لوح فشرده  مجموعه  مقالات  سایت فکرنو  هدیه ای مناسب از طرف شما  برای مدیران اساتید دانشگاه ، کارشناسان ، دانشجویان ،  معلمان،  دانش آموزان  ، کارمندان ، خانم های خانه دار  و بسیاری دیگر از علاقمندان                                                           برای خرید لوح فشرده سایت فکرنو  به بخش فروش نرم افزار مراجعه فرمایید.                                          با تشکر   گروه علمی سایت فکرنو   

   

 

طراحی مغز مصنوعی برای کامپيوتر

سایت فکرنو ،سایت خلاقیت ،نوآوری و کارآفرینی

   
   

www.Fekreno.org

 

 

 

 

 

در حال حاضر بزرگترين چالش پيش روی دانشمندان ، شبیه سازی ساختار مغز  انسان در قويترين  سوپر کامپيوتر  جهان می باشد .در داخل  مغز انسان  جنگلی از ميليون ها  رشته مغزی  به چشم  می خورد  که عملکرد اين  رشته های  عصبی  وهمکاری  آنها  با يکديگر  باعث می شود  که تفکرات  انسان  شکل  بگيرد.از ديرباز انسان  علاقمند بود  تا اسرار  مغز خود را کشف بکند و تا حدودی موفق به انجام  چنين  کاری شده است .

در حال حاضر دانشمندان  يک دانشگاه  در لوزان سوئيس پروژه ای  را آغاز کرده اند  که هدف  از اجرای  اين پروژه  عظيم  شبيه سازی  ساختار  و عملکرد  مغز انسان  است . مدير اين پروژه  می گويد  که در گذشته  نرم افزاری  وجود نداشت  که با آن بتوان  به شبيه سازی  ساختار  و عملکرد  مغز انسان پرداخت . وی  در اين رابطه می گويد : در گذشته  کامپيوترها  قادر به تشريح  و شناسايی پيچيدگی های  مغز انسان نبودند.در حال حاضر سوال می شود  که به چه دليل مغز انسان  تا اين حد پيچيده است .برای  پاسخ دادن  به اين پرسش ابتدا بايد  ساختار  و عملکرد  مغز را شبيه سازی کرد تا بتوان در مورد علت  پيچيدگی آن نظر داد. 

اما از اين پس به کمک سوپر  کامپيوتر بلوجين  می توان  به  تشريح  پيچيدگی  مغز  انسان پرداخت . يکی  از افرادی  که در اين پروژه  مشارکت فعال دارد می گويد: هدف ما  ساخت  يک  دستگاه  هوشمند يا روبات  نيست  بلکه  هدف اصلی  ما  از اجرای  چنين پروژه ای  فهم  بهتر  مغز  انسان است  که برای دستيابی  به آن  ابتدا بايد به شبيه سازی  مغز پرداخت و سپس عملکرد آنرا در يک دستگاه  مصنوعی  امتحان کرد.چنين کاری  باعث  خواهد شد  که ابهامات  موجود  در مورد مغز  انسان از  بين  برود  و بفهميم  که به  چه دليل  مغز انسان قابليت فهم و درک برخی از مسائل  را دارد و مسائل  ديگر را درک نمی کند.

البته  شبيه سازی مغز کار بسيار دشواری است  چون برای دست يافتن به اين هدف ابتدا بايد  سلول به سلول به ارزيابی و تحليل مغز پرداخت .دانشمندان بايد  ابتدا عمليات  الکترونيکی صورت گرفته در تک تک  رشته های  مغزی  را مورد بررسی قرار بدهند و دريابند که اين  رشته ها با چه زبانی با يکديگر ارتباط برقرار می نمايند.

سپس نتايج بدست آمده از اين تحقيقات  به کامپيوتر  بلوجين  داده می شود تا اينکه خود کامپيتر  نيز به تجزيه و تحليل اين داد ه ها  بپردازد.پس از آن هر يک  از پردازند ه های بلو جين  به گونه ای برنامه ريزی خواهند شد تا اينکه مانند يکی از رشته های مغزی  عمل کنند.

يکی از کارشناسان شرکت آی بی ام که از سازندگان  بلوجين  است  می گويد: ما  در اين کامپيوتر  بيش  از  هشت هزار پردازشگر  داريم که به  صورت  موازی با يکديگر  فعاليت می کنند و در هر لحظه  با هم  در ارتباط  هستند.به همين  دليل  هر پردازشگر  در قالب  يک رشته  مغزی  فعاليت کرده  و با هم  ارتباط  برقرار می نمايند .پس  از اينکه  با اين  روش ساختار مغز انسان  شبيه  سازی شد آنگاه  می توان  در پايان پروژه  دريافت که مغز در برابر برخی از داروها  و بيماريها  چه واکنشی از خود نشان خواهد داد.

در اينجا اين سوال  مطرح می شود  که آيا  روزی فرا خواهد رسيد  که  کامپيوترها به تنهايی  و به صورت مستقل صاحب مغز بشوند.مدير  اين پروژه  در اين رابطه  می گويد : با آنکه  پيشرفتهای  قابل توجهی  در حوزه کامپيوتر صورت گرفته  اما بايد  توجه داشت  که در حال  حاضر  تنها  هشت هزار  پردازشگر  در بلوجين  به عنوان  رشته های مغزی وجود دارد در حاليکه  در مغز انسان  ميليونها  رشته مغزی وجود دارد که با يکديگر  ارتباط دارند. به همين دليل  برای اينکه  بخواهيم کامپيوتر را مانند انسان  دارای مغز کنيم  آنگاه به ميليونها پردازشگر کامپپوتر  نياز است که تمام اين پردازشگر ها بايد  با يکديگر  ارتباط داشته باشند.

در همين حال بسياری از کارشناسان معتقدند  که تا سالها  نمی توان  به اسرار  مغز انسان پی برد و به تشريح  پيچيدگی های آن از لحاظ بيولوژيکی  پرداخت.در هر يک از رشته های مغزی ميلينها مولکول وجود دارد که دسترسی به بطن اين مولکول ها و عملکرد آنها سالها به طول  خواهد انجاميد.

با وجود اينکه کامپيوتر ها هر روز در حال  پيشرفت  هستند  اما بشر فاصله ای طولانی با اختراع هوش و مغز مصنوعی مانند مغز خودش خواهد داشت.به همين  دليل  تنها  کاری که دانشمندان  می توانند  در شرايط فعلی  انجام بدهند ، مطالعه  و شبيه سازی  ساختار  مغز انسان  است .

****

منبع : مقاله "  طراحی مغز مصنوعی برای کامپيوتر"- تهيه کننده : گروه  انفورماتيک -اميربهادری نژاد-روزنامه همشهری -سه شنبه 1 شهريور-1384

 

 

 

 

 

 

 

                       

 

 

 

 





 

 

               
  برای اطلاع از به روز شدن سايت  فکرنو  ، ابتدا نام و سپس  پست الکترونيکی  خود را وارد نماييد.      

 

 

 

         جستجو در سايت فکر نو

 

 

 

خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی-خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی-خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی-خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی-خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی-خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی-خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی

 

بازگشت به صفحه اصلی  

 

 

 

 

 

 

سایت فکرنو-سایت خلاقیت ،نوآوری و کارآفرینی

wwww.fekreno.org

 خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی