سال 2004، 500 دانشمند آلماني نامه‌اي را به نخست وزير وقت آلمان (گرهارد شرودر) بدين مضمون نوشتند که چرا شما اجازه مي‌دهيد که آنتن‌هاي BTS در نزديکي خانه شهروندان نصب شود.آنها گفته بودند آقاي شرودر چرا شما بچه و خانواده خود را در معرض امواج موبايل قرار نمي‌دهيد؟ مگر شما نمي‌دانيد که اين امواج سرطان زا هستند؟


اين ثابت شده كه امواج موبايل سرطان زا هستند؟

بله. سرطان زا بودن اين امواج اثبات شده است. تحقيقات زيادي در اين‌باره صورت گرفته و البته گاهي هم تحقيقاتي شده كه به نتيجه خاصي نرسيده. اما هيچ تحقيقي نشده كه در مقابل تحقيقات ديگر بايستد و ثابت كند اين امواج سرطان‌زا نيستند. نكته اين است كه منافع تجاري كه اين وسط وجود دارد باعث مي‌شود خيلي از اين تحقيقات ناديده گرفته شوند. درست مثل سيگار كه مدت‌ها طول كشيد تا همه فهميدند چه مضراتي دارد. تازه با اين كه فهميده‌اند، مي‌بينيد كه باز هم مي‌كشند. البته موبايل هم مثل سيگار علاوه بر سرطان زا بودن مشکلات عديده ديگري براي انسان دارد.


مثلاً؟

آن ‌قدر ضرر دارد که براي شرح تمامي آن‌ها بايد چند جلد کتاب نوشت. ولي اگر بخواهيم چند خطر مهم آن را معرفي کنيم؛ اول اينکه سلول‌هاي بدن انسان در گستره 10 تا 1000 هرتز با يکديگر ارتباط برقرار مي‌کنند، اکثر موبايل‌ها نيز در گستره 270 تا 1800 هرتز ارتباط برقرار مي‌کنند.مي‌بينيد که گستره امواج الکترومغناطيسي موبايل با سيستم ارتباط بين سلولي انسان هم‌پوشاني دارد و اين مسأله باعث ايجاد اختلالات جبران‌ناپذيري به بدن مي‌شود، مانند ضعيف شدن سيستم دفاعي بدن. همچنين ثابت شده كه اين امواج تأثير بدي در باروري مردان دارد. زيرا اسپرم‌ها را مي‌کشد و باعث کاهش قواي جنسي آقايان مي‌شود. مخصوصاً کساني که موبايل را به کمرشان مي‌بندند. من فکر کنم با وجود استفاده زياد آقايان از موبايل، در 50 سال آينده خيلي از آن‌ها نابارور شوند يا حداقل توانايي‌هاي جنسي‌شان کاهش يابد.


به نظر شما مهمترين مشکل موبايل براي انسان چيست؟

سرطان زاست. تحقيقات موجهي در اين مورد توسط دانشمندان صورت گرفته که اين مسأله را اثبات مي‌کند و در بسياري از روزنامه‌هاي آلمان نيز اين مسأله گفته شد.علاوه بر آن احتمال ابتلا به بيماري‌هاي آلزايمر و پارکينسون را هم افزايش مي‌دهد. حتي در تحقيقات جديد نشان داده شده که اگر 2 دقيقه با موبايل‌تان صحبت کنيد، ساختار مولکولي بزاق دهان شما تغيير مي‌کند.


مي‌گوييد تأثير امواج موبايل در اين حد زياد است، ولي عجيب نيست كه مراجع رسمي و دولت‌ها خيلي به اين مسأله توجه نمي‌كنند؟

اين‌طور كه شما مي‌گوييد هم نيست كه اصلا توجه نكنند. گفتم كه هنوز همه نسبت به مسأله روشن نشده‌اند. ببينيد، هر 004/0 ثانيه اين امواج به بدن ما برخورد و از آن عبور مي‌کنند. حال شما اگر يک روز موبايل را با خود حمل کنيد حساب کنيد چند بار در معرض آن‌ها قرار مي‌گيريد؟ اينها تحقيقات مستند است. پرفسور برن گروپر در آزمايشي نشان داد که اگر شخصي 2 دقيقه با موبايل صحبت کند، ساختار آنزيمي بزاق دهانش کلاً تغيير مي‌کند. علاوه بر اين، تأثيرات منفي بر روي خون و ادرار دارد. پرفسور برن گروپر در مقاله خود نوشته ميدان‌هاي الکترومغناطيسي به ويژه آن‌هايي که در گستره فرکانس بدن هستند، باعث تغيير عملکرد جذب مواد معدني در بدن مي‌شوند و سرعت گسترش تومورها را افزايش مي‌دهند.


مدتي قبل صحبت از چنين تحقيقاتي در كشور سوئد بود كه در اخبار شنيديم. شما يادتان مي‌آيد؟

بله. در سوئد روي يک خرگوش آزمايش جالبي انجام دادند. يک خرگوش را کنار يک موبايل گذاشتند که آن موبايل همواره روشن بود. در اين مدت هم تغذيه کاملي به آن مي‌دادند. پس از 2 ماه خون و سلول‌هاي خرگوش را براي آزمايش به آزمايشگاه بردند و نتيجه جالب توجهي را اعلام کردند؛ آن خرگوش با ادامه اين وضعيت بيشتر از يک سال زنده نمي‌ماند. حال بايد ببينيم اگر روي يک انسان چنين آزمايشي انجام دهند نتيجه چه مي‌شود! اگرچه فکر نکنم کسي داوطلب اين آزمايش پيدا شود. نمونه نسبي آزمايش شده اين کار براي انسان را مي‌توانيد در افرادي ببينيد که شغلشان مرتبط با رادارهاي نظامي است. آن‌ها طول عمر بسيار کمي دارند و يا بسياري از آن‌ها در زمان سالخوردگي به بيماريهايي مبتلا مي‌شوند كه در جمعيت عادي كمتر ديده مي‌شود.


اين خطرات براي همه يکسان است يا در گروه‌هاي سني مختلف ميزان زيان‌هاي متفاوتي دارد؟

يکي از بدترين چيزها براي جنيني که در شکم مادر است، امواج الکترومغناطيسي موبايل است. بدن جنين هنوز بافت خوب و کاملي را به خود نگرفته و بسيار حساس است. امواج موبايل منجر به کاهش عکس‌العمل مولکولي در بدن جنين مي‌شود.اين مسأله باعث ضعيف شدن سيستم‌هاي مختلف بدن مي‌شود که شايد هنگامي که فرزند به دنيا آمد در آن ديده نشود ولي پس از سال‌ها بيماري‌هاي مختلفي خود را نشان دهند. در کشورهاي سوئيس و اتريش به خانواده‌ها بسيار تأکيد شده که بچه‌هاي زير 16سال اصلاً با موبايل صحبت نکنند.


چرا؟

شما اگر يک سلول را در نظر بگيريد، ديواره‌اي آن را محاط کرده. سلول‌هاي مغز بچه‌ها هنوز شکل و ساختار محکمي به خود نگرفته‌اند. در واقع تکامل يافته نيستند و ديواره محکمي ندارند. به همين دليل ميزان بيشتري از تشعشعات را از خود عبور مي‌دهند که باعث اختلالات عصبي در آن‌ها مي‌شود و مسائلي مانند چشم درد و کم‌اشتهايي در آنها ديده مي‌شود. در کل حدود 58 درصد امواج موبايل‌ها براي نونهالان و نوجوانان پرضررتر است. علاوه بر آن در برخي کشورهاي اروپايي استفاده از موبايل‌ها در فضاهايي که افراد زيادي تجمع کرده‌اند را صحيح نمي‌دانند، مانند اتوبوس. زيرا امواج موبايل تنها به شخص استفاده کننده آسيب نمي‌رساند بلکه نسبت به ميزان فرکانسش افراد را تحت الشعاع قرار مي‌دهد.


سئوال من اين است كه با اين همه مضرات چرا تاکنون اطلاع‌رساني خوبي در مورد زيان‌هاي موبايل‌ها نشده است؟

اين قضيه درست مثل جريان سيگار است. وقتي که کمپاني فيليپ موريس ميلياردها دلار درآمد از فروش سيگار داشت، اجازه نمي‌داد دانشمندان در اين مورد نظر بدهند. حتي اگر به خاطر داشته باشيد در سال 1960 ماجرايي براي يک پرفسور که روي سيگار تحقيق مي‌کرد رخ داد و او را کشتند. الان هم فروش موبايل‌ها در دنيا از پردرآمدترين کارهاست و حتي بسياري از مراکز آن‌ها دولتي هستند و کسي دوست ندارد از ميزان سودش کاسته شود. پس با وجود آگاهي از مضرات آن، هيچ اطلاع‌رساني نمي‌کنند. آن‌ها ميلياردها دلار براي راه‌اندازي آنتن‌هاي BTS خرج کرده‌اند و مي‌خواهند سودش را ببرند. اگر بخواهند سيستم‌هايشان را تغيير دهند بايد تريليون‌ها دلار هزينه کنند. پس راه پر سود براي آن‌ها عدم اطلاع مردم از زيان‌هاي موبايل است. يادم هست ما استادي داشتيم در دانشگاه که مي‌گفت نگران ازدياد جمعيت جهاني نباشيد، انسان‌ها خودشان آنقدر چيزهاي مضر مانند سيگار، موبايل و ... مي‌سازند که خود با دست خود مي‌ميرند.


گفته مي‌شود كه در ايران اگر در روي خانه‌اي آنتن‌هاي BTS را نسب کنند به آن‌ها ماهيانه پول مي‌دهند؟!

اين پول‌ها هيچ گاه جاي آن زيان‌ها را نمي‌گيرد و بايد تاكيد كنم خانه‌هابايد حداقل 50 تا 60 متر از BTSها دور باشند تا امواج به آنها كمتر ضرر بزند. مي‌دانيد كه بعد از تذکرات بسيار دانشمندان در دنيا در اين مورد، در سازمان ملل بخشي به نام ICNRIP تأسيس شد که کارش فقط تحقيقات و کنترل ميزان امواج الکترومغناطيسي مضر براي انسان و طبيعت است.


چرا کشورهاي اروپايي نسبت به موضوع حساس‌ترند؟

در کشورهاي اتريش، آلمان و سوييس تاکنون دانشمندان مقالات بسياري را ارئه داده‌اند و از دولت خواسته‌اند که به گونه‌اي قانون‌گذاري کند که کمترين ميزان زيان به افراد برسد. چندي پيش از دولت‌هايشان خواستند که از نصب آنتن‌هاي BTS در نزديکي مهدکودک‌ها، بيمارستان‌ها و يا مکان‌هاي تفريحي که بيشتر کودکان در آن‌ها رفت و آمد دارند جلوگيري کنند. در نروژ هم آزمايش جالبي انجام شد که نشان داد استفاده از موبايل براي بچه‌ها باعث خستگي، کم خوابي و کم اشتهايي مي‌شود.


راستي يك سئوال رايج: موبايل تنها در زمان استفاده و صحبت کردن با آن ضرر دارد؟

خير. حمل کردنش هم ضرر دارد. حتي اگر 30سانتي متر هم از شما فاصله داشته باشد امواج الکترومغناطيس حدود 400 هزار Pw/M2 در هر لحظه با بدن اصابت مي‌کند. وقتي که شما با موبايلتان حرکت مي‌کنيد، جاهايي که آنتن‌ها آنها را کمتر پوشش مي‌دهند، گوشي شما سعي بيشتري براي به دست آوردن آنتن مي‌کند، در واقع سيگنال‌هاي بيشتر و قوي‌تري از خود ساطع مي‌کند که اين موضوع بسيار خطرناک است. حتي به افرادي که مشکل قلبي دارند سفارش مي‌شود که موبايل را دور از خود نگه دارند در صورتي که بعضي‌ها آن را در جيب بغلشان مي‌گذارند.خانم‌هاي باردار بايد حداقل 2 متر از موبايل دورتر باشند. يکي از نکات جالب اين است که زماني که شما با موبايلتان عکس بفرستيد يا همانMMS،هزار برابر خطرش بيشتر است. اين موضوع را يک دانشگاه اتريشي اثبات کرده است.


يعني جاهايي که پوشش آنتن‌ها کمتر مي‌شود، امواج خطرناکتري از موبايل ساطع مي‌شود؟

بله. جاهايي که پوشش کم است امواج گوشي بيشتر مي‌شود و در مقابل جاهايي مانند نزديک آنتن‌هاي BTS هم که پوشش خوب است، امواج ساطع شده از طرف آنتن‌ها براي بدن بسيار خطرناک است.


در موقع صحبت کردن با موبايل چطور؟

از هر زمان ديگري براي بدن خطرناک‌تر است. فرض کنيد در اتوباني در حال رانندگي هستيد اين امواج همواره در حال کم و زياد شدن هستند که باعث افزايش ميزان برخورد امواج و شدت يافتن آن مي‌شود. زيرا در مسير اتوبان ميزان پوشش‌دهي آنتن موبايل يکسان نيست.


مدتي قبل، بي بي سي گزارشي از آزمايش يک تخم‌مرغ در کنار يک موبايل را منتشر کرده بود که آن تخم مرغ بعد از گذشت زماني سفت شده بود. اين هم به دليل اين امواج است؟

بله. اتفاقاً بعد از آن ما هم در آلمان اين کار را انجام داديم و به صحت موضوع پي برديم. همانطوري که در عکس‌هايي که با استفاده از دوربين‌هاي حساس حرارتي گرفته شده است، مي‌بينيد يک تخم مرغ را در مقابل يک موبايل روشن در حال صحبت کردن گذاشته‌اند و پس از گذشت يک ساعت تقريباً نيمي از آن سفت شده بود.زيرا عملکرد امواج مايکرويو موبايل مانند امواج مايكروويو‌هاي خانگي است که هم اکنون در آشپزخانه‌ها وجود دارد. با مشاهده اين آزمايش به خوبي به عمق اين فاجعه پي‌مي‌بريد. ببينيد که اين امواج با تخم مرغ چه کرد، همين کار را با سلول‌هاي مغز ما مي‌کند.

 گزارش کامل اين آزمايش را مي‌توانيد در سايت www.ewall.eu ببينيد.


استفاده از هندزفري (hands free) نمي‌تواند درصد امواج را کاهش دهد؟

خير، زيرا هندزفري هم مانند يک آنتن عمل مي‌کند و تفاوت خاصي در ميزان اصابت امواج با بدن ندارد.


آيا در آلمان تاکنون ارگان‌هاي دولتي بوده‌اند که نسبت به اختراع شما عکس‌العمل خوبي نشان دهند؟

در آلمان آنقدر از اين اختراع استقبال شده که خود من هم باور نمي‌کردم. علاوه بر آلمان، از کشورهاي ژاپن، برزيل، سوئيس و اتريش هم پيشنهادات خوبي براي توليد داشتم ولي ايران را بيشتر از تمام دنيا دوست دارم و اين کار را در ايران ادامه خواهم داد.حتي چند روز پيش آقاي يورگن تريتن وزير محيط زيست سابق آلمان و رئيس کنوني حزب سبز آلمان دعوت نامه‌اي براي من فرستاده تا در گردهمايي در ايالت باواريا آلمان شرکت کنم.


 

منبع : تهیه کننده : عميد نمازيخواه- برگرفته از http ://www.tarfandestan.com

 

 

 

نام و نام خانودگی: هومان مهدوی شهر:
عنوان مطلب: 
شرح مطلب ارسالی  :بازی با تلفن همراه خیلی ضرر داره




این دفعه می خوام سراغ بچه های خوب و عاقل برم و در مورد نحوه صحیح استفاده از تلفن همراه یا موبایل باهاشون صحبت کنم و ازشون بپرسم چه قدر به فکر سلامتی شون هستن و از عوارض استفاده از تلفن همراه چه قدر اطلاع دارن؟این روزها، بیشتر بچه ها برای پر کردن اوقات فراغت و سرگرمی از بازی های تلفن همراه بزرگ ترهاشون استفاده می کنن بدون این که از عوارض اون اطلاعی داشته باشن!


آیا می دونین بازی های پر هیجان تلفن همراه استرس شدیدی به شما بچه ها وارد می کنه؟


در ضمن استفاده بیش از حد از تلفن همراه باعث می شه چشم هاتون خسته و ضعیف هم بشه. امواج نامرئی تلفن همراه روی گوش و مغز ما هم آثار بدی داره و برای سلامت بدن خیلی مضره و البته نشستن طولانی مدت به هنگام بازی با تلفن همراه هم باعث بی تحرکی و چاقی می شه.


»آرمیتا« ۱۱ سال داره و می گه: من علاقه زیادی به گوشی تلفن همراه دارم و مامانم یک گوشی تلفن همراه اسباب بازی واسه من خریده و من از بازی با اون لذت می برم.


او ادامه می ده: مامانم گفته بازی با تلفن همراه واقعی ضرر داره و روی مغز و گوش آدم ها اثر بدی می گذاره و من هم به حرف های مامانم گوش می کنم چون نمی خوام هیچ وقت اونو ناراحت کنم یا مریض بشم.


»سیاوش« ۹ ساله هم عنوان می کنه: من عاشق بازی های تلفن همراه هستم. هر وقت مامانم مشغول آشپزی و کارهای خونه می شه و حواسش پرته، گوشی تلفن همراهش رو بر می دارم و مشغول بازی می شم و مامانم از این کار من خیلی دلخور و ناراحته.


او اضافه می کنه: ای کاش من هم مثل بعضی از هم سن و سالان خودم یک گوشی تلفن همراه داشتم و می تونستم با اون پیامک بفرستم. آخه بزرگ ترین آرزوی من اینه که یه روز صبح که از خواب بیدار شدم، ببینم بابام برام یک گوشی تلفن همراه هدیه خریده.


»نیایش« ۱۰ ساله هم می گه: اگه در انجام هر کاری تعادل رو رعایت کنیم، مامان و باباها هم با مهربونی به نظر ما توجه می کنن پس بهتره لجبازی رو کنار بگذاریم و بزرگ ترهامون رو به خاطر چیزهایی مثل گوشی تلفن همراه که برای سلامتی مضره و مناسب سن و سال ما نیست، ناراحت نکنیم.او ادامه می ده: بابام می گه بچه هایی که با گوشی تلفن همراه بازی می کنن تمرکز خوبی ندارن و درس هاشونو خوب یاد نمی گیرن. واسه همین من هم تصمیم گرفتم بازی با گوشی رو فراموش کنم.»سوگل« ۷ ساله هم بازی با عروسک هاش رو به بازی با گوشی ترجیح می ده و می گه: من از بازی با عروسک ها و اسباب بازی های دیگه خودم بیشتر لذت می برم ولی داداشم خیلی دوست دار با گوشی تلفن همراه بازی کنه و مرتب با گوشی از من عکس می گیره و عکس من رو به شکل های مختلف روی صفحه تلفن همراه می اندازه.


»بهسا« ۱۰ ساله هم می گه: گوشی تلفن واسه ما بچه ها خیلی جذابه و دوست داریم از همه چیز اون سر در بیاریم.


او اضافه می کنه: به گفته مامانم از گوشی تلفن فقط در مواقع ضروری باید استفاده کرد چون برای سلامت بدن ضرر داره و همه بچه های خوب باید همیشه به نصیحت های مامان و بابا گوش بدن.

 

منبع :انتشار : روزنامه خراسان -تهیه کننده  : عابدیان-برگرفته از سایت vista.ir

 

 

 

نام و نام خانودگی: هومان مهدوی شهر:
عنوان مطلب: 
شرح مطلب ارسالی  :مضرات بلايي به نام موبايل




وقتي مبتکران بزرگ دنيا جديدترين اختراعات خود را براي راحتي انسان بوجود مي آوردند شايد فکرش را هم نمي کردند روزي انسان هزاره سوم به دنبال چاره جويي براي رفع خطرات اين اختراعات و وسايل نوين ارتباطي باشد وسايلي که در درجه اول دنياي مجازي را براي انسان به ارمغان آورد دنيايي که او را در ميان هزاران کاربر و مشترک قرار داد و حريم خصوصي اش را براي هميشه به فراموشي سپرد. افزايش توليد وسايل نوين ارتباطي و در نهايت سهولت دسترسي سبب شد گروههاي کثيري از افراد جامعه با سنين مختلف در اين دنياي مجازي راه پيدا کنند بطوري که در قرن بيست و يکم داشتن تلفن همراه يک کودک 6 ساله براي کسي تعجب برانگيز نيست...
 

تا قبل از 14 سالگي تلفن همراه ممنوع


بنا بر گزارش منتشر شده اکونوميست سالانه 600 ميليون دستگاه تلفن همراه به فروش مي رسد، که در اين ميان نسل جوان بازار پرمنفعتي را براي صنعت مخابرات سيار ايجاد کرده است و درصد زيادي از سوددهي آن را تشکيل مي دهند.

در حال حاضر در ميان جوانان اين فناوري جديد به يکي از مهمترين ابزارهاي ارتباط اجتماعي تبديل شده است به طوري که برخي هويت خود را در گرو اين دستگاه مي دانند و به عبارتي خود را با آن تعريف مي کنند.

به اعتقاد کارشناسان بر خلاف کامپيوتر و اينترنت که در استفاده از آنها تفاوت ها و وجه تمايزهايي ميان جنس مرد و زن وجود دارد تلفن همراه همواره به عنوان يک تکنولوژي که کاربردي يکسان ميان جنسيت هاي مختلف دارد، مطرح مي باشد.

همچنين تلفن همراه حتي از نظر سني و از نظر طبقاتي و اقتصادي، تحصيلي و قومي هم هيچ محدوديتي را در بر نمي گيرد. کاربران مي توانند به اينترنت دسترسي داشته باشند، راديو گوش دهند، زنگ هاي پلي فونيک دانلود کنند، با SMS به ساير گوشي ها پيام متني ارسال کنند، عکس بگيرند و ايميل ارسال کنند... اما به موازات گسترش استفاده از اين وسيله ارتباطي و سهولت در دسترسي خطراتي همچون پايين آمدن سن استفاده از تلفن همراه بسياري از والدين را نگران کرده است بطوري که طي همه پرسي آنلايني که توسط وب سايت خانوادگي Plus Parentline در موضوع سن مناسب براي استفاده از تلفن همراه انجام شد47 ; درصد والدين شرکت کننده سن مناسب براي استفاده از تلفن همراه را 11 تا 13 سال دانسته اند.

 27 درصد از اين والدين نيز اعلام کرده اند که در اختيار گذاشتن تلفن همراه قبل از 14 سالگي براي کودکان مناسب نيست. از طرف ديگر 25 درصد والدين، تلفن همراه را براي کودکان زير 10 سال خود نيز ضروري مي دانند.(!)اين وب سايت در تحقيق خود اعلام کرد اکثر والدين نمي توانند در مقابل اصرار کودکاني که تلفن همراه مي خواهند، مقاومت کنند و بنابراين بايد روش هاي مخالفت در مقابل خواسته کودکان مورد بررسي قرار گيرد تا نوجوان بصورت منطقي از خواسته هاي خود صرف نظر کند. از طرف ديگر برخي والدين تلفن همراه را براي فرزندان خود وسيله اي ضروري مي دانند تا بتوانند در هر لحظه با آنها ارتباط برقرار کنند.
 

تلفن همراه مخرب تر از نيروي هسته اي!


بنا بر نظر کارشناسان اجتماعي ضررهاي اخلاقي و جسمي تلفن همراه براي کودکان غير قابل انکار است و بسياري از فيلم هاي غير اخلاقي و پيام هاي نامناسب از طريق تلفن همراه در بين کودکان پخش مي شود. دسترسي آسان به سايت هاي غير اخلاقي از طريق تلفن همراه نيز مشکل ديگري است که والدين با آن روبه رو هستند.

محمدرضا شمسيان متخصص اطفال معتقد است: کودکان به دليل قرار داشتن در سن رشد و باتوجه به ارگانيسم بدن، در هنگام نزديکي به گوشي تلفن همراه در معرض خطر بيشتري نسبت به ساير افراد هستند. وي مي گويد: از آنجا که کودکان در حال رشد هستند، به امواج راديويي واکنش بيشتري نشان مي دهند تحقيقات يک مجله انگليسي نشان مي دهد که افراد بعد از اختراع اسلحه اختراع تلفن همراه را بدترين اختراع همه زمان ها مي دانند. بنا بر نتايج اين تحقيق بسياري از انگليسي ها از اين که تلفن همراهشان مدام زنگ مي زند و آن ها را قابل دسترس مي کند، بدون اين که بتوانند آن ها را خاموش کنند، شکايت دارند. اين نظرسنجي نشان داده است که نيروي هسته اي، تلويزيون، سيگار، غذاي آماده، دوربين هاي سريع در رده هاي بعد از تلفن ها همراه قرار دارند.

دختران طرفدار SMS پسران شيفته تماس صوتي


همچنين "ريچ لينگ" در تحقيقات و مطالعات ديگري در سال 2001که در ميان نوجوانان انجام شده بود به اين نتيجه رسيد که دختران نسبت به پسرها بيشتر، مالک تلفن همراه هستند.

 چرا که زنان در واقع زودتر از مردان و در سن 18 سالگي به نقطه اوج استفاده جدي از موبايل مي رسند به طوري که طبق تحقيقات به عمل آمده مردان کمي ديرتر و در سن 23 سالگي به نقطه اوج استفاده از موبايل مي رسند.

بنابر اين تحقيقات پسرها براي کشف خصوصيات کاربردي گسترده تلفن هاي همراه، مستعد تر هستند. ( به عنوان مثال کاربردهايي نظير بازي ها و يا جستجوهاي اينترنتي) و حال آنکه دختران از اين نظر از علاقه و استعداد کمتري برخوردار هستند چرا که به نسبت پسران کاربردهاي کمتري از تلفن همراه را نيز مورد استفاده قرار مي دهند به اين ترتيب اغلب پسران هستند که ادعا دارند استفاده از موبايل براي آنان سرگرم کننده و جالب است.

 اين تحقيقات نشان داده است که نوع درک به دست آمده از موبايل و نوع استفاده از آن به تغييرات سني بستگي دارد. به عنوان مثال پرداختن به ارسال پيام هاي کوتاه يا اس ام اس، بيشتر در ميان نوجوانان به چشم مي خورد. در حالي که پس از 16سالگي، جواناني که اکنون به دوران بلوغ رسيده اند بيشتر به مکالمه اهميت مي دهند و توجه آنان از ارسال پيام کوتاه به برقراري ارتباط مستقيم معطوف مي شود و وقتي به سن 20سالگي مي رسند تماس هاي صوتي مستقيم بيش از پيش جايگزين ارسال پيام هاي کوتاه مي شوند.

به گزارش برنا، از طرف ديگر تحقيقات ديگري نشان مي دهد که دختران به نوشتن پيام هاي طولاني تمايل بيشتري دارند و در نوشتن پيام هاي کوتاه خود از هر 160 کلمه موجود استفاده مي کنند و حال آنکه پسران براي ارسال پيام هاي کوتاه خود از کلمات کمتري بين 40 تا 50 کلمه استفاده مي کنند و همچنين زبان ساده تري را هم براي نوشتن مورد استفاده قرار مي دهند و به برقراري تماسي هاي صوتي تمايل دارند.

طبق اين تحقيقات، دختران 15ساله به طور ميانگين روزانه 3/3 اس ام اس ارسال مي کنند و حال آنکه پسراني که در همين مقطع سني قرار دارند روزانه2/5 اس ام اس را ارسال مي کنند. به اعتقاد کارشناسان اس ام اس ايده آل ترين حالت برقراري تماس اوليه با جنس مخالف در ميان نوجوانان و جوانان تعريف شده است چرا که 2 فاکتور احساس نزديکي و دوستي و در عين حال فاصله داشتن از مخاطب را بهمراه دارد.

 

در محيط آموزشي silent باش


به تبع قابل دسترس بودن تلفن همراه و پايين آمدن سن مشترکين، اين وسيله ارتباطي به سرعت جاي خود را در ميان مراکز آموزشي مانند مدارس ودانشگاه ها باز کرد و به معضلي جدي براي مسئولان محيط آموزشي و بخصوص مدارس تبديل شد در حال حاضر صحبت آهسته با تلفن همراه، بازي، تبادل SMS و Bluetooth جايگزين بسياري از زمزمه ها و پچ پچ هاي محصلان و دانشجويان در کلاس هاي درس شده است و گاه مدرسان را مجبور مي کند از افراد بخواهند که تلفن همراه خود را خاموش يا silent کنند اما براي آنهايي که همراه داشتن تلفن همراه از جزوه و کتاب واجب تر است گوش شنوايي وجود ندارد... مشاهدات و بررسي ها حاکي از اين موضوع است که دانشجويان و کساني که در جمع هاي گروهي مثل مدرسه و... تلفن همراه با خود دارند براي ارتباط برقرار کردن در اوقات بيکاري ويا هنگام خسته شدن از کلاس درس! رمزهايي را در ميان خود تعريف کرده اند بطوري که هزينه ها را به شدت پايين مي آورد مثلا هنگامي که يک تک زنگ (call miss) براي طرف مقابل مي اندازند يعني "منتظر بمان مي آيم" و يا هنگامي که دو تک زنگ پشت سر هم مي اندارند يعني " تو برو من نمي آيم" به اين طريق ديگر نيازي به هزينه پيام کوتاه يا تماس نخواهد بود... به اعتقاد جامعه شناسان مشکلاتي همچون بلوغ زود رس، نا امني مفرط بر روي گوشي هاي تلفن همراه، رواج فساد اخلاقي در ميان جامعه جوان کشور و هم چنين پديدار شدن ده ها مشکل فرهنگي و اجتماعي ديگر بر روي سلامت و بهداشت روح و روان مخاطبان که در نتيجه پايين آمدن سن استفاده از تلفن همراه ايجاد شده، از جمله مهم ترين معضلات افزايش استفاده از تلفن همراه، توليد و عرضه بلوتوث هاي تهديد آميز در جامعه است.

استفاده غير ضروري از تلفن همراه و بخصوص تبادل SMS در محيط آموزشي در حالي به مرز هشدار در جهان رسيده است که بر اساس نتايج بررسي هاي انجام گرفته توسط انجمن فيزيوتراپ هاي انگليس، تلفن هاي همراه از لحاظ ارگونوميکي براي نوشتن بيش از حد پيام کوتاه طراحي نشده اند، ممکن است نوشتن بيش از حد SMS به درد و تورم تاندون هاي انگشت شست و مچ دست منتهي شود.

 بحراني بودن وضعيت ورود تلفن همراه به مدارس و در ميان نوجوانان کم و سن سال به حدي بود که علي احمدي وزير آموزش و پرورش براي اولين بار پس از انتصاب خود، بلوتوث را تهديدي جدي براي نظام تعليم و تربيت کشور دانست و اظهار داشت: نظام تعليم و تربيت کشور، نيازمند انجام اقدامات اساسي است که بايد به کمک همه آحاد دست اندرکار صورت گيرد و اولين اين اقدامات، مصون سازي اين نظام در مقابل تهاجم رسانه اي اينترنت، ماهواره و بلوتوث است.

 همچنين براساس تحقيقات انجام شده مسئولان دانشگاه ها هم نگران اين مسئله هستند چرا که تلفن همراه نه تنها موجب حواس پرتي سايرين مي شود بلکه احتمال انتقال بسياري اطلاعات غيراخلاقي و رواج آن در ميان دانشجويان بالا برده است و اين مسئله در دانشگاه هاي مختلف دنيا واکنش هاي متفاوتي روبرو بوده است بطوري که برخي مراکز آموزش عالي دنيا حمل و استفاده از تلفن همراه در محوطه دانشگاه ها و برخي نيز استفاده از آن فقط در کلاس درس ممنوع کنند.

 بنظر کارشناسان علوم رفتاري ممنوعيت ورود تلفن همراه به مراکز آموزشي و برخورد خشونت آميز در اين زمينه تنها پاک کردن صورت مسئله است و مشکل را به قوت خود باقي خواهد گذاشت در حالي که جامعه جوان کشور هر روز بيشتر در ميان جامعه اطلاعاتي و دنياي سايبرنتيک گم مي شود با توجه به ضرورت ها و شرايط ذکر شده بنظر مي رسد جاي دروسي درباره آشنايي با جامعه اطلاعاتي وجرايم سايبرنتيک (بلوتوث و هکينگ) به شدت در مراکز آموزشي خالي است.

 

منبع : تهیه کننده : مریم یارقلی - برگرفته از سایت http://www.ebtekarnews.com

 

 

نام و نام خانودگی: هومان مهدوی شهر:
عنوان مطلب:  ضررهای تلفن همراه
شرح مطلب ارسالی  :



چند راهكار براي كاهش ضررهاي تلفن‌ همراه و بي‌سيم

يك فعال مخابراتي با تاكيد بر ضررهاي گوشي تلفن‌هاي همراه براي سلامتي انسان، درباره تلفن‌هاي بي‌سيم خانگي هم مدعي شد: مشكلات ناشي از استفاده از تلفن‌هاي خانگي بي‌سيم از گوشي‌هاي تلفن همراه بيش‌تر است؛ پس بهتر است در خانه از گوشي‌هاي سيمي استفاده كنيم .

مهدي موسويان اناركي در گفت‌وگو با خبرنگار ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا ) ، با اشاره به اينكه امروز و در عصر ارتباطات ناگزيريم از فن‌آوري‌هاي جديد استفاده كنيم، اظهار كرد: در اين راستا و همپاي با آن بايد با راهكارهاي مناسب تا حد امكان از مضرات آن جلوگيري كنيم .


وي افزود: يكي از اين فن‌آوري‌هاي نوين كه با سرعت زياد در حال گسترش است، فن‌آوري ارتباطات بي‌سيم و به‌خصوص تلفن همراه است .


اين فعال مخابراتي با اشاره به مضرات آنتن‌هاي BTS خاطر نشان كرد: عوارض گوشي تلفن همراه بيش‌تر به‌صورت صدمات ناشي از حرارت ايجاد شده در اثر جذب امواج الكترومغناطيس منتشره از دستگاه در بافت‌هاي بدن نظير بافت مغز بدليل نزديك بودن گوشي تلفن همراه هنگام مكالمه با سر انسان و بافت‌هاي بدن كه هنگام حمل گوشي تلفن همراه نزديك اين دستگاه‌اند، بررسي مي‌شود .


اين كارشناس مخابراتي گفت: در حالت كلي گوشي تلفن همراه در حالت روشن - حين مكالمه و غير از آن - در حال ارسال و دريافت اطلاعات از طريق امواج الكترومغناطيس با ايستگاه BTS و دوره زماني‌هاي مختلف است كه با راهكارهاي بسيار ساده مي‌توان از مضرات آن كاست .

استفاده از هندزفري يا بلندگو

موسويان در ادامه درباره برخي از دستگاه‌هاي مؤثر در كاهش مضرات گوشي تلفن همراه ابراز كرد: در مقابل گوشي‌هاي همراه كه افراد از آن‌ها استفاده مي‌كنند، مي‌توان با استفاده از بعضي تجهيزات مانند هندزفري يا بلندگو هنگام مكالمه شرايط استفاده از آن را كنترل كند .

كمك اپراتورها براي طراحي مناسب آنتن‌ها


او ادامه داد: ايستگاه‌هاي BTS در نقاط مختلف شهر نصب شده‌اند كه همياري و كمك اپراتورها در زمينه طراحي مناسب مكان نصب BTS ، توان ارسالي BTS و نوع آنتن بكار رفته مي‌تواند عوارض جانبي را بر سلامت جامعه كاهش دهد؛ اما بايد دانست در حالت كلي به دليل فاصله بيش‌تر آنتن‌هاي BTS از انسان، عوارض ناشي از استفاده ناصحيح از گوشي تلفن همراه به مراتب بيش‌تر از عوارض ناشي از آن‌هاست .

استفاده صحيح و كمتر از تلفن همراه

وي با بيان اينكه همواره فن‌آوري‌هاي جديد مورد توجه مراكز تحقيقاتي سلامتي بوده و مراكز استاندارد هر كشور با ايجاد مقررات مشخص در پي كم كردن عوارض ناشي از استفاده از اين فن‌آوري‌هاست، تصريح كرد: درباره تلفن همراه نيز كميته هاي استانداردسازي مقررات خاصي تدوين كرده‌اند كه در طول زمان اين استانداردها تغيير كرده و سخت‌گيرتر شده‌اند .


او ادامه داد: اين موضوع نشان مي‌دهد كه به طور ضمني تاكيد بر استفاده صحيح و هرچه كمتر از اين دستگاه هاست؛ عوارض ناشي از استفاده از اين دستگاه‌ها درازمدت هستند و تاكنون هيچ گزارش رسمي مبني بر عوارض استفاده از اين دستگاه‌ها و يا رد آن در جهان منتشر نشده است؛ البته نفوذ شركت‌هاي توليد كننده دستگاه‌ها و همچنين اپراتورها در روند بعضي تحقيقات بي تاثير نيست .


اين استاد دانشگاه در ادامه درباره راهكارهاي بكار گرفته شده در ساير كشورهاي دنيا در اين راستا اذعان كرد: در كشورهاي مختلف دنيا با تدوين قوانين خاص براي توليد و واردات گوشي‌هاي تلفن همراه و هم‌چنين نظارت بر نحوه پياده‌سازي و طراحي شبكه‌هاي تلفن همراه سعي مي‌شود از عوارض اين دستگاه‌ها بر سلامت جامعه كاسته شود .

 

افزايش آگاهي درباره گوشي‌ غيراستاندارد


موسويان يادآور شد: به دليل پيچيدگي و فني بودن اين موضوع نمي‌توان از استفاده كننده عادي انتظار داشت تا در موقع خريد گوشي تلفن همراه بعضي پارامترهاي مربوط به تاثير گوشي بر سلامت شخص را در نظر بگيرد؛ در اين راستا مي‌توان آگاهي افراد را بالا برد و يا واردات اين گوشي‌ها را به داخل كشور ممنوع كرد .

جايگزيني استفاده از تلفن ثابت و يا پيامك


اين كارشناس مخابراتي بيان كرد: در خريد گوشي تلفن همراه بايد دقت شود و گوشي با SAR (Specific Absorption Rate) كمتر انتخاب شود، جايگزيني استفاده از تلفن ثابت و يا پيام كوتاه به جاي زنگ زدن با تلفن همراه، كاهش تعداد و دوره مكالمات تا حد مطلوب كم‌تر از سه دقيقه ميتواند به كاهش مضرات كمك كند .

دور نگه‌داشتن 2 تا 3 سانتيمتري گوشي حين مكالمه


وي ادامه داد: دور كردن 2 تا 3 سانتيمتر گوشي تلفن همراه حين مكالمه و يا استفاده از بلندگو و هندز فري، دور كردن گوشي تلفن همراه از نزديك خود در هنگام خواب زيرا اين دستگاه‌ها با ايستگاه بي تي اس، پيام‌هاي كنترلي منتقل مي‌كنند .
به گفته او افراد نبايد در اماكني كه سيگنال ضعيف است از گوشي همراه خود استفاده كنند زيرا معمولا گوشي‌هاي تلفن همراه در اين مكان‌ها توان بيش‌تري براي ارتباط با BTS بكار مي‌گيرند .

گوشي را كنار قلب نگذاريد!


او افزود: بايد از گذاشتن گوشي در جيب پيراهن، نزديك قلب و يا بستن آن به كمربند، نزديك كليه‌ها خودداري كرد و بهترين مكان براي حمل گوشي تلفن همراه حمل آن در كيف دستي و استفاده از هندزفري بلوتوث است .
 

محدود كردن استفاده كودكان از موبايل


اين كارشناس خاطر نشان كرد: مضرات گوشي‌هاي تلفن همراه براي كودكان به مراتب بيشتر است؛ پس بايد به آن‌ها آموخت تا تنها در مواقع ضروري از تلفن همراه استفاده كنند؛ بهتر است خانم‌ها در دوران بارداري از گوشي تلفن همراه استفاده نكنند و يا استفاده از آن را بسيار محدود كنند .


او هم‌چنين مدعي شد كه مضرات استفاده از تلفن‌هاي خانگي بي‌سيم از گوشي‌هاي تلفن همراه بيش‌تر است؛ پس بهتر است در خانه از گوشي‌هاي سيمي استفاده كنيد .


به گفته وي در گوشي‌هاي تلفن همراه كه جك هندز فري سيمي آن نزديك آنتن گوشي است - آنتن داخلي يا آنتن خارجي - مضرات استفاده از هندزفري سيمي بيش‌تر از مضرات خود گوشي تلفن همراه است .


موسويان درباره استانداردهاي لازم در جهت ايمني‌سازي امواج پراكنده در محيط براي برقراري ارتباطات سيستمي، اظهار كرد: بطور كلي ميزان جذب امواج الكترومغناطيس در بدن كه نتيجه آن بالا رفتن حرارت نقطه‌اي بافت‌هاي بدن و آسيب رسيدن به اين بافت‌ها است، بايد از حد معيني كمتر باشد و با فاصله گرفتن از فرستنده مي‌توان اين مقدار جذب انرژي را كم كرد .


وي گفت: درباره بي تي اس‌هاي تلفن همراه براساس توصيه‌هاي ارايه شده توسط مراكز تحقيقاتي و در بعضي موارد شركت‌هاي سازنده دستگاه‌ها، بهتر است بي تي اس‌هاي با توان بالا (بي تي اس ماكرو) در مجتمع‌هاي مسكوني با جمعيت زياد و يا در مدارس و يا در مكان‌هاي شلوغ نصب نشود و يا با دقت خاصي طراحي آن انجام شود؛ بطوري كه سطح سيگنال دريافتي در مكان‌هايي كه مردم در رفت و آمدند و يا زندگي مي‌كنند از مقدار مشخصي بيش‌تر نباشد .


اين كارشناس در پايان گفت: اگر در طراحي مكان نصب، نوع دستگاه‌هاي فرستنده، ميزان توان ارسالي و نوع آنتن اين دستگاه‌ها، موارد مربوط به سلامتي و توصيه متخصصان به كار گرفته شود، مضرات اين دستگاه‌ها بر سلامت جامعه قابل كنترل خواهد بود.

منبع :برگرفته از سایت http://negarkatouzian.blogfa.com

 

 

نام و نام خانودگی: هومان مهدوی شهر:
عنوان مطلب:  استفاده از موبايل در كلاس درس، فرهنگ دانش‌آموزان را تغيير مي‌دهد
شرح مطلب ارسالی  :



نتايج يك مطالعه پژوهشي نشان مي دهد استفاده دانش‌آموزان از گوشي‌هاي موبايل در مدارس، خرده فرهنگ‌هاي حاكم بر كلاس‌هاي درس در كشورهاي مختلف را تغيير مي دهد.


به گزارش سرويس خبر سايت ماهنامه شبكه (شبكه آنلاين) از سايت دانشگاه MIT، نتايج يك بررسي پژوهشي جالب نشان مي‌دهد استفاده دانش‌آموزان از گوشي هاي تلفن همراه در مدارس موجب بروز تغييراتي در خرده فرهنگ‌هاي حاكم بر كلاس‌هاي درس مي‌شود.
پروفسور جيمز كاتز با بيان اين مطلب در همايش "فرهنگ تلفن همراه" كه در دانشگاه MIT برگزار شد، افزود: تغييرات خرده فرهنگ‌هاي حاكم بر كلاس‌هاي درس مي‌تواند موجب بروز تغييراتي در مشخصه‌هاي جهاني فرهنگ جوانان در عصر حاضر شود.


اين مطالعه پژوهشي را پروفسور كاتز، پژوهشگر علوم ارتباطات از دانشگاه Rutgers و مدير مركز "مطالعات ارتباطات موبايل" در اين دانشگاه به همراه خانم جينگ وانگ فانگ ، پروفسور زبان و فرهنگ چيني در دانشگاه MIT به صورت مشترك به انجام رسانده‌است.
در اين پژوهش پروفسور كاتز چگونگي تاثير استفاده از موبايل را در تغيير نرم‌هاي اجتماعي خرده‌ فرهنگ‌ كلاس‌هاي مدارس و دانشگاه‌هاي آمريكا و ديگر اماكن عمومي اين كشور تحت بررسي و مطالعه قرارداده است.

در اين همايش پروفسور كاتز طي سخناني نتايج بررسي‌هاي خود را پيرامون مفهوم Teledensity يا "چگالي ارتباطات تلفني" و تاثير آن بر خرده فرهنگ‌ كلاس‌هاي درس دانشگاه Rutgers ، به عنوان يك نمونه عيني تشريح كرد.


پارامتر "چگالي ارتباطات تلفني" شاخصي است كه تعداد گوشي‌هاي تلفن همراه در يك مكان - مانند كلاس درس- و ميزان استفاده از آن را نشان مي‌دهد.
به گفته پروفسور كاتز افزايش اين عامل موجب شده كه خرده فرهنگ‌هاي حاكم بر كلاس‌هاي درس داراي قواعد و مشخصه‌هاي جديدي در زمينه ميزان درگير شدن دانش آموزان با فضاي آموزشي كلاس شود.
وي در تشريح اين مشخصه‌هاي جديد و با اشاره به نظرسنجي كه از دانشجويان دانشگاه Rutgers به عمل آورده است گفت: تنها 4 درصد از دانشجوياني كه در اين نظرسنجي شركت‌كرده‌اند صحبت كردن با تلفن همراه سر كلاس‌هاي درس را عملي صحيح دانسته‌اند كه اين خبر خوبي براي اساتيد دانشگاه‌ها است.
كاتز افزود: با اين وجود 41 درصد پرسش‌شوندگان گفته‌اند كه خواندن پيام ها و نامه‌هاي جديدي كه از اين طريق به دستشان مي‌رسد عمل نادرستي نيست، كه اين خبر خوبي براي آموزگاران نيست. همچنين 45 درصد معتقدند تبادل پيام با ديگران – حين كلاس درس – عملي مجاز است و 33 درصد گفته‌اند كه فكر مي‌كنند استفاده از بازي‌هاي كامپيوتري روي گوشي‌هاي تلفن همراه سر كلاس درس يك كار غيرعادي نيست.


پروفسور كاتز پديده Territoriality را به عنوان يكي از رفتارهاي جديد ناشي از فرهنگ موبايل برشمرد و در تشريح اين پديده گفت: مردم معمولا سعي مي‌كنند هنگام صحبت با تلفن همراه گوشه‌ دنجي را پيدا كنند و حين صحبت كردن خود را از جمع جدا كنند. كاتز اين نوع عادات را روش‌هايي براي "اولويت دادن به ارتباط با مخاطب دوردست نسبت به دوستان همكلاسي در حين گفتگوي تلفني" تفسير كرد.


كاتز از برخي اماكن عمومي مانند رستوران‌ها و سالن هاي غذاخوري به عنوان نواحي شلوغ و پرترافيك و بعضي امكان مانند موزه‌ها به عنوان نواحي "عاري از تماس‌هاي موبايل" ياد كرد.


پروفسور وانگ در ادامه اين سخنراني تصوير متفاوتي از اوضاع فرهنگي در چين تصوير كرد و به جنبه‌هاي ديگري از فرهنگ استفاده از موبايل درميان جوانان اين كشور اشاره‌ نمود.


به گفته پروفسور وانگ برداشت جوانان چيني از موسيقي عامه‌پسند و فناوري ابزارهاي قابل حمل موسيقي ، همچون iPod با برداشت جوانان آمريكايي از اين دو مقوله بسيار متفاوت است و به همين دليل استفاده از موبايل براي گوش دادن به فايل هاي موسيقي اهميت خاصي براي جوانان چيني دارد.
وي توضيح داد برخي شركت‌هاي فرامليتي مانند موتورولا مي‌كوشند با توجه به وسعت بازار سودآور موبايل چين براي مردم اين كشور گوشي‌هايي بسازند كه همان كاركرد iPod اپل را داشته باشد.


وانگ در توضيح اين مساله كه چرا iPod براي جوانان چيني از همان ميزان اهميت براي جوانان آمريكايي برخوردار نيست گفت: منطق شركت اپل مبني بر اينكه هرجا iPod هست، iTunes نيز هست و اين دو با هم متولد شده است هيچ جايگاهي درميان مردم چين ندارد زيرا آنها براي استفاده از سرويس آنلاين iTunes بايد پول پرداخت كنند در حالي كه مي‌توانند به راحتي هر نوع موسيقي غربي را از طريق كپي‌هاي غيرقانوني CDهاي خارجي تهيه كنند و روي دستگاه iPod خود بريزند.


وي افزود: اين درحالي است كه پرداخت پول به سايت iTunes نيز تنها براي كساني امكان پذير است كه داراي يك كارت اعتباري بين‌المللي باشند.
وانگ گفت در حالي كه استفاده از وسايل قابل حمل پخش موسيقي به تدريج به موضوعي عادي در غرب تبديل مي‌شود، اين پديده در چنين هنوز جذابيت و تازگي زيادي دارد و به دليل انقلاب فرهنگي عظيمي كه در نتيجه حضور اين وسايل ارتباطي پديد آمده، مخاطبان چيني مي‌توانند به عنوان مثال كل آثار موسيقي 50 سال اخير در غرب را تنها در عرض ده سال هضم كنند.
به گفته اين استاد دانشگاه MIT همه سبك‌هاي موسيقي از الكترونيك گرفته تا پاپ و جاز همزمان در چين طرفداراني دارد و در نتيجه هيچيك از سبك‌ها و ژانرهاي موسيقي غربي ميان جوانان چيني از اهميت و برجستگي خاصي نسبت به ديگر سبك‌ها برخوردار نيست.

 

منبع : برگرفته از سایت http://www.shabakeh-mag.com

 

 

 

نام و نام خانودگی: هومان مهدوی شهر:
عنوان مطلب:  مضرات ارتعاشات تلفن‌ همراه بر نوزادان
شرح مطلب ارسالی  :


منوچهر مجد ظهر امروز در شورای سلامت شهرستان آمل با اشاره به اینکه اثرات تلفن همراه امروز برای زنان ثابت شده، اظهار داشت: نوزادان از چهار ماهگی مانند یک انسان کامل احساس شنوایی دارند و هر صدایی را می‌شوند و درک می‌کنند.

وی با بیان اینکه با توجه به وابسته شدن انسان امروز به این وسیله ارتباطی میزان تولید امواج و ارتعاشات آن در حال افزایش است، تصریح کرد: زنگ‌های وقت و بی‌وقت و ارتعاشات تلفن همراه سیستم عصبی نوزادان را دچار اختلال می‌کند.

رئیس نظام پزشکی آمل با اشاره به اینکه نوزادان دارای سیستم خوابی هستند که نباید بر هم بخورد، بیان داشت: ارتعاشات موبایل موجب می‌شود کودکی که به دنیا می‌آید عصبی، کج‌خلق و دچار مشکلات رفتاری باشند.

این مسئول گفت: به همین دلیل به زنان باردار توصیه می‌شود از حضور در مناطق پرسر و صدا پرهیز کنند و دستگاه تلفن همراه دو متر با آنها فاصله داشته باشد.

 

 

 

نام و نام خانودگی: گروه علمی کودک  ، تلفن همراه   سلامتی شهر: تهران
عنوان مطلب:  اعتیاد به  تلفن همراه
شرح مطلب ارسالی  :

 


محققان بر اساس تحقیقات خود هشدار دادند که اعتیاد به تلفن همراه باعث بروز رفتار غیرارادی در افراد می شود. معتادان به موبایل روزی بیش از ۱۰۰ پیامک ارسال می‌کنند و کودکانی که از تلفن همراه استفاده می‌کنند 5 برابر بیشتر در خطر ابتلا به تومورهای مغزی قرار دارند.

به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری mena، تحقیقات پزشکی هشدار داد: اعتیاد به استفاده از تلفن همراه اعم از گفت‌وگوی چند ساعته یا ارسال پیامک باعث بروز رفتارهای بی پروا و غیرارادی در افراد می‌شود.

بر اساس این تحقیقات، اعتیاد به استفاده از تلفن همراه همچنین باعث پدیده معروف به خرید غیرارادی اشیاء می شود.

بر اساس جدیدترین گزارش مجله اعتیاد رفتاری، تحقیقات نشان داده که جوانان (معتاد به تلفن همراه) به طور میانگین روزانه بیش از 109 پیامک و ماهانه بیش از 3 هزار پیامک می‌فرستند.

تحقیقات همچنین نشان داده است که این جوانان در مقابل روزانه حدود 113 پیامک دریافت می‌کنند و گوشی خود را حدود 60 بار در روز برای آگاهی از دریافت مکالمه یا پیامک جدید وارسی می‌کنند.

دانشجویان دانشگاهها نیز نزدیک به هفت ساعت روزانه خود را با تکنولوژی اطلاعات وارتباطات می‌گذرانند.

پژوهشگران همچنین اعلام کرده‌اند کودکانی که از گوشی‌های تلفن همراه استفاده می‌کنند 5 برابر بیشتر در خطر ابتلا به انواع تومورهای مغزی قرار دارند.

پژوهشگران علوم پزشکی در موسسه ملی بهداشت آمریکا نیز اعلام کرده‌اند استفاده طولانی مدت از تلفن‌های همراه موجب مصرف قند (سوخت اصلی مغز) می‌شود.

درهمین حال، محققان آمریکایی درباره زیان های استفاده از تلفن همراه هشدار داده‌اند که استفاده مادران باردار از تلفن همراه چه بسا نوزادان آنها را در آینده با خطر مشکلات رفتاری روبه‌رو کند.

 

http://www.asriran.com


 

 

نام و نام خانودگی: هومان مهدوی شهر:
عنوان مطلب:  دیگر تنها نیستیم
شرح مطلب ارسالی  :



رسانه های دیجیتال با این بهانه وارد زندگی ما شدند تا ما را به یکدیگر نزدیکتر کنند؛

 تا دیگر هیچکس تنها نباشد!

تا در دهکده ای جهانی ساده تر و ارزانتر با یکدیگر ارتباط برقرار کنیم.

 اما افسوس که کودکانمان را از ما دورتر کرده است؛

کودکی که می بایست توسط پدر و مادر خویش تربیت شود، این بار به کمک رایانه ها و تلفن همراه و اینترنت آموزش می بیند و با فرهنگ ارائه شده توسط آنها رشد می کند که حتی کمترین نظارت والدین را نیز ندارند.

کودکانمان با این ابزارها آرام می شوند نه با توجه و محبت والدینشان!

او از ما بیشتر در مورد نحوه استفاده از این تکنولوژی ها می داند و گهگاه به ما نیز یاد می دهند تا عقب افتاده نباشیم!

 افسوس که جمع های خانوادگی و دوستانه که در کنار یکدیگریم، هر یک به تلفن همراه خود مشغولیم؛

ارتباط اصلی مان به اشتراک موسیقی و کلیپهای تصویری جدید منتهی می شود.

دیگر دغدغه احوالپرسی و خبر گرفتن از همدیگر را نداریم چرا که پیامک های از پیش آماه این کار را به عهده گرفته اند!

 و افسوس که گفته انشتین در مورد رشد تکنولوژی به حقیقیت نزدیکتر می شود:

"من از روزی می ترسم که تکنولوژی از روابط انسانی پیشی بگیرد؛ آنوقت جهان نسلی از انسان های بی خرد خواهد داشت."

 ای کاش که با شناخت بیشتری به استفاده از این تکنولوژی های جدید می پرداختیم و از آنها در راستای محکم تر کردن روابطمان بهره می بردیم نه برای جایگزین کردن روابطمان به شیوه مجازی!

 

 

 

نام و نام خانودگی: هومان مهدوی شهر:
عنوان مطلب:  اعتیاد به موبایل و اینترنت در کره جنوبی به مرز هشدار رسید
شرح مطلب ارسالی  :



مقامات کره جنوبی اعلام کردند اعتیاد به موبایل و اینترنت و بازی‌های کامپیوتری به‌ویژه در بین کودکان این کشور به مرز هشدار رسیده است.

به گزارش خبرنگار بین‌الملل برنا، مقامات کره جنوبی اعلام کردند اعتیاد به موبایل و اینترنت و بازی‌های کامپیوتری به‌ویژه در بین کودکان این کشور به مرز هشدار رسیده است.

دست اندرکاران آژانس اجتماعی اطلاعات ملی در کره جنوبی گفتند: در حال حاضر حداقل دو میلیون کودک در سنین دبستان و کمتر از 7 سال در این کشور آنقدر به موبایل و بازی‌های کامپیوتری معتاد شده‌اند که حتی در موقع خواب شبانه نیز ترجیح می‌دهند مشغول بازی با تجهیزات الکترونیکی باشند و این مساله بر سلامت روحی و عصبی آن‌ها اثر سوء گذاشته است.

این مقامات کره‌ای تاکید کردند: برنامه‌هایی را برای آموزش کودکان در رابطه با مضرات اعتیاد به موبایل و بازی‌های کامپیوتری تدارک دیده‌اند و پیش‌بینی کرده‌اند این آموزش‌ها حتی کودکان سه ساله را نیز در بر بگیرد.

به گفته مقامات مزبور اعتیاد مردان و زنان کره‌ای به موبایل و بازی‌های کامپیوتری باعث شده است بسیاری از آن‌ها نتوانند به زندگی روزمره خود رسیدگی کنند و حتی در بسیاری موارد دیده شده است که کودکان شیرخوار به علت مشغله طولانی والدین آن‌ها با بازی‌های کامپیوتری از تغذیه و رسیدگی مناسب محروم شوند.

 

منبع : http://bornanews.ir

 

 

 

 

نام و نام خانودگی: گروه  علمی  کودک ، تلفن همراه و سلامتی شهر: تهران
عنوان مطلب:  آیا انجام بازی های موبایل برای کودکان مضر است؟
شرح مطلب ارسالی  :






مکالمه بیش از اندازه با تلفن همراه، ارسال پیام کوتاه و انجام بازی های موبایلی در طولانی مدت، گاهی سبب بروز اختلالات روانی در کودکان می شود.

لاله مقدسی، کارشناس امور تربیتی با بیان اینکه معایب استفاده از سیم کارت های فعلی توسط دانش آموزان کم نیست به خبرنگار فناوری اطلاعات باشگاه خبرنگاران گفت: کودکان و نوجوانان زیر 17 سال در برابر امواجی که از گوشی های همراه ساطع می شود بسیار آسیب پذیرند زیرا در فرآیند رشد جسمی آنان تاثیر منفی می گذارد و حتی منجر به کم اشتهایی و عوارض ناشی از آن می شود.


وی با تاکید بر اینکه استفاده از تلفن همراه برای دانش آموزان اعتیاد آور است اظهار داشت: بسیاری از نوجوانان زمان زیادی را به صحبت کردن با موبایل، ارسال پیام کوتاه و انجام بازی ها صرف می کنند که این امر به علت طولانی شدن در برخی از مواقع سبب بروز اختلالات روانی در دانش آموزان می شود.


در ادامه مقدسی با اشاره به اینکه یکی از عوارض استفاده از تلفن همران افت تحصیلی دانش آموزان است اذعان داشت: تلفن همراه وسیله ای برای حواس پرتی دانش آموزان در سر کلاس و عدم تمرکز آنان تبدیل شده است که در نهایت موجب یاد نگرفتن دروس و افت تحصیلی و نیز عدم تعادل با معلم و همکلاسی ها می شود.


وی تصریح کرد: استفاده از تلفن همراه می تواند زمینه انحراف دانش آموزان را نیز فراهم کند زیرا هنگامی که یک پیام کوتاه یا تصویر غیر اخلاقی از طریق بلوتوث برای یک دانش آموز ارسال می شود این امکان وجود دارد در همین نقل و انتقالات زمینه انحراف و مشکلات اخلاقی دانش اموزان ایجاد شود.


این کارشناس امور تربیتی خاطر نشان ساخت: در بسیاری از کشورهای توسعه یافته و یا در حال توسعه استفاده از تلفن همراه برای دانش آموزان موضوع بوده و در حال حاضر نیز این ممنوعیت ادامه دارد که این مهم باید در مدارس کشور ما نهادینه شود.


وی یاد آور شد: خانواده ها در عدم استفاده دانش آموزان از تلفن همراه نقش مهمی دارند و باید همکاری لازم را با مدارس داشته و مدیران مدارس نیز جلسات توجیهی برای اولیای دانش آموزان برگزار کنند.

 

منبع : برگرفته از سایت http://www.yjc.ir

 

 

 

نام و نام خانودگی: ویدا شهرستانی شهر:
عنوان مطلب:  تلفن همراه بهتر است یا سیگار؟!
شرح مطلب ارسالی  :



پژوهشگران معتقدند هنوز برای اعلام بی خطر بودن امواج رادیویی خیلی زود است.
از دهه‌ های قبل، زمانی که اولین نسل‌ های دستگاه ‌های سل ‌فون یا همان گوشی های تلفن همراه تولید شدند، در کنار توجه به آینده ی پُر فروغ این دستگاه‌ ها و نقش گسترده آن در ایجاد ارتباطات، یک نگرانی نیز وجود داشت: امواجی که آن ها را نمی بینیم چه ضرری می توانند برای ما ایجاد کنند؟ این موضوع سال ‌ها به شیوه‌ های مختلف مطرح شده و نظریات مختلفی در این زمینه به چالش کشیده شده است.

 اکنون دیگر موبایل‌ ها جزء لاینفک زندگی ما شده‌اند. در سال 2005 بیش از 2 میلیارد گوشی تلفن همراه در جهان در حال استفاده بوده است و بدیهی است که اکنون، بحث در مورد ضرر های احتمالی این دستگاه‌ ها بیش از پیش به گوش برسد.


موبایل‌ها خطرناک‌ تر از سیگار؟


در سال 2008 ، مقاله‌ای از دکتر وینی کورانا، جراح مغز و اعصاب استرالیایی چاپ شد که در آن دکتر کورانا با بررسی داده‌های علمی به این نتیجه رسیده بود که اثر گوشی های تلفن همراه بر سلامت انسان ‌ها می تواند از تاثیرات سیگار و آزبست (1) نیز بیشتر باشد! در آن زمان اکثر سازمان ‌های بین‌المللی و به ویژه سازمان بهداشت جهانی به موضع‌ گیری در برابر این مقاله پرداختند. آن ها معتقد بودند تحلیل این مقاله عادلانه نبوده و اطلاعات به نحوی گزینش شده‌اند که به نتیجه مورد نظر نویسنده مقاله منجر شود.


شاید صحبت ‌های منتقدان این مقاله صحیح بوده باشد اما این روز ها سازمان‌ های بهداشتی زیادی در جستجوی ارتباط بین امواج تلفن همراه و بیماری های مختلف به ویژه تومور های مغزی هستند. در جدیدترین اقدام، دانشمندان فرانسوی از مردم این کشور خواسته‌اند تا حتی الامکان تماس با تلفن‌ های همراه را کم کنند و این درخواست واکنش های مختلفی را در سطح جهان در پی داشته است.


از زمان نسل صفر

امروزه بدن ما به طور معمول در تماس با انواع امواج قرار دارد. از موج‌ های برنامه ‌های رادویی گرفته تا ماهواره و البته بلوتوس هم که این روزها بازار داغی دارد. این گونه تکنولوژی روز به روز گسترده ‌تر می شود و تکنولوژی های جدیدتری مانند وایمکس نیز به تدریج همه‌گیر می شود.


طبیعتا با توجه به شیوه استفاده از موبایل ‌ها، نگرانی در این باره بیشتر است زیرا در اکثر موارد، گوشی های تلفن‌ همراه در هنگام تماس در کنار سر نگه داشته می شوند و امواج گوشی همراه به طور مستقیم در تماس با مغز قرار می گیرند.


درباره تاثیر امواج رادیویی بر بدن، چندین اثر مورد بحث قرار گرفته است:


اثر جذب امواج:


به‌ طور طبیعی مقداری از امواج رادیویی توسط بافت ‌های زنده جذب می شود. برای هر دستگاه تلفن همراه با توجه به منطقه‌ای که این تلفن همراه در آن ساخته می شود، مقدار انرژی جذب شده توسط بافت ‌های بدن متفاوت است. برای مثال، در اروپا این عدد 2 وات و در آمریکا 3/6 وات است. شرکت ‌های معتبر سازنده گوشی همراه ملزم به رعایت استاندارد های لازم در این زمینه هستند.


اثر گرمایی:


به طور طبیعی امواج رادیویی می توانند باعث افزایش دما در بافت‌ های مجاور شوند. البته با توجه به این که این افزایش دما در حد چند دهم درجه است و به طور طبیعی بافت‌ های سطحی تحت تاثیر نور آفتاب بیش از این مقدار گرم می شود، این اثر چندان اهمیتی ندارد.


اثر روی ژن ‌ها:


در سال 2004 تحقیقی روی دسته‌ای از حشرات نشان داد که میزان تولید مثل این حشرات پس از تماس با امواج گوشی همراه به صورت طولانی مدت، به واسطه ی تخریب مولکول‌ های ژنتیکی کاهش می یابد. با این وجود، بررسی های سازمان‌ های معتبر، داده‌ های این اطلاعات را ناکافی و غیر مطمئن دانست.


اثر سرطان ‌زایی:


در این زمینه اختلاف نظر بسیار زیاد است. برای مثال، در سال 2004 یک تحقیق 10 ساله در دانمارک منتشر شد که هیچ گونه اثر سرطان ‌زایی در استفاده کنندگان از گوشی همراه را نشان نمی داد. در مقابل تحقیق ‌هایی نیز منتشر شده‌اند که بیان کرده‌اند که استفاده‌ کنندگان گوشی همراه ممکن است در همان سمتی از سر که گوشی همراه به آن نزدیک ‌تر است دچار تومور های مغزی شوند. با این وجود این داده‌ ها هیچ گاه مورد قبول قرار نگرفتند.


اثر حساسیتی:

موارد متعددی از علایم غیر اختصاصی در اثر استفاده از گوشی همراه گزارش شده است. عده ی زیادی معتقدند که در اثر استفاده از گوشی های همراه، دچار سرگیجه، سردرد و علایم مشابه شده‌ اند. بررسی های متعدد، نشان داده است که بروز چنین علایمی ارتباطی به استفاده از تلفن ‌های همراه ندارد.


فرانسوی ها واکنش نشان می دهند


به نظر می رسد فرانسوی ها بیش از سایر ملل دنیا نگران تاثیر تلفن‌ های همراه هستند. در ماه فوریه 2009 ، یک دادگاه محلی یک شرکت مخابراتی فرانسه را به خاطر شکایت یکی از مشتریانش محکوم کرد. این مشتری معتقد بود که به خاطر استفاده از موبایل‌ های این شرکت دچار سرطان مغز شده است. به نظر می رسد این مساله ذهن فرانسوی ها را درگیر کرده است. در تازه ‌ترین حرکت، دیدبان سلامت فرانسه از مردم این کشور خواست تا میزان استفاده از موبایل‌ ها را به حداقل برسانند.


مارتین ژوسپرو، مدیر مرکز سلامت و امنیت فرانسه، با اعلام این خبر می گوید: " دیگر زمان دست روی دست گذاشتن گذشته است. بهتر است قبل از این که احتمالات، چهره خود را به صورت بیماری به ما نشان دهند، دست به کار شویم. " مرکزی که مارتین ژوسپرو آن را مدیریت می کند بیش از هزار تحقیق مختلف را بررسی کرده است. این تحقیق‌ ها مربوط به انواع دستگاه‌ ها چون گوشی های موبایل، دستگاه ‌های مایکروویو، فرستنده ‌های بی سیم و حتی گوشی های بدون سیم خانگی است. این دستگاه‌ ها در محدوده 9 کیلو هرتز تا 300 گیگاهرتز فعالیت می کنند.


اکثر این تحقیق‌ ها هیچ نکته خاصی را نشان نداده ‌اند. با این وجود بعضی از این تحقیق ‌ها، نشانه‌ هایی از اختلالات جسمی مانند کاهش جریان خون به مغز و یا کاهش فعالیت اسپرم ‌ها در مردان را نشان داده است.


مارتین شوسپرو با اشاره به اینکه احتیاط شرط عقل است، تاکید می کند که در بسیاری از نقاط جهان، هنوز حتی 10 سال هم از همه‌گیر شدن استفاده از گوشی همراه نگذشته است و به همین دلیل، برای بی خطر دانستن موبایل‌ ها هنوز خیلی زود است.


مرکز سلامت فرانسه موسوم به آفست، در این زمینه معتقد است که اثبات نشدن ضرر های این‌ گونه وسایل به این معنی نیست که هیچ اقدامی نباید صورت گیرد. با این وجود این مرکز در اطلاعیه ی خود اعلام کرده است که هنوز برای اثبات این مضرات نیاز به تحقیقات بیشتری هست.


در حال حاضر سیاست این مرکز به صورت " حداقل میزان تماس منطقی " تعریف شده است. این بدان معنی است که در مواردی که الزامی به استفاده از دستگاه‌ های گوشی همراه وجود ندارد، از این دستگاه ‌ها استفاده نشود. سایر توصیه‌ های این موسسه استفاده از هدست یا هدفون‌ های بلوتوس برای کاهش تاثیرات امواج گوشی های همراه بر مغز است. همچنین دستگاه ‌های گوشی همراه را باید از دسترس اطفال دور کرد.


استفاده ‌کنندگان از تلفن همراه نیز می توانند از شرکت‌ های تولید کننده ی تلفن همراه درخواست کنند، میزان جذب امواج گوشی های خود را به آن ها اعلام کنند. به این ترتیب مشتری ها می توانند گوشی هایی را خریداری کنند که میزان جذب امواج آن ها توسط بافت ‌های بدن کمتر باشد.


در مورد شرکت ‌های مخابراتی نیز آژانس پیشنهاد داده است تا سه شرکت معروف مخابراتی فرانسه از آنتن ‌های مشترک برای سرویس‌ دهی به مشتریان استفاده کنند این مساله باعث خواهد شد تا میزان پرتو‌های دستگاه ‌های مخابراتی در محیط‌ کمتر شود.


بر اساس آخرین تحقیقات انجام شده در اروپا، شواهدی مبنی بر سرطان زایی گوشی های تلفن همراه یافت نشد، با این وجود کمیته اعلام کننده نتایج، نیاز به تحقیقات بیشتر در این زمینه را ضروری دانسته است.


پی نوشت:
(1) آزبست به انگلیسی: Asbestos نام گروهی از ترکیبات معدنی منیزیم و سیلیسیوم است که اغلب در طبیعت به صورت الیاف معدنی و سنگ یافت می ‌شود. این مواد به خاطر مقاومت زیادی که در برابر گرما و آتش دارند به عنوان مواد نسوز به کار می ‌روند. الیاف آزبست می ‌تواند به ذرات بسیار ریز و غیرقابل رویتی تبدیل شود. این ذرات نامرئی که قطر آن‎ها کمتر از 0/5 میکرون است، در هنگام تنفس به اعماق ریه نفوذ می ‌کنند و برای همیشه در آن جا می مانند.

 

منبع : برگرفته از هفته نامه سلامت


 

 

 

نام و نام خانودگی: ویدا شهرستانی شهر:
عنوان مطلب:  تاثیر امواج موبایل بر مغز و بدن
شرح مطلب ارسالی  :



پژوهشگران علوم پزشکی در موسسه ملی "سوء مصرف دارو" در مریلند آمریکا می گویند نتایج تحقیقات آن ها نشان می دهد انتشار امواج الکترومغناطیسی تلفن همراه می تواند بخش هایی از مغز را که در نزدیکی گوشی قرار دارند تحریک کند و فعالیت آن بخش را افزایش می دهد.

استفاده از تلفن همراه پیش تر نگرانی هایی را میان کاربران این وسیله ایجاد کرده بود، به طوری که بارها مسئله هایی درباره احتمال ایجاد تومورهای مغزی در پی استفاده از تلفن همراه مطرح شد که همین موضوع دانشمندان را به بررسی تاثیر امواج الکترومغناطیسی این وسیله روی مغز سوق داد، اما نتیجه عکسی از این مطالعات به دست آمد.


مطالعات تازه محققان درباره تاثیر استفاده از تلفن همراه، وجود هرگونه تاثیر مخرب از این وسیله را روی مغز رد کرد.


این مطالعات نشان می دهد، امواج رادیویی ناشی از استفاده از تلفن های همراه، بخش هایی از مغز را که در نزدیکی آنتن تلفن همراه قرار دارند، فعال تر می کند.


تا کنون نیز هیچ نشانه ای از آسیب دیدگی در این بخش از مغز (نزدیکی گوشی) با استفاده از تلفن همراه، دیده نشده است.


محققان در این آزمایش از47 داوطلب، اسکن مغزی گرفتند تا تغییرات گلوکزهای متابولیسم شده مغز آنان را هنگام استفاده از گوشی تلفن همراه، بررسی کنند.


محققان در پی این آزمایش دریافتند 50 دقیقه مکالمه با تلفن همراه، متابولیسم گلوکز را در بخش های مغزی نزدیک به گوشی تا هفت درصد افزایش می دهد.


مطالعات جدید محققان وجود هرگونه تاثیر مخرب از این وسیله را روی مغز رد کرد. این مطالعات نشان می دهد، امواج رادیویی ناشی از استفاده از تلفن همراه، بخش هایی از مغز را که در نزدیکی آنتن تلفن قرار دارند، فعال تر می کند.


تاثیر امواج ناشی از گوشی و آنتن تلفن همراه بر بدن انسان


امواج گوشی و آنتن های تلفن همراه در زمره امواج فرکانس رادیویی قرار می گیرند، به عبارتی این محدوده مربوط به امواج غیر یونیزه کننده است که اثر تخریبی روی بافت های زنده نداشته و فقط منجر به افزایش دمای ناحیه ای از بدن می شوند که در معرض تابش قرار گرفته است.

میزان امواج در نزدیکی آنتن کمتر است


انرژی جذب شده در بدن ناشی از آنتن تلفن همراه، در نزدیکی آنتن کمترین مقدار است و با دور شدن شخص تا فاصله 100 متری افزایش و سپس شروع به کاهش می کند، از طریق دیگر با افزایش فاصله از آنتن، افزایش توان گوشی برای جلوگیری از کاهش کیفیت گیرندگی، توان ناشی از گوشی افزایش می یابد.



تاثیر امواج تلفن همراه بر کودکان


کودکان بیشتر در معرض خطر امواج تلفن همراه هستند. کودکان به علت سیستم عصبی در حال رشد و جذب انرژی بیشتر از ناحیه سر، بیشتر در معرض خطر امواج تلفن همراه هستند و باید کودکان را از استفاده زیاد از تلفن همراه برحذر داشت.



افرادی که تنظیم کننده ضربان قلب در بدن دارند


افرادی که تنظیم کننده ضربان قلب در بدن دارند با احتیاط از تلفن همراه استفاده کنند. افرادی که در بدن آن ها از قطعات کاشتنی مانند تنظیم کننده ضربان قلب استفاده شده، ‌باید محدودیت در استفاده از تلفن همراه و حضور در میادین امواج فرکانس رادیویی داشته باشند، زیرا این موارد کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار می دهد.



تاثیر امواج تلفن همراه بر یادگیری و حافظه

استفاده از تلفن همراه ممکن است اثرات زیان آوری روی عملکردهای ادارکی انسان مانند حافظه و تمرکز ایجاد کند، با این وجود مطالعاتی که تشعشعات امواج فرکانس رادیویی با سطح پایین را بر روی حیوانات بررسی کرده،‌ تاثیری برعملکردهای ادارکی گزارش نکرده است.



اثر موبایل بر گوش


اثر موبایل بر گوش انسان در دراز مدت به صورت احساس اصوات اضافی تایید شده است. عموما توافق هایی بر این امر وجود دارد که انرژی فرکانس رادیویی باعث انبساط بافت های مغز می شود که ناشی از تغییرات حرارت کوچک اما سریع بافت ها است.


این امر باعث ایجاد امواج فشاری می شود که از طریق جمجمه به گوش درونی فرستاده می شود، جایی که گیرنده های حساس صوتی در آن جا قرار دارند. به این ترتیب، اثر حرارتی موبایل بر گوش انسان در دراز مدت وبه صورت احساس اصوات وز وز، ‌هیس هیس یا تق تق تایید می شود.

 

تاثیر تخریبی موبایل بر سلامتی چشم


تاثیر تخریبی موبایل بر سلامتی چشم انسان منتفی است بر اساس نتایج بررسی های علمی، تاثیر تشعشعات میدان های فرکانس رادیویی بر آغاز و رشد تومورهای سرطانی ثابت نشده است.


جدیدترین یافته های حفاظت در برابر اشعه فدرال آلمان نیز خطر پیشرفت سرطان در اثر امواج تلفن همراه را تایید نکرده است،‌ همچنین تاثیر تخریبی موبایل بر سلامتی چشم انسان منتفی اعلام شده است.



حرف آخر


عده ای بالا رفتن سوخت و ساز در سلول های مغزی را نشانه بدی دانسته و از آن به عنوان زمینه ساز ایجاد تومورها یاد کرده اند و عده ای دیگر این افزایش سوخت و ساز را به "افزایش فعالیت" تعبیر کرده و آن را مثبت در نظر گرفته اند.‏ ‏


حقیقت امر این است که کل این ماجرا چیز چندان جدیدی نیست و تنها درصد و آمار ارائه شده در تحقیق فوق است که جدید به نظر می رسد، قبلا هم طی تحقیقاتی اعلام شده بود که امواج الکترومغناطیس موبایل می توانند توسط پوست و بافت های مجاور جذب شوند و حرارت به صورت موضعی کمی بالا رود،

 این بالا رفتن حرارت و افزایش جریان خون موضعی ناشی از آن می تواند باعث افزایش مصرف انرژی و افزایش سوخت و ساز در سلول های مغزی ناحیه شود.


سازمان جهانی بهداشت از سال 1996 پروژه ای بین المللی را با نام پروژه میادین الکترومغناطیس (EMF Project) آغاز کرده است که در آن به جمع آوری شواهد مرتبط با تاثیر امواج الکترومغناطیس در سلامت افراد می پردازد، با این حال این سازمان اعلام می کند که تاکنون هیچ نشانه محکمی برای عوارض موبایل در سلامتی نیافته است و تنها مورد ثابت شده، افزایش میزان سوانح رانندگی به دنبال استفاده از موبایل است (که طبعا ربطی به امواج الکترومغناطیس ندارد) البته با توجه به این که بیشتر سرطان ها و تومورها روندی تدریجی دارند و گاه تا علامت دار و قابل تشخیص شدن آن ها ده ها سال طول می کشد و از رواج تلفن همراه نیز کمتر از دو دهه می گذرد، نمی توان به صراحت نقش امواج موبایل در شکل گیری چنین تومورهایی را رد یا تایید کرد و باید منتظر تحقیقاتی که در سال های آینده انجام خواهند شد باشیم. ‏

 

منبع : فرآوری: معصومه آیت اللهی-بخش تغذیه و سلامت تبیان



 

 

 

 

نام و نام خانودگی: ویدا شهرستانی شهر:
عنوان مطلب: مضرات موبایل برای سلامت
شرح مطلب ارسالی  :


 


در سال‌های اخیر، ترس و نگرانی عمومی در مورد پرتوهای ساطع شده از تلفن‌های همراه، به طرح نظریه‌های متعددی درباره تاثیرات این پرتوها بر سلامتی منجر شده است. ادعاهایی مثل خطر بالای سرطان مغز یا تولد کودکان آسیب‌دیده از مادران استفاده کننده از موبایل، با تحقیقات علمی، رد شده‌اند، اما تحقیقات، اثرات منفی دیگری را که موبایل ممکن است بر سلامتی انسان داشته باشد- و احتمالا نه آن طور که شما فکر می‌کنید- مطرح کر‌ده‌اند.


موبایل کثیف آقای دکتر!


تحقیقات جدید حاکی از آن است که تهدیدهای مربوط به تلفن همراه، از تلفن‌ خود افراد ناشی نمی‌شود، بلکه مربوط به موبایل‌ پزشک شان می‌باشد. طبق تحقیقی در ترکیه، روی موبایل 200 نفر شاغل در بیمارستان‌ها، میکروب‌هایی شناسایی شد که برای سلامتی انسان خطرناک‌اند. دیده شد که 5/94 درصد موبایل‌های مورد بررسی آلوده به باکتری بودند و بدتر اینکه بعضی از این باکتری‌ها نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های معمول مقاوم بودند. با این وجود محققان دریافتند که تنها 10 درصد پزشکان و شاغلان بهداشتی درمانی، طبق یک روال مشخص موبایل‌شان را تمیز می‌نمودند. تحقیق مشابهی در آریزونا، همین نتایج را نشان داد. راه‌حل ارایه شده برای این مشکل استفاده از یک دستمال یا اسپری ضدعفونی کننده برای حداقل یک یا دو بار در روز اعلام شد.


وقتی بلایای ناشی از موبایل، به دل جاده می‌زنند!


وقتی پرتوهای ساطع شده از موبایل برای آسیب مغزی کافی نباشند، خود مکالمات این وظیفه را انجام می‌دهند! محققین دانشگاه کارنگی ملون، امواج مغزی رانندگان استفاده کننده از موبایل را بررسی کرده و دریافتند که تنها گوش دادن به یک مکالمه، 37 درصد فعالیت مغزی اختصاص داده شده به رانندگی را کاهش می‌دهد.

کیفیت رانندگی نیز کاهش چشمگیری می یابد. 80 درصد رانندگان اذعان می‌کنند که حین رانندگی مکالمه تلفنی داشته‌اند و حتی 40 درصد افراد بررسی شده گفته‌اند توسط راننده دیگری که در حال مکالمه تلفنی بوده مورد اصابت قرار گرفته‌اند یا نزدیک بوده تصادف کنند. حتی تلفن‌های دارای هندزفری در رانندگی ناامن و خطرناک بوده‌اند. طبق تحقیقی که در سال 2005 توسط یک شرکت بیمه ی پوشش‌دهنده حوادث جاده‌ای انجام شد، رانندگان استفاده‌کننده از موبایل حتی با هندزفری، چهار برابر بیشتر در خطر حادثه منجر به آسیب بودند.


راه رفتن و حرف زدن: یک فاجعه تصادفی دیگر!


فقط افراد پشت فرمان نیستند که در خطر تصادف مربوط به موبایل قرار دارند. یک تحقیق انجام شده روی اطفال نشان داد که اگر کودکان در حال مکالمه با موبایل باشند، بسیار بیشتر از بزرگسالان با حواس‌پرتی از خیابان رد می‌شوند! 77 کودک 10 و 11 ساله مورد تحقیق قرار گرفتند و دیده شد که میزان توجه به علایم ترافیکی حتی نگاه کردن به چپ و راست، 20 درصد کاهش داشته و خطر تصادف با یک ماشین 43 درصد افزایش داشته است. با شایع و همه‌گیر شدن استفاده از موبایل بین دانش‌آموزان آمریکایی، به نسبت 10 سال قبل، این مساله بیشتر نگران کننده است.


بعضی از تحقیقات اولیه حاکی از آن است که حتی بزرگسالان حین راه رفتن و مکالمه با موبایل تمرکز خود را از دست می‌دهند. هر چند که آنها با احتمال بیشتری از تصادفات، دوری می‌کنند و بیشتر از کودکان، مراقب خود هستند.


احساس ارتعاش «کاذب»


احساس ارتعاش کاذب توسط کاربران معتاد به موبایل می‌تواند از اثرات سوء آزاردهنده ی این وسیله باشد. هرچند در مقایسه با خطر تصادف با ماشین، از اهمیت کمتری برخوردار است. بسیاری از کاربران موبایل، حتی وقتی که تلفن‌شان در حالت بی‌صدا قرار داشت، ذکر کردند که احساس ارتعاش می‌نمودند.
دکتر بار، استاد دانشگاه نیویورک می‌گوید: «وقتی زیاد از موبایل استفاده کنید، این وسیله تبدیل به بخشی از شما می‌شود. انگار که در طول روز جوراب تنگی پوشیده باشید و وقتی آن را درمی‌آورید، هنوز آن را روی پایتان احساس می‌کنید.» افراد عادت می‌کنند شدت‌های کمتری از ارتعاش را تشخیص دهند تا سریع‌تر پاسخ دهند. با تکرار این امر، رابطه بین اعصاب محیطی و مغز قوی‌تر می‌شود و به پاسخ اتوماتیک و خود به خود کمک می‌کند. این تکرار باعث می‌شود که گاهی این پاسخ اتوماتیک به محرکی داده شود که اصلا وجود خارجی ندارد!


SMS زدن برای انگشت‌تان هزینه دارد!

آسیب‌های وارده ناشی از استفاده از موبایل، انگشتان‌‌تان را هم درگیر می‌کند. زخم‌ها و تاول‌هایی که افراد به علت تایپ کردن و اس‌ام‌اس زدن زیاد درگیر آنها می‌شوند، گاهی «انگشت‌ تمشکی» نامیده می‌شوند. هر چند به نظر می‌رسد درد و زخم انگشتان پدیده‌ای جدید باشد. متخصصان معتقدند که توضیحی منطقی برای این دردسر دنیای مدرن وجود دارد. طبق نظر محققان، این زخم‌ها و دردها، ناشی از آسیب‌های استرسی تکرار شونده می‌باشند. درد، کرختی و احساس ناراحتی در نوک انگشتان به علت استفاده ی بیش از حد از آنها، اغلب جزیی هستند، اما گاهی به مشکلات جدی منجر می‌‌گردند.


نسبت به موبایل‌تان حساسیت و آلرژی دارید؟


افرادی که نسبت به فلزات خاص، مثل نیکل، آلرژی دارند، ممکن است در اثر استفاده از موبایل، دچار درماتیت تماسی شوند. این مشکل در سال‌های اخیر به طور فزاینده ای دیده شده است. نیکل فلزی است که در محصولات متنوعی مثل زیورآلات، قلاب کمربند و بند ساعت به‌طور گسترده به کار می‌رود. این فلز شایع‌ترین علت درماتیت تماسی در جهان مدرن می‌باشد. علایم واکنش به نیکل از یک قرمزی ساده تا جوش ‌های پوستی یا حتی تاول متغیر است. طی تحقیقی معلوم شد، اغلب موبایل ها در اطراف دکمه منو، نزدیک محل آرم مدل، اطراف حاشیه صفحه گوشی یا روی بخشی از گوشی که رنگ آن ساییده شده، حاوی فلز نیکل بودند.


خطرات صدای بلند موسیقی


با پیشرفت تکنولوژی و جمع شدن تمامی امکانات مورد نیاز ما در یک وسیله، تعداد رو به رشدی از افراد از موبایل‌شان برای ذخیره و گوش دادن به موسیقی مورد علاقه‌شان استفاده می‌کنند.
این مسئله ایرادی ندارد، ولی مشکل زمانی بروز می کند که موسیقی را با صدای خیلی بلند گوش کنیم.
صداهای بلندتر از 85 دسی‌بل به شنوایی آسیب می‌زنند.
مکالمه معمولی حدود 60 دسی‌بل شدت صوتی دارد و استریوی موبایل‌های ما اغلب تا 100 دسی‌بل شدت صوتی خروجی دارند.
خوشبختانه، این آسیب به راحتی قابل جبران است.
خیلی راحت، با کم کردن صدای موسیقی می‌توان از مواجهه با صدای بلند پرهیز نمود و همچنان مکالمات را با صدای واضح شنید.

 

منبع : برگرفته از سایت تبیان- ترجمه : دکتر سیدمحمدمهدی بیکایی-abc News

 

 

 

نام و نام خانودگی: ویدا شهرستانی شهر:
عنوان مطلب:  رابطه موبایل با اختلال رفتاری نوزادان
شرح مطلب ارسالی  :





تاثیر موبايل بر اختلال رفتاری نوزادان, رابطه اختلال رفتاری نوزادان و موبایل, مضرات موبايل بر اختلال رفتاری نوزادان, مضرات موبایل برای سلامتی, مضرات موبایل برای سلامتی کودکان

محققان آمریکایی هشدار دادند که استفاده مادران باردار از تلفن همراه چه بسا نوزادان آنها را در آینده با خطر مشکلات رفتاری روبرو کند.
به نقل از روزنامه دیلی میل انگلیس، محققان دانشگاه یال آمریکا دریافتند قرار گرفتن در معرض تشعشعات تلفن همراه در جریان بارداری بر رشد مغزی نوزاد تاثیر می‌گذارد و چه بسا موجب بروز مشکلات رفتاری از جمله بیش فعالی، نگرانی و ضعف حافظه در آنها می‌شود.


محققان بعد از تحقیقات خود بر روی موشها دریافتند که تلفن های همراه بر جنین در رحم مادر تاثیر منفی می‌گذارد اما برخی محققان انگلیسی این تحقیقات را رد کرده و آن را “نگران کننده وتوجیه ناپذیر” خواندند.


این محققان انگلیسی گفتند که جنین موش ها شاید در معرض دوز بسیار بالاتری از تشعشعات نسبت به جنین انسان قرار گرفته‌اند.


آنها افزودند: تمام بدن موش در معرض تشعشعات قرار می‌گیرد در حالی که زنان باردار تلفن همراه خود را با فاصله دست کم یک متر از رحم حمل می‌کنند.
بر اساس گزارشها، امواج پخش شده از تلفن همراه از نوع امواج رادیویی قوی هستند که برای بدن انسان مضر است و باعث سرطان و بیماری های مغزی می‌شود.


امواج گوشی تلفن همراه از همه بیشتر سلامت انسان را به خطر می‌اندازد زیرا گوشی تلفن همراه با بدن انسان در تماس است.


تحقیقات گوناگونی در مورد عوارض ناشی از استفاده از تلفن همراه انجام شده است به عنوان مثال؛ امواج پخش شده از تلفن همراه روی دستگاه تناسلی اثر گذاشته و باعث کاهش یا ناباروری در مردان، سقط جنین در زنان و پیدایش ناهنجاری های مادرزادی در جنین می‌شود.


این امواج همچنین دستگاه ایمنی را ضعیف کرده و با اثری که بر قلب به جا می‌گذارد؛ باعث افزایش فشار خون می شود.


ایجاد سرطان به ویژه سرطان مغز از مهمترین اثرات امواج منتشر شده از تلفن همراه است و همچنین انواع گوناگونی از سرطان مانند سرطان حلق، سینه، مری در افرادی که در برابر پرتو این امواج قرار گرفته اند؛ گزارش شده است.


نتایج پژوهش‌های محققان همچنین حاکی از تاثیرات مخرب امواج الکترومغناطیس بر غشاء نانومتری سلول‌های زنده است.

 

منبع : برگرفته از  shadine.ir

 

 

 

نام و نام خانودگی: گروه علمی کودک  ، تلفن همراه   سلامتی شهر: تهران
عنوان مطلب: مضرات استفاده  و راهکارهای مناسب
شرح مطلب ارسالی  :


 امروز بيشتر ما تلفن همراه را ابزاري ضروري در زندگي روزمره مي دانيم و در كمتر شرايطي از آن شكايت مي كنيم.
اين دستگاه كوچك باعث شده در هر زمان و مكاني در دسترس باشيم. استفاده از تلفن همراه هر روز بيش از پيش در جوامع رواج مي يابد و امروزه بسياري از افراد از اين پديده نوين ارتباطي به طور مؤثر استفاده مي كنند و انواع گوشي هاي همراه با جديدترين فناوري ها در بازار عرضه مي شود.

دنياي امروز عصر تلويزيون، ماهواره، كامپيوتر، اينترنت و تلفن همراه است. موارد فوق چنان با سرعت وارد زندگي بشر شده و راه نفوذ خود را ادامه مي دهند كه نمي توان از كنار آنها با بي تفاوتي گذشت؛ بلكه بايد با آنها به روش صحيح برخورد نمود تا بيشترين سود و استفاده حاصل آيد.


نكته قابل ذكر آن است كه گرچه اثرات مثبت تكنولوژي در كيفيت زندگي ما قابل انكار نيست ولي در صورت عدم مديريت صحيح نيز ممكن است اثرات مضر آن بر زندگي كودكان و نوجوانان ما غيرقابل جبران باشد. تلفن همراه امروز تبديل به يك اسباب بازي جديد براي بچه ها شده كه كارشناسان از آن به عنوان اسباب بازي خطرناك ياد مي كنند.


اكثر والدين به فرزندان خود مي آموزند كه با افراد غريبه صحبت نكنند، اگر در منزل تنها هستند در را به روي كساني كه نمي شناسند باز نكنند و اگر فرد ناشناسي تلفن زد به او اطلاعات ندهند. همچنين آنها روي اين موضوع كنترل و نظارت دارند كه فرزندشان با چه كسي حرف مي زند؟ با چه كسي دوست است؟ كجا مي رود؟ چه كتاب و روزنامه اي مي خواند؟ و... اما نمي دانند كه همين نظارت، كنترل و راهنمايي را بايد هنگام استفاده از تلفن همراه نيز اعمال كنند. بسياري از والدين در مورد رايانه و بازيهاي رايانه اي فرزندشان نظارت دارند ولي نسبت به تلفن همراه بي تفاوتند. با وجودي كه اين وسيله اگر تحت كنترل نباشد مي تواند بسيار خطرناك تر از رايانه، اينترنت، تلويزيون و... باشد.


مضرات استفاده از تلفن همراه در بچه ها


آسيب جسماني: امواج الكترومغناطيس اين دستگاه براي كودكان كمتر از 10 تا 12 سال خطرناك است. هر چند كه هنوز ارتباطي بين استفاده از اين وسيله و ابتلا به سرطان ثابت نشده ولي تحقيقات بعضي از دانشمندان نشان داده كه ارتباط احتمالي در مورد استفاده از تلفن همراه و ابتلا به برخي سرطان هاي مغز وجود دارد.


-مشكلات خواب: كودكان و نوجواناني كه از اين وسيله استفاده مي كنند در بسياري اوقات به علت دريافت پيامك در انتهاي شب بدخواب مي شوند. خيلي از اوقات براي پاسخ دادن به اين پيامك ها لازم است كه ذهن هوشيار شده كه همين امر موجب اختلال خواب مي شود. همين بدخوابي و بي خوابي در عملكرد روزانه آنها تأثيرگذار خواهد بود.


-كاهش تمركز و توجه و افت عملكرد تحصيلي: با توجه به اينكه بسياري از دانش آموزاني كه تلفن همراه دارند، آن را با خود به مدرسه نيز مي برند و در سر كلاس درس غالباً در حال ارسال پيامك هستند از توجه به درس باز مي مانند، نمرات درسي آنها كاهش مي يابد و دچار افت تحصيلي مي شوند. همچنين اين بچه ها به علت استفاده مكرر از دكمه هاي گوشي از درد مفاصل و انگشتان نيز شكايت دارند.


-اضطراب و نگراني: بسياري از كودكان و نوجوانان هميشه نگران اين موضوع هستند كه مبادا والدينشان از اطلاعات گوشي آنها باخبر شوند. همين نگراني و دلهره باعث مي شود تا در مورد پيامك ها به پدر و مادر دروغ بگويند.


-اتلاف وقت زياد: از آنجا كه گوشي هاي تلفن همراه قابليت دارا بودن بازي هاي مختلف را در خود دارد، كودك يا نوجوان مدت زمان زيادي را سرگرم بازي مي شود و از ديگر كارهاي ضروريش باز مي ماند.


-در ارتباط قرار گرفتن با اطلاعات نامتناسب با سن و روحيات بچه ها: در بسياري از مواقع محتويات درون پيامك ها و بلوتوث ها مسائل و اطلاعات نامناسبي دارد كه ذهن كودك و نوجوان را درگير مي كند، مشغله فكري براي او ايجاد مي شود و به علاوه غالباً به خاطر ترس از اطلاع والدين دچار تشويق و نگراني مي شود.
-كاهش خلاقيت: استفاده از تلفن همراه بر روي خلاقيت و شكوفايي ذهن و انديشه آنها تأثير منفي مي گذارد.
-عدم امكان كنترل مخاطبان: كنترل و نظارت بر افرادي كه كودك و نوجوان با آنها مراوده دارد امكان پذير نيست.


راهكارهاي مناسب در جهت كنترل و نظارت صحيح


متأسفانه دانش ضعيف اغلب والدين نسبت به ظرفيت هاي فني گوشي، قيمت پايين سيم كارت ها، وجود سيم كارت هاي اعتباري و... همه نكاتي هستند كه مي تواند بچه ها را به قربانيان تلفن همراه تبديل كند. اولين و مهم ترين راهكار براي مصون ماندن كودكان و نوجوانان از آسيب هاي تلفن همراه اين است كه ازابتدا زيربار خريد اين وسيله نرويد. وعده خريد را به پايان دوره نوجواني يعني بعد از 18 سالگي بدهيد و از فرزندتان بخواهيد تا وسيله ديگري را به جاي آن ازشما بخواهد.


گاه والدين بنا به دلايلي نظير اين كه فرزندشان به كلاسهاي مختلف مي رود و نگران او مي شوند تصميم به خريد تلفن همراه مي گيرند. اگر به هر علت قصد چنين كاري داريد حتما توصيه هاي زير را مدنظر داشته باشيد:


1- مدت زمان استفاده را محدود كنيد و بر سر ساعاتي از روز كه مي تواند گوشي را در اختيار داشته باشد با فرزندتان قرارداد ببنديد.
2- از او بخواهيد تا به هيچ عنوان تلفن را به مدرسه نبرد و در زمان انجام تكاليف نيز آن را خاموش كنيد.
3- به فرزند خود بياموزيد كه هر پيامك يا موضوعي كه در تلفن دارد حتما درست و واقعي نيست.
4- نسبت به افرادي كه با كودك يا نوجوان رابطه تلفني دارد حتما كنترل و نظارت داشته باشيد.
5- سعي كنيد با امكانات و اطلاعات گوشي آشنا شويد و دراين حوزه ها آموزش ببينيد.
دورماندن والدين از پيشرفت هاي جديد باعث ايجاد شكاف نسلي بين آنها با فرزندانشان مي شود.
6-از مطالب درون گوشي اطلاع داشته باشيد. زمان هايي را برنامه ريزي كنيد تا بتوانيد در كنار فرزندتان از پيامك ها آگاهي يابيد و نسبت به محتواي آنها به بحث و مذاكره بنشينيد.
7-بازي ها و سرگرمي هايي را با فرزندتان ترتيب دهيد. داشتن فعاليت هاي مشترك اين امكان را به والد مي دهد كه عملكردهاي كودك و نوجوان را زيرنظر داشته باشد و فرصتي پيش مي آيد تا فرزند بسياري از مطالب را به پدر يا مادر انتقال دهد. به علاوه مي تواند نكاتي را به فرزند خود بياموزد و از او اطلاعاتي ياد بگيرد.
8- به فرزند خود بياموزيد كه دريافت و ارسال پيامك يا بلوتوث درست مانند صحبت كردن با يك غريبه است و بايد همان احتياط هايي را كه در اين زمينه به كار مي رود باز هم رعايت شود.
9- به او بگوييد كه هيچ گاه نبايد اطلاعات شخصي و خانوادگي را ازطريق پيامك به ديگران انتقال دهد.
10- هرگز بدون اطلاع شما با كسي كه از طريق پيامك آشنا شده ملاقات واقعي ترتيب ندهد.
11- به بچه ها آموزش دهيد كه همان قوانيني كه در ارتباطات واقعي رعايت مي كنيم مانند فحش ندادن، استفاده نكردن از كلمات ركيك و طنزها و مطالب مبتذل و .... بايد در مورد تلفن همراه نيز به كار گرفته شود.
12- به او يادآوري كنيد كه ارتباط از طريق پيامك جاي دوستي هاي واقعي بين افراد را نمي گيرد.


سخن آخر اينكه...


ثابت شده است كه هرچه استفاده از اين وسيله كمتر باشد، استرس و نگراني فرد كمتر خواهدبود و بچه ها شرايط رواني بهتري خواهندداشت. كودكان و نوجواناني كه در طول روز 3 تا 4 بار از تلفن همراه استفاده مي كنند نسبت به كساني كه 15 تا 20 بار آن را به كار مي گيرند شرايط روحي رواني مطلوب تري دارند، شبها بهتر مي خوابند، نگراني و استرس كمتري دارند، روند تحصيلي آنها خوب است و افراد با نشاط و با روحيه بالاتري در جامعه هستند.
 

منبع : مریم سادات کاظمی - برگرفته از سایت  http://www.seratnews.ir


 

 

 

نام و نام خانودگی: گروه علمی کودک  ، تلفن همراه   سلامتی شهر: تهران
عنوان مطلب:  نظرات  دکتر سمیعی  در خصوص استفاده از بازی های رایانه ای توسط کودکان
شرح مطلب ارسالی  :

 

نام پروفسور مجید سمیعی نه تنها برای ما مردم ایران بلکه برای مردم جهان شناخته شده است. این مشهورترین جراح متخصص مغز و اعصاب که بیش از ٣5 سال مسئولیت بزرگ‌ترین مرکز بین‌المللی علوم اعصاب (جامعه جهانی جراحان مغز و اعصاب) را بر عهده داشته، از متخصصان و جراحان زبده ایرانی‌الاصل مقیم کشور آلمان است و به عنوان پایه گذار و مبدع روش نوین جراحی قاعده جمجمه شناخته شده است. دکتر سمیعی در حال حاضر رئیس مرکز علوم اعصاب آلمان، مشاور صدراعظم آلمان و مشاور رئیس جمهور چین و رئیس انجمن جهانی جراحی قاعده مغز است؛ اما در کنار تمام این مشغله‌ها همچنان به سرزمین مادری خود توجه ویژه‌ای دارد و برای رشد علمی ایران تلاش می‌کند.

این چهره ماندگار علمی ایران همچنین در این دوره از سفر به ایران در کنار برگزاری همایش‌ها و کنگره‌ها و انجام اقدامات علمی، همه نشان های خود را به موزه تاریخ علوم پزشکی ایران هدیه کرد که نشان نوبل، نشان فدراسیون جهانی جامعه جراحان مغز و اعصاب جهان، نشان اهدایی جمهوری فدرال آلمان، جام اهدایی دانشگاه هاروارد و نشان ریاست فدراسیون جهانی جراحان مغز و اعصاب بخشی از آنهاست. نظرات زیر  مربوط  به ایشان است
 

****


والدین باید سعی کنند به فرزندانشان بیاموزند جز برای کارهای علمی و آموزشی، از رایانه و به‌ویژه بازی‌های رایانه‌ای استفاده نکنند. اینها بخش‌هایی از سخنان پروفسور مجید سمیعی رئیس انجمن جراحی قاعده مغز جهان و چهره ماندگار علمی ایران بود که صبح دیروز در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران ایراد شد.

وی افزود: تا می‌توانید کودکان را از رایانه دور کنید چون حجم عظیم اطلاعات و داده‌هایی که به مغز کودک وارد می‌کند باعث آلودگی مغزی و فکری در او می‌شود و به‌ویژه بازی‌های رایانه‌ای که به‌مدت طولانی استفاده شود جز تلف کردن انرژی مغزی و آسیب‌های جسمی و مغزی به کودکان دستاورد دیگری ندارد.

به گـزارش همشهری، پروفسور سمیعی که در یک سخنرانی بین‌رشته‌ای با موضوع آموزش بهینه مغز برای مدیریت سخن می‌گفت افزود:

مغزانسان ها معمولاً در حدود 1300تا 1400گرم وزن دارد اما وزن مغز خانم‌ها کمی کمتر از آقایان است اگرچه کیفیت و بازدهی مغز خانم‌ها از آقایان بیشتر است، به همین دلیل است که خانم‌ها قادرنددر آن واحد چند کار را با هم انجام دهند و قبولی بیشتر خانم‌ها در دانشگاه‌ها نیز به همین دلیل است.

وی اضافه کرد: مغز انسان در حدود 100میلیارد سلول به نام نرون دارد، از ابتدای تولد این سلول‌ها در مغز کودک وجود دارد اما ارتباطات میان این سلول‌ها به‌تدریج شکل می‌گیرد به‌طوری که در دو سالگی کودک می‌تواند همه‌‌چیز را یاد بگیرد اما متأسفانه قدرت درک و فهم کودکان در این سنین زیاد جدی گرفته نمی‌شود.

وی ضمن مقایسه مغز انسان با رایانه و میکروپروسسور آن گفت: با وجود پیشرفت‌های گسترده علمی در دنیا و رشد علم روباتیک هنوز رایانه یا روباتی که بتواند با شنیدن یک لطیفه بخندد وجود ندارد یا روباتی که بتواند با مشاهده محیط اطراف شعر بگوید ساخته نشده است. وی تصریح کرد: ما تازه در ابتدای راه شناخت رازهای پیچیده مغز انسان هستیم.

وی با اشاره به ماده‌ای به نام دوپامین که در مغز ترشح می‌شود گفت: با ترشح دوپامین، مغز شفافیت پیدا کرده و انسان می‌تواند خوب فکر کند و بررسی‌ها نشان داده در حالت تمرکز فکری، دوپامین مغز بیشتر است و هر انسانی خودش می‌تواند زمان ترشح این ماده مغزی را تشخیص دهد. این زمان بهترین وقت برای کارهایی است که نیاز به تمرکز شدید دارد. البته باید مغز را مرتبا تمرین داد و نگذاشت تنبل شود و گرنه کارایی‌اش کمتر می‌شود.

وی عوامل مهمی را که باعث تأثیر بر آموزش در علم مدیریت می‌شود به این ترتیب ذکر کرد:1- قابلیت و توانایی دانشجو و استاد 2- دانش و رفتار استاد 3- آگاهی و حساسیت استاد4- رعایت اخلاق و احترام متقابل5- درک نیازهای دانشجویان6- انعطاف پذیری در برابر مسائل جدید. وی اضافه کرد: استادان باید به‌طور مرتب دانش و یافته‌های جدید را فراگرفته و به دانشجویان خود بیاموزند و در رشته تخصصی خود به روز باشند.

وی به نقش انگیزه در رشد علمی افراد اشاره کرد و گفت:انگیزه شامل دو بعد است؛ انگیزه درونی و محیطی. انگیزه درونی یا خودبه‌خودی نوعی عشق است، آیا شما می‌توانید عشق را تعریف کنید. علم مغز و اعصاب هنوز نتوانسته عشق را تعریف کند و عشق هنوز از نظر دانش مغز و اعصاب یک راز است. وی در ادامه به پاداش و جایزه به‌عنوان ایجاد‌کننده انگیزه ثانویه یا محیطی اشاره کرد و گفت: بدون پاداش انگیزه‌ای وجود ندارد و این برای همه انسان‌ها اثبات شده است.

پروفسور سمیعی گفت: انگیزه ثانویه شامل ارتقای استانداردهای زندگی انسان و افتخار، شهرت و رضایت است اما انسان‌هایی که با عشق کار می‌کنند و انگیزه درونی قوی دارند رمز موفقیت خود و جامعه‌شان هستند.وی گفت: از نظر من بزرگ‌ترین لذت زندگی انسان کمک به همنوع بدون هیچ‌گونه انتظاری است. به همنوعان خود محبت کنید و هیچ وقت به‌خودتان مغرور نباشید و قدر سلامتی خود را بدانید و به استادان خود احترام بگذارید و فقط به‌دنبال پول درآوردن نباشید.
 

منبع : برگرفته از http://hamshahrionline.ir



 

 

 

نام و نام خانودگی: ویدا شهرستانی شهر:
عنوان مطلب:  نظرات شخصی
شرح مطلب ارسالی  :


موضوع مطرح شده موضوع جالبی است،امادر نگاه اول باید به بعد سلامت توجه کرد که از همه موارد مهمتر می باشد وبعد ،بعد خلاقیت.

قبل ازهرچیزبایدبه بیان نکات ضروری خطرات استفاده از موبایل پرداخت که خوشبختانه دوستان گرامی بااطلاعات و اگاهی بسیارآن را بیان کردند ،تنها اشاره بنده به اثرات اشعه ها وامواج ....می باشد که هم اکنون درعصر ما باعث افزایش یافتن بیش فعالی(ADHD)شده است .


باتوجه به مضرات بیان شده ابتدا باید به دنبال راهکارهایی باشیم تااین اثرات راکاهش داده ،و درمرحله بعد جهت اشنایی کودکانمان بااین تکنولوژی قدمی برداریم .


- چون کودکان زیردوسال نسبت به اشعه ها وامواج حساس تر  می باشندپس بهتراست موبایل رادوراز دسترس قرارداده  وسعی کنیم زمان بیشتری را به پرورش استعدادهای کودکانمان از طریق بازی وفعالیت های تفریحی (سرگرمی ،توپ بازی ،کتاب خوانی )اختصاص دهیم ،به خصوص بازیهایی که کودک بیشتر به آنها علاقه دارد.تاکودک ما با سرگرم شدن به بازیهای سنی خودش کمتر متوجه وسیله ایی بنام موبایل شود .


وامابرای آشنایی کودکان بااین پدیده عصر تکنولوژی (موبایل)  ، به نظر من ،والدین می توانند کودک خود رابرای استفاده صحیح از این وسیله اموزش داده (هنگامی که والدین در آموزش ،بازی ،باکودک خود همراه می شوند این امر برای کودک بسیارلذت بخش خواهد بود .)بهتراست قبل ازآموزش فرزندمان ابتدا درباره مضرات این وسیله با زبان کودکانه برای اوتوضیح داده سپس قوانینی باتفاهم بین خودمان وکودک قرار دهیم ،در بیان قوانین حتما زمان استفاده ازموبایل به صورت محدود باکودک برنامه ریزی شود وکودک راملزم به رعایت قوانین قرارداده شده بنمايیم. (درمورد کودکان بالای 3سال)


برای اموزش کودکان به جز کاربردآن ،می توان علائم وحروف الفبا را(درحد شناخت )به کودکان اموزش داد،باذخیره آهنگ ها،داستان های اموزنده واستفاده ازآن برای کودکان می توان به رشداستعدادهای کودک کمک نمود.
درضمن برای استفاده از موبایل ،کامپیوتربخصوص درمورد خردسالان حتما والدین باید بطورغیرمستقیم نظارت داشته باشند.
(باآرزوی بهترینها برای کوچکترین ها)
 

 

نام و نام خانودگی: ویدا شهرستانی شهر:
عنوان مطلب:  بایدها و نباید‌های کودکانه در استفاده از تکنولوژی
شرح مطلب ارسالی  :



سام 4 ساله و برادر 6 ساله‌اش رامین تا وقتی كه 2 و نیم ساله شوند تلویزیون تماشا نمی‌كردند، زیرا پدرشان كه از قضا روانپزشك است فکر می کند تماشای تلویزیون هیچ تاثیری بر كودكان ندارد. حالا هم كه بچه‌ها بزرگ‌تر شده‌اند پدرشان به آنها اجازه می‌دهد تكنولوژی‌های روز را امتحان كنند. او از اینكه آنها به این سرعت كار با آنها را یاد گرفته‌اند، شگفت‌زده شده است. این روزها سام فهمیده چطور با آی فون پدرش از او عكس بگیرد. هر چند هنوز یاد نگرفته چطور آن را در اینترنت آپلود كند. بله! شما  در سال 2012 زندگی می‌كنید؛ سالی كه شاید بچه‌های پیش‌دبستانی آن نتوانند بند كفش‌هایشان را ببندند اما می‌توانند با آخرین گجت‌های روز دنیا كار كنند.

 همه شما می‌دانید كه برای عملكرد بهتر كودكان در مدرسه باید آنها را از دنیای عجیب بزرگ‌ترها كمی منفك كرد اما از سوی دیگر تكنولوژی به طرز اعجاب‌آوری دنیای همه را تسخیر كرده است. اما آیا غوطه‌ور شدن در تكنولوژی می‌تواند با تعاملات انسانی در كودكان جایگزین شود؟ بد نیست با برخی تدابیری كه باید در برابر هجوم این دنیای غریب و هیجان‌انگیز داشته باشید، آشنا شوید.


آمار چه می‌گوید؟


سال 2010 مطالعه‌ای در ایالات‌متحده نشان داد، كودكان مدرسه‌ای به طور متوسط 7 و نیم ساعت در روز را با تلویزیون، كامپیوتر، تلفن یا دیگر وسایل دیجیتالی می‌گذرانند كه یك ساعت و 17 دقیقه بیشتر از آخرین مطالعه‌ای است كه 5 سال پیش انجام شده بود.


براساس یك مطالعه تقریبا یك‌چهارم والدین آمریکایی آی‌پاد و گوشی هوشمند را در اختیار كودكان‌شان قرار می‌دهند تا بتوانند به كارهای‌شان برسند.


تقریبا 40درصد از كودكان 8 ساله و كوچك‌تر برای برخی كارها از تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند استفاده می‌كنند.


در ایالات متحده استفاده از تبلت‌ توسط كودكان 12ساله و كوچك‌تر، از سال 2011 تاكنون 10درصد افزایش داشته است.


به نظر می‌رسد بسیاری از والدین فكر می‌كنند این ابزار فقط آنها را مشغول نمی‌كند بلكه به كودكان كمك می‌كند بزرگ شوند و یاد بگیرند. بر همین اساس 77درصد از والدین فكر می‌كنند تبلت‌ها به خلاقیت كودكان كمك می‌كند.


فناوری‌هایی برای كوچولو


بیش از 25درصد از والدین در کشور‌های غربی برای كودكانشان برنامه دانلود می‌كنند!  آینده کودکان ما هم همین است! فکر می‌کنید بچه‌ها در کشور‌های غربی از چه برنامه‌هایی در آی‌پاد و گوشی‌های هوشمند استفاده می‌كنند؟


برنامه‌های آموزشی، پازل، ریاضی و خواندن   42 درصد
بازی‌هایی برای گذران وقت   46 درصد
ویدئو، موسیقی و هنر      28درصد
برنامه‌هایی كه براساس شخصیت‌های تلویزیونی است   19 درصد
دیگر برنامه‌ها          16 درصد


والدین كودكان زیر 5سال توجه كنند


آكادمی اطفال ایالات‌متحده می‌گوید، بیشتر كودكان دست‌كم تا 3-2 سالگی نیازی به دسترسی به فناوری ندارند و تا آنجا كه امكان دارد این وسایل را از كودكان دور كنید. اگر آنها زمان خود را به بازی، گذران وقت با خانواده و خواندن كتاب توسط والدین بگذرانند بهتر رشد می‌كنند.


بسیاری از والدین تماشای تلویزیون برای كودك را به عنوان فرصتی برای خوراندن غذا به او می‌دانند اما در این صورت هم بهتر است برنامه‌هایی متناسب سن كودك و برنامه‌های تلویزیونی آموزشی برایش در نظر بگیرید و بر آنچه بچه‌ها می‌بینند نظارت داشته باشید.


بسیاری از پیش دبستانی‌ها درخواست بازی‌های ویدئویی می‌كنند. این موضوع را باید بدانید که بیشتر بازی‌ها برای انجام، نیاز به خواندن دارند، بنابراین برای كودكان پیش‌دبستانی تنها تعداد محدودی از بازی‌های کامپیوتری مناسبند. پس، پلی‌استیشن کادوی خوبی برای بچه‌های زیر دبستان نیست!


والدین كودكان 6 تا 9 سال توجه کنند


بیشتر بچه‌ها در این سن از بازی‌های كامپیوتری و ویدئویی مانند پلی استیشن لذت می‌برند. حواستان باشد این بازی‌ها متناسب سنشان باشد و به بیش از  2 ساعت در روز نرسد.


قبل از اینكه كودك شروع به بازی كند، درباره اینكه چگونه و چه زمانی بازی را به پایان خواهید برد با او صحبت كنید. بیشتر بچه‌ها در جواب شما به پایان دادن به بازی می‌گویند: «اگر الان خاموش كنم بازی رو می‌بازم» یا «الان نمی‌تونم خاموشش كنم» و بعد دوباره 15 تا 30 دقیقه به بازی ادامه می‌دهند. اگر این اتفاق همیشه می‌‌افتد زمان بازی آنها را محدود كنید و از آنها بخواهید نیم ساعت قبل از اینكه شما به آنها یادآوری كنید بازی را تمام كنند.


هرازگاهی با فرزندتان بازی كنید. خیلی از این بازی‌ها دو نفره یا بیشتر هستند. بچه‌ها از مسابقه دادن با پدر و مادرها لذت می‌برند، بنابراین اینكه با آنها بازی كنید حس خوبی به آنها می‌دهد.


والدین كودكان 10 تا 15 سال توجه كنند


بسیاری از كودكان در این سن شروع به اعمال فشار بر پدر و مادر برای خرید تلفن همراه می‌كنند. اگر می‌خواهید برای او گوشی تهیه كنید باید توجه كنید كه ابتدا گوشی با تكنولوژی بالا برای او نخرید و در استفاده از آن محدودیت قائل شوید. برای مثال وقتی كودك می‌خواهد بخوابد نباید گوشی را با خود به تختخواب ببرد. برخی بچه‌ها تا دیر وقت با گوشی‌شان صحبت می‌كنند و صبح نمی‌توانند بیدار شوند.


اگر به كودك اجازه دادید از اینترنت استفاده كند، باید كنترل كافی بر این مسئله داشته باشد تا از وب‌سایت‌های نامناسب استفاده نكند. تكنولوژی به تنهایی هیچ مشكلی ایجاد نمی‌كند اما مسئله این است كه شما با آن چه كاری انجام می‌دهید. بنابراین همانطور كه غذایی را كه كودك می‌خورد بررسی می‌كنید باید وقتی آنها آمادگی داشتند درباره تمام فناوری‌ها برایشان توضیح دهید و به آنها كمك كنید درباره آنچه می‌بینند و می‌شنوند فكر كنند. مطمئن شوید او از كارهای مدرسه، فعالیت فیزیكی و گذران وقت با خانواده و دوستان برای بازی با این وسایل نمی‌كاهد.


باید و نباید‌ها در استفاده کودکان از تکنولوژی

مزایای فناوری‌های جدید


برای كودكان خردسال وسایل الكترونیك می‌تواند به آنها كمك كند تخیل و احساسات‌شان تحریك شود. برخی از این وسایل حتی می‌توانند به ارتقای شنوایی، صحبت كردن و همچنین یادگیری كمك كند.


دستگاه‌های الكترونیك و بازی‌ها تاثیر مثبتی در توسعه مهارت‌های تحلیلی و شناختی دارد. این می‌تواند در ایجاد تفكر خلاق، مهارت‌های تحقیقی، تفكر استراتژیك و پرورش پتانسیل خلاقیت در بچه‌ها نقش مهمی داشته باشد.


این وسایل می‌تواند در بهبود مهارت‌های دستی و سواد كامپیوتری تاثیر داشته باشد. این ابزار همچنین می‌توانند استرس كودكان را كم كند و آنها را سرگرم كند.


یكی دیگر از مزایای قابل ذكر ارتقای اعتمادبه‌نفس آنها با تسلطشان به بازی‌هاست. همچنین در توسعه هماهنگی چشم، دست و ذهن موثر است.


معایب فناوری‌های جدید


براساس یك نظرسنجی كودكان به طور متوسط 7 ساعت در روز را با تلویزیون، بازی‌های الكترونیكی، اینترنت و تلفن همراه می‌گذرانند. این داده‌ها نشان می‌دهد، كودكان این روزها بیشتر از ساعت كاری والدین را با این وسایل می‌گذرانند.


تحقیقات نشان می‌دهد، این كودكان می‌دانند چطور با گوشی‌های هوشمند كار كنند و حتی بدون كمك مرورگرهای وب را باز كنند. تحقیقات دیگری همزمان نشان می‌دهد، كودكان كمی در این سن می‌دانند چطور بند كفششان را بدون كمك ببندند. این نشان می‌دهد گجت‌ها كودكان را از دنیای واقعی دور نگه می‌دارد.


این بسیار اهمیت دارد كودكان زمانی را بیرون از خانه به فعالیت بپردازند اما ظاهرا سپری كردن این زمان با وسایل الكترونیك جایی برای این قبیل فعالیت‌ها نمی‌گذارد.

 


چند قانون طلایی برای والدین


خودتان الگو باشید


آیا همیشه تلویزیون روشن است؟ آیا همیشه گوشی‌تان را با خودتان به میز شام می‌آوری؟ بهتر است محدودیت‌هایی در استفاده از فناوری برای خودتان قائل شوید و از اوقات فراغتی كه ایجاد می‌شود برای بودن در كنار خانواده بهره ببرید.


پرستار الكترونیك را حذف كنید


وقتی كه كودك حوصله‌‌اش سر می‌رود و نیاز به استراحت دارد سریع سراغ وسایل الكترونیك نروید. این بهانه خوبی نیست كه وقتی تلویزیون روشن است شما كلی كار برای انجام دادن دارید. بهتر است در این مواقع كودك را از این وسایل دور كنید و جایگزین‌هایی مانند اسباب بازی یا كتاب در اختیارشان قرار دهید.


عادت‌های سلامت رسانه‌ای خلق كنید


تلاش‌ كنید میان خواسته‌های فناوری تمام اعضای خانواده هم زمان تعادل ایجاد كنید. برای مثال می‌توانید یك كامپیوتر بخرید كه تمام اعضای خانواده از آن استفاده كنند. سپس برای هركدام از اعضا زمانبندی مشخصی برای استفاده از آن تهیه كنید. اگر تهیه كامپیوتر برایتان سخت است می‌توانید از كافی‌نت‌ها یا كتابخانه محل كه كامپیوتر دارد استفاده كنید.

 

منبع :  سایت بیتوته  برگرفته از bartarinha.ir        



 

 

 

 

نام و نام خانودگی: صدف پورمنصف شهر: تهران
عنوان مطلب:  تجربه شخصی
شرح مطلب ارسالی  :



به عقيده من با ورود به عصرانفجار اطلاعات كودكان را از اين تكنولوژي نمي توان منع كرد اما با آموزش مي توان فرهنگ استفاده درست از آن را به آنان آموخت.

صدف پورمنصف

كارشناس ارشد علوم تربيتي


 

 

نام و نام خانودگی: صدف پورمنصف شهر: تهران
عنوان مطلب:  کودکان و این دنیای موبایل زده -خوب یا بد تلفن های همراه برای کودکان و نوجوانان
شرح مطلب ارسالی  :



هر روز بر تعداد کودکانی که از تلفن همراه استفاده می کنند ، افزوده می شود . این که این روزها یک سوم بچه های11 تا 14 ساله تلفن همراه دارند ، این که مدارس با معضلی به نام تلفن همراه درگیر شده اند ، این که امواج این تلفن ها بر سلامتی کودکان مان تاثیرات سو ء دارند و بسیاری موارد دیگر. همه و همه نشان هایی هستند برای من. تو و هر پدر و مادر دیگری که این فناوری را حساب شده تر و با دقت بیشتری در اختیار فرزندمان قرار دهیم . درست است که نمی توان وجود آن را انکار کرد و یا ممنوعیت کامل استفاده راصادر کرد. اما باید به دنبال راهی برای آموزش شیوه های صحیح استفاده از تلفن همراه به کودکان بود.



ساندویچ همراه


اگر تا همین چند سال پیش در کیف مدرسه ی دانش آموزان مداد و دفتر و کتاب پیدا می شد. حالا باید گوشی تلفن همراه را نیز یک پای ثابت این کیف ها دانست. بسیاری از نوجوانان و کودکان امروزی چنان به این فناوری وابسته شده اند که می گویند بدون این وسیله نمی توانند زندگی کنند .

در این میان برخی از پدر و مادرها نیز وجود آن را در کنار فرزندشان باعث دلگرمی خود بیان می کنند و این که به کمک آن، به راحتی می توانند از سلامتی یا احیاناً بروز اتفاق برای وی آگاه شوند.

این وسیله در کنار مزایای با ارزشش، معایبی هم دارد که باعث شده است بسیاری از مدارس کشور آمریکا قوانین سفت و سختی برای آن وضع کنند. به عنوان مثال چندی پیش قانون منع آوردن تلفن همراه به یکی از مدارس منهتن در آمریکا باعث بروز آشوبی در بین شاگردان و والدین آن ها شد.

عده ای از این دانش آموزان که می خواستند به هر نحوی گوشی خود را همراه داشته باشند آن را درون ساندویچ با ظرف ناهار خود پنهان می کردند. اما با وجود تمامی این مسایل و اعتراضات، مدیر مدرسه حاضر به حذف این قانون نشد به اعتقاد وی تلفن های همراه عامل مهمی برای پرت شدن حواس ، تقلب، بی بندو باری و پخش عکس ها و کلیپ های غیراخلاقی هستند.


این معضل مدارس ایران را نیز به طرز چشمگیری درگیر کرده است. پای صحبت مدیران و معاونان این مدارس که بنشینی، شکایت هایی را از این فناوری خواهی شنید. اکثر دست اندرکاران معتقدند برای رفع این مشکل باید قانونی جامع وضع شود که در برگیرنده تمامی جنبه های مثبت و منفی این فناوری باشد.

گرچه هنوز بحث هایی راجع به استفاده یا عدم استفاده از آن ها در مدارس وجود دارد. اما مطمئنا تحریم و یا قدغن کردن کامل آن به معنی نادیده گرفتن برخی از مزایای آموزشی آن در کلاس درس نیز هست. البته در کنار این جنبه مثبت باید در نظر داشت که برخی از موارد غیراخلاقی استفاده از این فن آوری نیز قطعا پذیرفتنی نیست.

وجود این وسیله در کلاس درس مزایایی دارد که می تواند به نفع شاگرد و معلم باشد. به طور مثال دانش آموز می تواند از پروژه های کلاسی، فیلم یا عکس تهیه کند و به والدین خود نشان دهد یا این که می تواند تکالیف درسی را برای همکلاسی غایب خود به صورت پیامک ارسال کند.

همچنین برای دانش آموزی که نمی تواند به سرعت از روی تخته یادداشت بردارد. تهیه عکس از یادداشت های معلم می تواند به دسترسی بعدی وی به موارد آموزشی کمک کند.


در کنار تمامی این نکات مثبت باید به نکات منفی این وسیله نیز توجه داشت. ارسال پاسخ سئوال های امتحانی برای دیگر هم کلاسی ها. تهیه عکس یا فیلم از معلم و دوستان و استفاده از آن برای اخاذی و نیز استفاده های غیراخلاقی دیگری که در صورت نرسیدن به بلوغ فکری می تواند مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد. از جمله موارد منفی این وسیله هستند.


در شرایطی که استفاده از تلفن همراه در هواپیماها و بیمارستان ها به خاطر تاثیر نامطلوب بر تجهیزات الکترونیکی، مجاز نیست، چطور انتظار می رود این امواج بر بدن ما، که یک سیستم الکتروشیمیایی بی نهایت حساس است، تاثیری بر جانگذارد؟ پس بهتر است شرط عقل و احتیاط را پیش بگیریم و به کودکان خود در موارد غیرضروری اجازه استفاده از تلفن همراه را ندهیم.


فرزند سالمم آرزوست

کودکانی که در دنیای موبایل زده امروزی بزرگ می شوند از لحظه ای که زندگی خود را آغاز می کنند با انواع امواج مضر روبه رو می شوند. تاثیر فرکانس های رادیویی و تشعشعات تلفن همراه بر سلامتی کودکان موضوعی بسیار نگران کننده است. این تاثیر به خصوص روی کودکانی که هنوز در مراحل اولیه رشدی و قبل از بلوغ هستند مشهودتر و بیشتر است دلیل این تاثیر زیادتر نیز جمجمه ظریف تر، سیستم عصبی در حال رشد ، سطح بالای تقسیم سلولی و نیز سیستم ایمنی ضعیف تر بدن آن هاست. متاسفانه بسیاری از والدین هنوز به خوبی از تاثیر این امواج بر سلامتی دلبندشان آگاهی ندارند.


بنابراعلام پایگاه اطلاع رسانی تلفن همراه اکثر پژوهشگران اجتماعی و پزشکان متخصص به این نتیجه رسیده اند که کودکان و افراد مسن بیش از دیگران تحت تاثیر اثرات مضر امواج رادیویی تلفن همراه قرار می گیرند.


تحقیقات علمی درباره ی تاثیرات مضر تلفن همراه روی سلامتی کودکان در انگلیس نشان می دهد که استفاده مستمر و طولانی مدت آن ها از این وسیله موجب از دست دادن یا کاهش حافظه و اختلال خواب آنان می شود .

مطالعات اخیر نشان می دهد که از هر 10 کودک زیر 16 سال یک نفر روزانه حدود 45 دقیقه با تلفن همراه صحبت می کند و بیش از 90 درصد کودکان زیر 16 سال نیز تلفن همراه دارند.

دانشمندان می گویند میزان جذب اشعه RF در یک کودک یک ساله 2 برابر میزان جذب شده توسط بزرگسالان است و میزان جذب در یک کودک 5 ساله 60 درصد بیشتر از بزرگسالان است.

گرچه تاثیرات سوء فرکانس رادیویی بر سلامتی هنوز نیازمند بررسی های بیشتری است اما در وجود این تاثیرات تقریبا اتفاق نظر است. یکی از دلایلی که کمتر به این موضوع پرداخته شده است. سوداوری عظیم صنعت ارتباطات سیار برای کمپانی های مربوط است. با این حال بروز سرطان مغز و خون را مرتبط با تشعشعات ماکروویو می دانند.

تحقیقات نشان داده اند که سرطان خون، که شایع ترین سرطان بین کودکان است. طی 18 سال گذشته به اندازه 20 درصد رشد داشته است. در کنار این موضوع سرطان های دستگاه عصبی که دومین نوع سرطان های رایج بین کودکان است و مغز و نخاع را درگیر می کند در 21 سال گذشته به اندازه 45 درصد افزایش داشته است.

در شرایطی که استفاده از تلفن همراه در هواپیماها و بیمارستان ها به خاطر تاثیر نامطلوب بر تجهیزات الکترونیکی، مجاز نیست، چطور انتظار می رود این امواج بر بدن ما، که یک سیستم الکتروشیمیایی بی نهایت حساس است. تاثیری بر جانگدازنند؟ پس بهتر است شرط عقل و احتیاط را پیش بگیریم و به کودکان خود در موارد غیرضروری اجازه استفاده از تلفن همراه را ندهیم.

 

منبع : برگرفته از سایت http://www.tebyan.net


 

 

 

 

نام و نام خانودگی:  صدف پورمنصف شهر: تهران
عنوان مطلب:  معایب و محاسن استفاده از تلفن همراه در کودکان
شرح مطلب ارسالی  :



تلفن های همراه امروزه به بخش جدایی ناپذیری از زندگی نه تنها افراد بالغ و بلکه کودکان نیز تبدیل شده است. بر اساس آمار موجود چیزی نزدیک به 22 درصد کودکان 6 تا 9 سال ، 60 درصد کودکان 10 تا 14 ساله و 84 درصد کودکان 15 تا 18 ساله در آمریکا دارای تلفن همراه هستند. بر همین اساس آمار کودکان 8 تا 12 ساله که از تلفن همراه استفاده می کنند نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
با توجه به استفاده روز افزون از تلفن های همراه در بین کودکان و نوجوانان، بر آن شدیم تا شما را با یک سری از مسائل در مورد این وسیله ارتباطی آشنا کنیم.
استفاده از تلفن همراه در شرایط اضطراری
بدون شک یکی از بهترین فواید تلفن همراه برای کودکان و نوجوان قابلیت استفاده از تلفن همراه در شرایط اضطراری است. در شرایطی مثل دور بودن از خانه برای مدتی طولانی ، بیرون رفتن به همراه دوستان و یا سایر شرایط می توان از تلفن همراه استفاده کرد.
مشکلات حاصل از استفاده تلفن همراه
مشکلات روحی:
بر اساس مطالعات جدید انجام شده استفاده از تلفن همراه می تواند اعتیاد آور باشد.همچین ارتباطی مستقیم بین میزان استفاده از تلفن همراه و احساس افسردگی وجود دارد. بیشتر کودکان و نوجوانانی که در زمان حال دچار افسردگی هستند از تلفن همراه به مقدار زیادی استفاده می کنند.
ضعف بینایی:
همانند کاربران کامپیوتر ، کاربران تلفن همراه که زمان زیادی را صرف فرستادن پیامک کرده و مجبورند برای دیدن عبارت بر روی صفحه و یا صفحه کلید به چشم خود فشار بیاورند و این امر به ضعیف شدن چشم ها منجر می شود.
پخش باکتری ها:
با توجه به این که ما برای صحبت با تلفن همراه آن را به دهان خود نزدیک می کنیم و بسیاری از اوقات در زمانی که تلفن همراه در نزدیکی ماست عطسه یا سرفه می کنیم. این مسئله موجب می شود تا تلفن همراه به نوعی وسیله آلوده تبدیل شود که به راحتی می تواند آلودگی را انتقال بدهد.
تومور مغزی و کاهش اسپرم:
بر اساس برخی تحقیقات انجام شده اشعه های الکترومغناطیسی موجود در تلفن های همراه باعث تشکیل تومورهای مغزی و کاهش اسپرم در مردان می شود. البته در تمامی تحقیقات انجام شده این نظریه تایید نشده است.
کم خوابی: بسیاری از کاربران نوجوان تلفن های همراه در میانه شب به خاطر دریافت کردن یک پیامک یا پاسخ به تماس از خواب بر می خیزند و اغلب دچار کم خوابی شده و در روز بعد خسته هستند.
وابستگی به تلفن همراه:
در یک تحقیق انجام شده در آمریکا ، 37 درصد نوجوان کاربر تلفن همراه گفته اند که بدون تلفن همراه قادر به ادامه زندگی نیستند. همچنین مشخص شده است که بسیاری از نوجوانان ترجیح می دهند با دوستان خود از طریق تلفن رابطه داشته و کمتر همدیگر را ملاقات کنند.
دروغگویی:
همچنین مشخص شده است که چیزی نزدیک به 39 درصد از کاربران بین 18 تا 29 ساله در زمانی که از تلفن همراه استفاده می کنند در مورد مکان حضور خود دروغ می گویند.
هزینه ها:
بسیاری والدین در زمانی که صورت حساب تلفن همراه فرزندان خود را می بینند شوکه می شوند. استفاده از سرویس های مختلف ، مثل پیامهای صوتی و تصویری و همچنین اینترنت می تواند هزینه سنگینی را بر خانواده تحمیل کند.
توصیه هایی به والدین:
با فرزند خود در مورد استفاده صحیح از تلفن همراه و این که چگونه و کجا باید از آن استفاده کند صحبت کنید. به او آموزش دهید که کی ، کجا و چطور از تلفن همراه خود استفاده کند. در مورد استفاده از تلفن همراه هشدار و تاثیرات بد آن به کودک خود هشدار دهید .سعی کنید به او توضیح دهید که در صورتی که بیش از حد از تلفن همراه استفاده کند بایستی هزینه های آن را از پول توجیبی خود بپردازد.
 

منبع : زیبا وب/گردآوری :گروه خانواده خوشبخت تبیان زنجان

 

 

نام و نام خانودگی: صدف پورمنصف شهر: تهران
عنوان مطلب:  آمارهای جالب در مورد موبایل
شرح مطلب ارسالی  :

 


تکنولوژی موبایل به یک وسیله غیرقابل انفکاک زندگی ما تبدیل شده و رفاه زیادی برای ما ایجاد کرده است اما این اختراع جالب بشری، آسیب هایی هم به دنبال دارد که ما اغلب توجهی به آنها نداریم.
تعداد تلفن های همراه در ایران بیش از جمعیت کشور است و ایران با بیش از 70 میلیون نفر جمعیت بیش از 100 میلیون سیم کارت ثبت شده دارد و برحسب عادت های موبایلی ما ایرانیها، روزانه بیش از تعداد جمعیت کشور SMS در میان کاربران رد و بدل می‌شود.
این عادت های موبایلی در حدی است که براساس تحقیقات صورت گرفته از یک جامعه آماری دانشجویی مشخص شده که 94 درصد دانشجویان به گفته خودشان هر روز پیامک ارسال می‌کنند و جالب این است از هر 10 نفر دانشجو یک نفر در حین برگزاری آزمون و 9 نفر در حین برگزاری کلاس پیامک ارسال می‌کنند.
در همین حال 3 نفر از هر 4 نفر دانشجوی ایرانی حین خواب موبایل خود را در کنار رختخواب خود دارند و همین تعداد نیز اعتراف کرده اند که موبایل خود را زمانی که به حمام یا دستشویی می روند برای ارسال پیامک و یا پاسخگویی با خود می برند؛ 63 درصد این افراد هنگام دوش گرفتن به یک تماس تلفنی پاسخ داده اند و 41 درصد نیز بخش زیادی از زمان خود را در دستشویی برای برقراری یک تماس واقعی گذرانده اند!!!
16 درصد موبایل ها به فاضلاب آلوده شده اند
عادت های موبایلی ما به همین ها خلاصه نمی شود و نتایج بررسی ها نشان می دهد که از هر 4 نفر راننده 3 نفر پشت فرمان با موبایل صحبت می‌کنند یا SMS می فرستند و این را نمی دانند که ارسال یک متن به طور متوسط حدود 4.6 ثانیه چشم راننده را از جاده دور می‌کند و اگر شما با سرعت 60 کیلومتر بر ساعت در حال حرکت باشید این برابر است با رانندگی با چشمان بسته در طول یک زمین فوتبال!
نتایج تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که به طور متوسط ایرانیها 3 ساعت در روز به صفحه مانیتور و یا صفحه موبایل های هوشمند خود چشم می دوزند و 20 درصد ایرانیها علاوه بر استفاده بیش از حد از موبایل، از کامپیوتر هم بیش از حد استفاده می‌کنند. در نهایت اینکه بررسی ها گواه این است که 16 درصد موبایل مشترکان به فاضلاب آلوده شده اند.
عارضه تاربینی و خشکی چشم در استفاده طولانی مدت از موبایل
سندرم دید کامپیوتر یا CVS از مشکلاتی است که از نگاه کردن به صفحه نمایش کامپیوتر یا گوشی های هوشمند حادث می‌شود و عوارضی همچون خشکی چشم، سردرد، تاربینی و نزدیک بینی را به همراه دارد.
باید بدانیم که ما به طورعادی 16 تا 20 بار در دقیقه پلک می زنیم اما هنگام نگاه کردن به صفحه موبایل فقط 6 تا 8 بار پلک می زنیم که این امر ممکن است عوارضی مانند خشکی چشم را به همراه داشته باشد. موقعیت قرارگیری نامناسب گردن و دید ثابت در استفاده طولانی مدت از موبایل احتمال بروز سردرد را افزایش می دهد؛
همچنین حین استفاده از موبایل، ماهیچه های چشمی ثابت دیگر نمی توانند در فواصل مختلف متمرکز شوند و این مشکل شاید در آغاز موقتی باشد اما به مرور به صورت یک مشکل دائمی مانند تاربینی بروز پیدا می‌کند. در همین حال تمرکز روی صفحه نمایش از فاصله نزدیک برای مدت طولانی باعث خشک شدن ماهیچه های چشمی و بروز عارضه ای به نام نزدیک بینی می شود که در حالت عادی این ماهیچه ها در فاصله 20 پایی متمرکز می شوند.
وزوز کردن گوش ناشی از زیاد صحبت کردن
وزوز کردن گوش نوعی دیگر از عوارضی است که احتمال آن در کاربرانی که بیش از اندازه با موبایل صحبت می‌کنند شایع است.
در کاربرانی که به طور متوسط بیش از 10 دقیقه در روز مکالمه می‌کنند احتمال ابتلا به این آسیب تا 71 درصد افزایش می یابد و این در حالی است که هیچ درمانی برای مشکل وزوز کردن گوش وجود ندارد. همچنین تحقیقات نشان می دهد که 37 درصد از کاربران گوشی های موبایل، احتمال دارد گوششان وزوز کند.
استفاده ممتد از موبایل و کم خوابی و تومورهای مغزی
تحقیقات نشان داده است که اشعه موبایل حدود 6 دقیقه خواب را عقب می اندازد و ممکن است باعث بروز تغییراتی در مراحل خواب شما شود. همچنین برخی بررسی ها حاکی از آن است که از تلفن همراه اشعه های غیریونی ساطع می‌شود و افرادی که بیش از 10 سال از این وسیله استفاده کرده باشند 50 درصد بیشتر در معرض ابتلا به تومورهای مغزی قرار دارند. حتی برخی از تحقیقات ارتباط بین اشعه های ساطع شده از گوشی های موبایل را با نوعی سرطان مغز به نام "گلیوما" ثابت کرده است.
آرتروز و بیماریهای ستون فقرات که در رده های سنی 40 و 50 سال مشاهده می شد امروزه برای کاربران موبایل از 15 سالگی و به دلیل وضعیت غلط نشستن در حین مکالمات مداوم بسیار شایع است.
مصائب موبایل را جدی بگیریم
پزشکان توصیه می‌کنند که مشترکان موبایل از استفاده ممتد از این وسیله اجتناب کنند. همچنین توصیه می‌شود که از هدفون استفاده کنید، گوشی موبایل خود را حداقل در فاصله 2 متری بگذارید و یک ساعت قبل از خواب از دسترس خارج شوید و گوشی خود را خاموش کنید. در همین حال توصیه می‌شود که در حین رانندگی زنگ تلفن و پیامک را روی حالت بیصدا تنظیم کنید.
باید بدانید که صحبت با موبایل احتمال تصادفات رانندگی را تا 4 برابر افزایش می دهد، یعنی به اندازه زمانی که کسی در حالت مستی رانندگی کند و بدتر آنکه چنانچه شما به پیامک زدن در حین رانندگی عادت داشته باشید احتمال بروز سانحه رانندگی را تا 23 بار بیش از حد متوسط بالا می برید.

 

منبع : عصریران/گرد آوری: گروه موبایل سایت تبیان زنجان

 

 

 

نام و نام خانودگی: طاهره غلامحسین شهر: شهر ری
عنوان مطلب:  تجربه شخصی
شرح مطلب ارسالی  :


می خواستم یک تجربه خود را در این زمینه در اختیار گروه قرار دهم امید وارم مثمر ثمر باشد.
در زمینه استفاده موبایل برای کودک در زمینه یادگیری من یکی از مخالفان طرح بودم ،چون عقیده دارم هر وسیله در سن خاصی باید در اختیار بچه ها قرار گیرد . در این زمینه باید بگویم که من یک پسر 4 ساله دارم که اصلا سراغ موبایل من یا پدر خود یا دیگر افراد فامیل نمی رود چون این وسیله از ابتدا به عنوان اسباب بازی در اختیار او قرار نگرفته است . من بعضی از پدر و مادر ها را دیده ام که برای ساکت کردن کودک از هر وسیله و به ویژه موبایل استغاده می کنند خوب کودکان نیز از این مسئله استقبال کرده در بقیه اوقات دیگر نیز می خواهند سر گرم باشند . اینجاست که کودک ما وابسته به این وسیله می شود و ما فکر می کنیم حالا باید برنامه هایی بسازیم که او از این وسیله برای یادگیری استفاده کند در صورتی که اگر از ابتدا به کودک بگوییم که هر کس وسایل مخصوص به خود را دارد و موبایل برای استفاده بزرگتر ها و در زمینه برقراری ارتباط است نه بازی، این جاست که کودک می فهمد تقاضای استفاده از هر چیز را نداشته باشد و متناسب با سن خود در گیر استفاده از وسایل شود آن هم به طور صحیح شود.

 

 

نام و نام خانودگی:  گروه  علمی  کودک ، تلفن همراه و سلامتی شهر: تهران
عنوان مطلب:  زنگ خطر تلفن همراه برای ‌کودکان
شرح مطلب ارسالی  :


 

استفاده از گوشی تلفن همراه طی چند سال اخیر در جوامع رواج یافته و امروزه بسیاری از افراد از این پدیده نوین ارتباطی به‌طور مستمر استفاده می‌کنند و انواع گوشی‌های همراه با جدیدترین فناوری‌های روز و گوشی‌های موسوم به آیفون نیز در بازار عرضه می‌شود.

همگان کم و بیش به نکات مثبت استفاده از تلفن همراه نظیر ارتباطات کاری در مواقع اضطراری یا مواقعی که دسترسی به تلفن ثابت میسر نیست و یا لزوم استفاده از تلفن همراه توسط کودکان هنگامی که دور از والدین خود هستند واقف هستند اما در مورد مضرات استفاده از تلفن‌های همراه کمتر صحبت به میان ‌می‌آید.

مخاطرات استفاده از تلفن‌های همراه و به‌طور کلی تجهیزات بی‌سیم هرچند اگر به‌صورت شایعه مطرح باشند اما باز هم ترس از بیماری‌های لاعلاج ناشی از کاربرد این وسایل در ذهن عموم مردم بسیار است که به‌خودی خود می‌تواند یک شایعه را تا مرز واقعیت پیش ببرد و تا حدود زیادی روح و روان مردم را تحت‌تأثیر قرار دهد. به محض فراگیرشدن تلفن‌های همراه، مخاطرات و آسیب‌های الکترومغناطیسی نیز گسترش یافتند تا جایی که با حمل آنها توسط افراد و قرارگیری در هر مکانی به یقین می‌توان گفت خطر اشعه‌های موج کوتاه در تمامی اماکن شیوع یافت.چندی نگذشت که با معقول شدن قیمت سیم‌کارت‌ها و گوشی‌های تلفن همراه نوعی نیاز در همگان به‌وجود آمد تا از این ابزار ارتباطی استفاده کنند اما واقعیات نشانگر آن است که با گسترش دامنه فعالیت‌های اپراتورها امروزه شاهدیم که تعداد زیادی از افراد، دارای دو گوشی تلفن همراه هستند که با در نظر گرفتن حداکثر پشتیبانی 2 سیم‌کارت توسط هر گوشی جمعا در آن واحد هر گوشی با 2 دکل، ارتباطات رادیویی برقرار می‌کند که این به معنای دقیق یعنی محاصره انسان توسط امواج رادیویی و مغناطیسی که راه فراری جز دوری از آنها نیست.با رونق ارتباطات بی‌سیم، هندزفری و بلوتوث‌ها نیز رفته‌رفته پشت ویترین‌های فروشندگان گوشی و تجهیزات تلفن همراه رخنمایی کردند و حالا این به‌عنوان یک دغدغه مطرح شده است که آیا این دستگاه‌های جانبی بی‌سیم نیز می‌توانند دارای عوارض و بیماری باشند یا خیر؟

خطر تلفن همراه برای کودکان بیشتر است

اخیرا تحقیقاتی در این رابطه توسط دانشمندان انجام گرفته و میزان خطرناک بودن این دستگاه‌ها برای کودکان مورد بررسی قرار گرفته است.با وجود اینکه به‌نظر بسیاری از متخصصان استفاده از تلفن همراه ارتباطی با ابتلا به سرطان ندارد، هنوز هم ابهامات زیادی در مورد خطرات استفاده از این وسیله برای کودکان وجود دارد. تحقیقات در مورد ارتباط بیماری سرطان و استفاده از تلفن همراه با مشکلاتی همراه است. ابتلا به سرطان معمولا مدت زیادی حدود چند ده سال طول می‌کشد و هنوز زمان زیادی از استفاده عمومی از تلفن‌های همراه نمی‌گذرد. از همین رو نمی‌توان به قطعیت در این باره نظر داد. با این وجود، بیشتر دانشمندان در مورد اینکه اگر استفاده از این وسیله خطرناک باشد، خطر آن برای کودکان بیشتر است اتفاق نظر دارند.بسیاری از دانشمندان امواج الکترومغناطیس را نه تنها برای کودکان که برای بزرگسالان نیز خطرناک می‌دانند. با این حال دانشمندان معتقدند که به‌دلیل عمق کمتر یا ضخامت کمتر استخوان‌ سر در کودکان، آنها بیش از بزرگسالان در معرض خطر امواج
الکترو مغناطیس قرار دارند.

با توجه به این دیدگاه است که دکتر آنی ساسکو از مؤسسه سلامت عمومی، اپیدمولوژی و توسعه بردو می‌گوید: اگر عمق نفوذ امواج الکترو مغناطیس به مغز برابر ۴ سانتی‌متر باشد، در بزرگسالان به منطقه گیجگاهی (Temporal lobe) خواهد رسید که وظایف چندانی بر عهده ندارد اما در کودکان این میزان نفوذ مناطق مرکزی‌تر مغز را تحت‌تأثیر قرار خواهد داد.او ادامه می‌دهد: علاوه بر این جمجمه کودکان نازک‌تر است و کمتر می‌تواند نقش حفاظتی داشته باشد و میزان آب موجود در مغز آنها نیز بیشتر است و می‌توان گفت دلایل زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد میزان جذب اشعه در کودکان بیشتر است. نتیجه یک تحقیق اروپایی که به تازگی در مجله مؤسسه ملی سرطان آمریکا منتشر شده نشانگر آن است که احتمال ابتلا به سرطان در کودکانی که از تلفن همراه استفاده می‌کنند، نسبت به کودکانی که از این وسیله استفاده نمی‌کنند افزایش نمی‌یابد. اما این نظریه منتقدانی نیز دارد؛ منتقدان این نظریه می‌گویند که تحقیقات در یک دوره زمانی کوتاه‌مدت انجام شده است و اطلاعات مورد استناد هم تاریخ گذشته هستند. آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان (IARC) به تازگی تلفن‌های همراه را دسته‌بندی مجدد کرده است. این مؤسسه وابسته به سازمان ملل در ارائه دلایل کافی برای نشان دادن اینکه تلفن‌های همراه قطعا در ابتلا به سرطان مؤثر هستند ناتوان بوده؛ اما در عوض تلفن همراه را احتمالا سرطانزا طبقه‌بندی کرده است.

این طبقه‌بندی مجدد پس از برگزاری نشست دانشمندان متخصص این زمینه در مقر اصلی مؤسسه در شهر لیون انجام شد. آنها اطلاعات به‌دست آمده از آزمایش‌هایی که روی حیوانات انجام شده را به همراه نتایج طولانی‌ترین تحقیق انجام شده روی مبتلایان به سرطان مغز مورد بررسی قرار دادند. دکتر کورت استریف از مؤسسه IARC می‌گوید: از مطالعه سرطان در انسان شواهدی قوی به دست آمده که نشان‌دهنده ارتباط احتمالی استفاده از تلفن همراه و ابتلا به برخی از انواع سرطان مغز است اما هنوز هم ابهامات زیادی در مورد خطرات استفاده از این وسیله برای کودکان وجود دارد.مؤسسه GSMA که از منافع صنایع تلفن همراه دفاع می‌کند در مورد نتایج این تحقیقات می‌گوید: طبقه‌بندی IARC خطر را محتمل، اما بعید می‌داند. دکتر آنی ساسکو می‌گوید: من فکر می‌کنم که تلفن همراه خطر ابتلا به تومور مغزی را افزایش می‌دهد و دلایل قوی هم موجود است که نشان می‌دهد احتمال ابتلای افرادی که برای مدت بیش از ۱۰سال از این وسیله استفاده کرده‌اند، به لیگوما که نوعی تومور مغزی است افزایش می‌یابد. دکتر استریف می‌گوید: می‌توان گفت که بدترین حالت استفاده از تلفن همراه هنگام مکالمه صوتی وقتی است که گوشی به گوش یا مغز نزدیک است. بنابراین به‌عنوان مثال می‌توان استفاده از تجهیزات هندزفری را پیشنهاد کرد.او می‌افزاید: شواهدی هم مبنی بر دو برابر شدن این اثر در کودکان وجود دارد. بنابراین شاید عاقلانه باشد که استفاده کودکان از این وسیله را محدود کنیم و اقدام عملی را جدی بگیریم.

با توجه به نتایج این تحقیقات، برخی معتقدند که دولت‌ها و مسئولان سلامت و بهداشت باید مردم را به استفاده از پیامک به‌جای مکالمه، ترجیح استفاده از تلفن ثابت و استفاده از هندزفری ترغیب کنند. به هر حال پس از گذشت بیش از ۲۰سال از ظهور تلفن همراه، بسیاری از متخصصان معتقدند که خطری در این مورد وجود ندارد؛ سازمان ملل اعلام می‌کند که احتمال خطر وجود دارد و بسیاری از دانشمندان نیز اعتقاد دارند این وسیله به احتمال زیاد می‌تواند مشکل‌آفرین باشد.
 

منبع : روزنامه همشهری -کودک و نوجوان > سلامتی- آرش نهاوندی



 

 

 

نام و نام خانودگی:  شهر:
عنوان مطلب: 
شرح مطلب ارسالی  :


 

 



 

 

 

 

 

   
     
       

 

 

 

در صورتی که علاقمند هستید خبرهای  آموزشی از طریق پیامک برای شما ارسال شود

شماره تلفن همراه خود را در خبرنامه پیامکی ثبت فرمایید

 

 

 

 

 

 

  بازگشت به صفحه اصلی  

 

 

 

 

 

 

All Rights Reserved

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H